De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

TRAIL RUNNING SCHOENEN: PERFECT VOOR HET TERREIN

Schoenen voor trail running zijn anders geconstrueerd dan conventionele modellen. Omdat de zool wat stijver is, verdraait hij niet zo gemakkelijk. Dit geeft u enorme voordelen op zachte ondergrond en grind. Een profiel met noppen op de zool zorgt voor een stevige grip op ruw terrein. Bovendien zijn er geen inkepingen waarin kleine steentjes en splinters kunnen blijven steken. Omdat het zwaartepunt van de schoenen erg laag ligt en de zool breder is onder de hiel, zult u niet snel draaien. Vooral bij de enkels bieden trailrunningschoenen je een uitstekende ondersteuning.

SPECIALE SCHOENEN VOOR TRAIL RUNNING - MOET DAT?

Af en toe langlaufen op een stevige ondergrond kan ook op uw gewone loopschoenen. Maar met een trailrunningschoen heb je veel meer grip. Natte, oneffen, stenige of modderige oppervlakken vragen daarentegen om een trailmodel. Ten eerste door de betere stabiliteit en ten tweede zijn de trailschoenen ook veel robuuster. Conclusie: Als u alleen af en toe korte afstanden over droog terrein loopt, zijn uw conventionele hardloopschoenen meestal voldoende. Als u echter vaak off-road loopt en een passie hebt voor langlaufen, is het zeker de moeite waard om een speciale schoen aan te schaffen.

VERSCHILLENDE TRAIL RUNNING SCHOENEN

Als je het assortiment van Keller Sports bekijkt, zul je snel merken dat niet alle trailrunningschoenen hetzelfde zijn. Er is een speciale modelcategorie voor elk toepassingsgebied. U vindt lichte en neutrale trailrunningschoenen voor wedstrijden. Er zijn ook zwaardere modellen met een zeer goede demping voor het lopen in een hoog alpine gebied, op puinhellingen of op moeilijk terrein en voor lange afstanden. Als u vooral op natuurpaden, wandelpaden en natuurwegen loopt, dan volstaat een trailschoen voor eenvoudig terrein. Voor ultralopen in bergachtige streken hebt u een heel ander model tot uw beschikking. In het algemeen wordt de schoen zwaarder naarmate de moeilijkheidsgraad toeneemt, omdat de zool beter gedempt is en de stabiliteitselementen meer volume vragen. Maar wat u ook van plan bent met de schoenen te doen, alle modellen zijn ademend, en veel zijn ook nog eens waterdicht.

VOOR- EN NADELEN VAN TRAILRUNNINGSCHOENEN

Trail loopschoenen bieden je zeker een duidelijk voordeel buiten de verharde paden. Het wordt meestal alleen moeilijk als u het asfalt slechts voor korte perioden verlaat of als u het grootste deel van uw training op een vlakke en stevige ondergrond doet. Trail loopschoenen zijn minder geschikt voor lange runs op asfalt. Aangezien het profiel van de schoenplaatjes en noppen het contactoppervlak verkleint, neemt ook het risico van uitglijden op nat asfalt toe. Sommige fabrikanten gaan dit tegen door een extra gripvaste rubbersamenstelling voor de zool te gebruiken.

VOORDELEN:

 • Stijve zool biedt bescherming tegen scherpe stenen en doornen
 • Teenbox met beschermende rubberen kap
 • profiel van nok of tapbout zonder groeven
 • laag zwaartepunt en daardoor directer contact met de grond
 • stevige grip, dus weinig kans op verzwikken van de enkel
 • goede stabiliteit in het enkelgebied
 • droog en warm
 • zomermodellen met ademend bovenmateriaal
 • sommige modellen zijn waterdicht of waterafstotend
 • robuust en slijtvast

ONGUNSTIG:

 • klein contactoppervlak
 • gevaar voor uitglijden, vooral op nat asfalt
 • minder mobiliteit als gevolg van stabiliteitselementen

VEILIG OP WEG IN TRAIL RUNNING SCHOENEN

Als gepassioneerd trailrunner heb je schoeisel nodig dat bijna alles in het terrein aankan. De modellen in onze online shop zijn niet alleen buitengewoon robuust, maar bieden u ook een hoog comfort. U beslist zelf of u een luchtig zomermodel met een ademend bovenwerk van mesh wilt of een warme en waterdichte winterloopschoen. U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende versies, schoenen met verschillende kenmerken en diverse ontwerpen en kleuren.