De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

Hardloopschoenen voor vrouwen - vind je ideale schoenen bij Keller Sports

Hardloopspecialisten houden niet van clichés. Lichtblauw voor jongens en roze voor meisjes zijn duidelijk niet de juiste criteria waarmee je onderscheid maakt tussen hardloopschoenen voor mannen en vrouwen, alhoewel de kleur een grote rol kan spelen in de marketing strategie van een bedrijf. Het is compleet anders als het aankomt op de vorm van de schoen. Een vrouwenvoet is normaal gesproken smaller dan die van een man, dat zie je ook terug in de vorm van hardloopschoenen voor mannen en vrouwen. Er wordt aangenomen dat de vrouwenvoet een smallere hiel heeft en een bredere voorvoet heeft dan een mannenvoet. Dit betekent dat ze dus worden gefabriceerd met een specifieke vrouwen- of mannenvorm. Verder is de uitrusting voor een vrouwenschoen anders dan dat voor een mannenschoen. Het vrouwelijke weefsel en gewrichtenstelsel is losser en flexibeler, dus er wordt meer nadruk gelegd op stabiliteit en ondersteuning bij een vrouwelijke schoen, vooral op de gevoelige delen. Een vrouwelijke schoen heeft een zachtere zool, omdat het vrouwelijke lichaam over het algemeen lichter is dan dat van een man.

Hoe vind je de juiste schoen?

Een ander punt is dat vrouwen een andere hardloopstijl hanteren dan mannen. Hun lichamen volgen andere bewegingspatronen, omdat ze andere biomechanismen hebben. Dat betekent niet dat vrouwen makkelijker geblesseerd raken als mannen, maar dat ze een andere manier van dragen hebben, en dat moet preventief aangepakt worden. Zelfs het verschil in hormonen voegt toe aan het individuele hardloopgedrag: vrouwen hebben een andere middenzool nodig in hun hardloopschoenen, die de juiste bufferzone creeërt. Natuurlijk zijn al deze ideeën maar gemiddelden, en is het niet altijd het geval dat een vrouw vrouwenschoenen moet kopen en een man mannenschoenen, het gaat er vooral om dat de schoen goed zit.

Extra service bij Keller Sports

Om ervoor te zorgen dat jij aan alle details van je sportprestatie kan werken, hebben we bij Keller Sports een zoekmachine ontwikkeld zodat je niet teveel tijd hoeft te besteden aan het kiezen van de juiste producten voor jou. De KSPME® (Keller Sports Product Matching Engine) helpt je om gericht te zoeken naar producten die voor jou geschikt zijn. Vul simpelweg je eisen in en de producten die aan jouw richtlijnen voldoen, zullen op je scherm verschijnen. Op deze manier heb je binnen een paar klikken de juiste producten voor je neus!