773, 797, 1646 0
Close

Filter

Sorteer naar:

De Duffel Bag is de ideale begeleider voor sportieve activiteiten en reizen. Je kunt functionele kleding, reservekleding, handdoeken en vele andere gebruiksvoorwerpen in een dergelijke tas bewaren. De compacte afmetingen en het hoge draagcomfort vermenigvuldigen het toepassingsgebied van de duffel bag.

Hier krijg je meer informatie!

46 Aanbevelingen

Sorteer naar: 

46 Aanbevelingen

Duffel rugzakken/ Reistassen


Wat is eigenlijk een duffel bag?

De duffel bag is een sport- en reistas in een cilindrische vorm. Veel van de modellen zijn langwerpig en hebben handvatten aan de zijkanten voor transport. Een andere meegeleverde riem is voor gebruik als schouderriem. Andere modellen hebben tweedelige banden waarmee je de duffel bag comfortabel als een rugzak op je rug kunt dragen. Meestal bevat de tas ook een nat compartiment waarin je badkleding of andere natte tot vochtige kleding kunt stoppen. De andere zijzakken bieden opbergruimte voor je waardevolle spullen en kleinere sport- en reisartikelen. Je kunt de duffel bag vergelijken met een grote reistas. Je kunt kiezen uit duffel bags met veel verschillende kleuren en in verschillende modellen.

Welke maten zijn beschikbaar en welke speciale functies hebben duffel bags?

Afhankelijk van de sport die je nastreeft, heb je natuurlijk meer of minder ruimte nodig voor je gereedschap of uitrusting. Als je gaat trainen in de sportschool heb je waarschijnlijk niet zoveel ruimte nodig dan als je een sport als ijshockey of voetbal beoefent. Voor de sportschool voltstaat meestal een sporttas. Voor korte reizen of sportieve weekenduitjes moet je een beroep doen op grotere reistassen.
De breedte varieert van de kleine reistas met 30 liter tot een XXL reistas met 120 liter. De kleine duffel bags zijn ideaal voor een korte vakantie of een weekendtrip. Zelfs voor de sportschool zijn de kleine tassen ideaal. Ook kun je een waterdichte reistas gebruiken, zodat de inhoud van de tas wordt beschermd bij slecht weer. De grote reistassen rond de 90 liter zijn geschikt voor langere reizen of sporten waarbij je veel opbergruimte nodig hebt. Met deze maat heb je voldoende ruimte voor kleding, sportuitrusting en eten.
Als je gaat vliegen met je duffel bag, moet je deze als koffer inchecken. De afmetingen van de grote reistassen liggen meestal boven die van de gebruikelijke handbagage. De duffel bag heeft echter een relatief laag gewicht. Daarom kun je de tas gemakkelijk in de auto of in de trein stouwen.

Welke materialen zijn het beste voor duffel bags?

Bij het kiezen van de juiste plunjezak staat het materiaal voorop. Als je tegelijkertijd op zoek bent naar een reis- en sporttas, moet je op de duurzaamheid, veerkracht en stabiliteit letten. Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Waaronder katoen, polyester, leer en verschillende zeildoekmaterialen. Je kunt de tas gewoon nat wassen. Niet alle bovengenoemde materialen zijn waterdicht. Afhankelijk van voor welke sport je de tas nodig hebt, moet je hier tijdens het kopen op letten.

Voor- en nadelen van duffel bags

Duffel bags of reistassen bieden tal van voor- en nadelen, die we graag kort laten zien.

Voordelen:

  • de vorm van de tas is flexibel
  • verkrijgbaar in vele materialen en varianten
  • bruikbaar als goedkope reistas of sporttas
  • verschillende draagmogelijkheden door meerdere handvatten en schouderbanden
  • individuele groottes van de tassen

Nadelen:

  • soms slechts één hoofdvak, geen kleinere vakken
  • gebrek aan opslagruimte door ontbrekende compartimenten
  • gewicht altijd zelf dragen, op de schouder of de rug

De duffel bags: reis- en sporttas in één

De duffel bag dient niet alleen als sporttas, maar ook als reistas Je kunt de tas meenemen op korte trips of weekendtrips. Met de verscheidenheid aan ontwerpen vind je in onze online winkel gegarandeerd het juiste model voor je activiteiten. Praktisch zijn vooral de tassen waaronder je wieltjes kunt bevestigen. In deze duffel bags kun je ook zware dingen opbergen en probleemloos achter je aan trekken.