De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

LOOPSCHOENEN - VOORDELEN DOOR BESTE KWALITEIT

Een gewone schoen is geen optie. De beste hardloopschoenen van vandaag zijn ontworpen om u tijdens het hardlopen de best mogelijke ondersteuning te bieden en u te beschermen tegen overbelasting of zelfs blessures:

Demping waar het nodig is: loopschoenen beschermen je voeten, knieën en pezen door gerichte demping. Je loopstijl is belangrijk. Als je alleen met je voorvoet op de grond komt, heb je een intensievere demping nodig. Als je daarentegen over je hiel rolt, is minder genoeg.

Bescherm uw gewrichten: om uw knieën, enkels en pezen te beschermen, kunt u de demping aanpassen aan de ondergrond van uw voorkeur. Hardere looppistes op asfalt vereisen een intensievere demping dan grind- of bosbodems. De demping van de loopschoen mag echter niet te zacht zijn. Dit kan ook een negatief effect hebben op uw gewrichten. Houd bij uw keuze ook rekening met uw lichaamsgewicht en uw loopstijl.

WELKE SOORTEN LOOPSCHOENEN ZIJN ER?

Een wandelpad of natuurpad stelt je voor andere uitdagingen dan de weg. Beginners hebben meer steun nodig dan ervaren lopers. Daarom is er een loopschoen voor elke situatie:

Neutrale schoenen: de perfecte middenweg. De demping is aangenaam, maar niet te intens. De voet wordt geleid, maar niet te veel. Het gewicht valt ook in het midden en de val is niet te steil. Neutrale loopschoenen zijn dus geschikt voor uw training op asfalt, vooral als u van nature rolt.

Ondersteunde loopschoenen: Ondersteunde loopschoenen combineren intensieve demping met een stijf bovenwerk dat de voet veel steun geeft. Dit alles gaat overpronatie tegen, waarbij de knieën en voeten naar binnen knikken als je erop gaat staan. De druppel is medium, nogal sterk.

Trail loopschoenen: Zachte, oneffen ondergrond ontmoet wortels, boomstammen, mogelijk grotere stenen. Trail loopschoenen ondersteunen de voet dus intensief en hebben bovendien een zool met noppen die zelfs op modder grip biedt. Het materiaal is meestal ademend, soms waterdicht, terwijl de demping matig intensief is.

Wedstrijdschoenen: Wedstrijdschoenen zijn lichter dan trainingsmodellen. Ze besparen op demping en ondersteuning en geleiden de voet slechts minimaal. Het dunne bovenmateriaal bespaart enerzijds gewicht en zorgt anderzijds voor een doeltreffende ventilatie.

Natuurlijke loopschoenen: Het gevoel van lopen op blote voeten krijgt steeds meer aanhangers. In plaats van een toonaangevend bovenwerk en dikke demping, schitteren Natural Running schoenen met een minimaal gewicht en maximale flexibiliteit. De zool beschermt tegen stenen, niet tegen stoten. Het spier- en skeletstelsel zorgt daarvoor. Daarom zijn natuurlijke loopschoenen alleen geschikt voor ervaren, goed getrainde lopers.

HOE ZIJN LOOPSCHOENEN GEMAAKT?

Elke loopschoen bestaat uit verschillende elementen. Elk onderdeel vervult zijn eigen taak:

De buitenzool beschermt tegen een oneffen ondergrond en stenen. Het biedt ook grip door speciale rubbersamenstellingen en zoolpatronen.

De tussenzool zorgt voor demping. Hij is gemaakt van elastische materialen en bevat speciale technologieën zoals Boost, Gel of Zoom Air.

Het bovenmateriaal beschermt tegen de elementen en moet tegelijk ademend, licht en robuust zijn. Er zijn ook waterafstotende versies en modellen die de voet zelfs bij koud weer warm houden.

Met de binnenzool kunt u de loopschoen nog preciezer afstellen. De binnenzool is uitneembaar en maakt het mogelijk de pasvorm, het voetbed en extra demping te veranderen.

De vetersluiting mag niet knellen, maar moet uw voet wel stevig op zijn plaats houden. Voor trail running zijn er ook versies die niet verstrikt raken in kleine takken.

LOOPSCHOENEN: WAT IS DE BETEKENIS VAN VETERS STRIKKEN?

Geleid door de tussenzool en het voetbed, zakken de meeste loopschoenen licht tot intens van achter naar voor: de sprengung. Met andere woorden, de drop beschrijft het verschil in hoogte tussen de hiel en de voorvoet. In principe bevordert een lage offset een natuurlijke loopstijl. Natuurlijke loopmodellen gaan daarom soms uit van een volledig vlak verloop van de hiel naar de voorvoet. Een intensievere - d.w.z. dikkere - demping aan de achterzijde daarentegen is bedoeld om de hiel van haklopers te ontlasten.

HARDLOOPSCHOENEN KOPEN: WAAR MOET JE OP LETTEN?

Het belangrijkste bij de aanschaf van nieuwe loopschoenen: maat en pasvorm moeten kloppen. Natuurlijk moeten loopschoenen niet te strak zitten. Je moet ook schuren vermijden. Omdat de voeten een beetje kunnen opzwellen, vooral bij langere runs, en niet tegen de voorkant mogen stoten bij het rollen, moet je normaal gesproken ongeveer een halve maat groter gaan dan bij straatschoenen. Een duimbreedte ruimte voor de tenen wordt als optimaal beschouwd. De leest moet breed genoeg zijn om uw voet voldoende ruimte te geven. De enkels, daarentegen, zijn vrij. Merk ook op dat de maat van loopschoenen varieert naargelang het merk en model.

HOEVEEL HARDLOOPSCHOENEN MOET IK HEBBEN?

Kun je te veel loopschoenen hebben? Nee, het hebben van meerdere paren loopschoenen is eigenlijk heel verstandig: als je minstens twee verschillende paren loopschoenen hebt, voorkom je dat je voet tijdens de training permanent eenzijdig wordt belast. De spieren worden op verschillende manieren gestimuleerd. Dit verlengt ook de levensduur van de schoenen. Het is ook zinvol je keuze van loopschoenen aan te passen aan de gelegenheid: trailrunningschoenen zijn goed voor bos- en bergpaden, terwijl je voor plattelands- en stadspaden zachte demping op hard asfalt nodig hebt. In regen, sneeuw en modder zijn een goede grip en waterdicht bovenwerk (bijv. Gore-Tex, GTX) een must-have. Net als uw lichaam hebben joggingschoenen een bepaalde regeneratietijd nodig om hun dempende eigenschappen weer volledig te ontwikkelen. 48 uur wordt voldoende geacht. In de regel moet u uw loopschoenen na 800 tot 1.000 kilometer vervangen. Tegen die tijd zijn de demping en de materialen grotendeels versleten. Als sportschoenen ongebruikt blijven, zullen de materialen en de demping toch verouderen. Afhankelijk van de opslagomstandigheden kunnen loopschoenen tot 200 km per jaar "verslijten".

DE BESTE LOOPSCHOENEN VOOR ELK SEIZOEN

Hoge temperaturen. Glibberig. Koud. U wilt altijd kunnen hardlopen en kunt dus niet vertrouwen op één paar loopschoenen. Er zijn geschikte versies voor elke weersomstandigheid:

Loopschoenen voor de winter

Steun is vooral belangrijk in het koude seizoen. Gebruik daarom loopschoenen met bijzonder slipvaste rubbersamenstellingen, eventueel een intensief zoolpatroon of zelfs spikes. Ze moeten ook waterafstotend zijn, en draag op bijzonder koude dagen schoenen met een Gore membraan. Reflectoren voor loopsessies in het donker verhogen ook de veiligheid.

Loopschoenen voor de zomer

Dunner materiaal bespaart gewicht en verhoogt het ademend vermogen. De juiste combinatie voor de zomer. Bovendien moet het bovendeel het vocht doeltreffend naar buiten afvoeren.

Loopschoenen voor het tussenseizoen

De omstandigheden veranderen vaker tussen droog en nat. U hebt dus buitenzolen nodig die zelfs in natte omstandigheden grip bieden, en iets dikker materiaal dat ook waterafstotend kan zijn.

LOOPSCHOENEN: TESTWINNAARS & SERIEMODELLEN

Elk jaar worden in de hardloopwereld veel schoenmodellen getest en vergeleken, en de Keller Sport Pro's testen ook nieuwe innovaties op het gebied van hardloopschoenen. Zo verschillend en individueel als voeten kunnen zijn, zo divers is ook het aanbod aan schoenmodellen: Met de marathonsprint van Eliud Kipchoge onder de 2 uur, kwam ook de Nike Alphafly NEXT% op het toneel. Een loopschoenrevolutie en revolutie. De voorganger van de Vaporfly-serie is immers al een van de bekendste in de hele industrie, net als Nikes Pegasus. adidas Running countert met onder meer zijn Ultraboost, waarvan de revolutionaire demping hardlopen op asfalt sneller en comfortabeler maakt. De ASICS Kayano-serie bestaat al generaties lang.

LOOPSCHOENEN EN DEMPINGSTECHNOLOGIE

Niet alle demping is hetzelfde. Hoewel de materialen in de tussenzolen van loopschoenen vaak sterk op elkaar lijken - is demping met EVA-materiaal (ethyleenvinylacetaat, een lichte, robuuste en hittebestendige kunststof) populair. Elk van de grote fabrikanten van sportschoenen heeft echter zijn eigen technologieën met bijzondere fysische eigenschappen ontwikkeld:

adidas BOOST: Kleine capsules die samentrekken wanneer je erop stapt om energie onmiddellijk en vooral intens terug te geven aan je voet. Dat is adidas Boost. De demping uit Herzogenaurach belooft ook een hoog loopcomfort.

ASICS GEL: Silicone voor langdurige demping en stabiliteit. De ASICS GEL-technologie is een van de bekendste in de loopschoenenindustrie. Hij dempt, stabiliseert de rolvoet en past zich ook aan de vorm van uw voet aan.

Nike Zoom Air: Door een interactie van intens uitgerekte vezels en samengeperste lucht creëert Nike controle, wendbaarheid en reactievermogen. Zoom Air absorbeert je impact en keert kort daarna terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit combineert bescherming en dynamiek en beschermt gewrichten, spieren en pezen.

Mizuno Wave: Golven vervangen een platte vorm. Met zijn Wave-technologie onderscheidt Mizuno zich van de concurrentie door de impactkracht uit te breiden naar de hele zool in plaats van deze selectief te absorberen. De demping wordt aangevuld met meer stabiliteit en dynamiek.

New Balance Fresh Foam: De tussenzooltechnologie van de Amerikaanse fabrikant New Balance (NB) belooft een zacht loopgevoel, de beste demping en gelijktijdige responsiviteit voor de voortstuwing.

Saucony PWRRUN: EVA-demping wordt ook gebruikt in de tussenzolen van Saucony-loopschoenen. De technologie wordt aangeboden in de varianten PWRRUN RS, PWRRUN PB of PWRRUN+. De verschillen zitten in de mate van demping, comfort en rebound.

Under Armour HOVR: Met de UA HOVR tussenzool sluit Under Armour zich aan bij de lijst van sportschoenfabrikanten. De tussenzooltechnologie scoort met een eerder zachte demping voor een optimale prestatie.

HARDLOOPSCHOENEN BIJ KELLER SPORTS

U kiest het type hardloopschoen, uw favoriete sportmerk, en Keller Sports levert u het gewenste schoenmodel. In de Keller Sports Running Store vindt u zowel hardloopschoenen voor heren als hardloopschoenen voor dames. Nike is vertegenwoordigd, evenals ASICS en adidas. U kunt ook hardloopschoenen van ON, PUMA, Saucony, New Balance of Mizuno online bestellen en regelmatig profiteren van de aantrekkelijke aanbiedingen in onze hardloopschoenen sale.