De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

GOED TE VOET MET WANDELSOKKEN

Niet elke wandelaar is een professionele atleet en steekt te voet de Alpen over of wandelt op turbosnelheid door de IJslandse hooglanden. Zelfs de meer dan 200 kilometer van de Rheinsteig in één stuk kunnen alleen door sportwandelaars als Thorsten Hoyer worden afgelegd. Hij kan een pijnlijk liedje zingen over ongeschikte wandelsokken. Zelfs mensen zoals u en ik, die slechts af en toe een langere wandeling maken, zijn bekend met blaren en geschaafde tenen en enkels. Sokken en kousen zijn niet altijd verantwoord. Zelfs de uitstekende eigenschappen van de beste wandelsokken kunnen worden ondermijnd door het verkeerde schoeisel. Waar moeten wandelaars, hardlopers en buitensporters op letten als ze wandelsokken kopen? Tip: De beste wandelsokken vindt u niet in rommelmarkten, maar in speciaalzaken. Keller Sports biedt een breed scala aan wandelsokken voor zowel zomer als winter.

DE JUISTE WANDELSOKKEN VOOR WANDELGELUK

Wandelsokken en -kousen zijn niet aan mode onderhevig. De verschillende kleuren van de onderverdelingen zien er misschien chic uit, maar ze dienen functionele doeleinden. In de winter zijn buitensokken bedoeld om uw voeten warm te houden. In de zomer daarentegen betekenen zweterige en oververhitte voeten snel het einde van de rit. Daarom experimenteren sokkenfabrikanten met hoogtechnologische materialen die van sokken echte allrounders moeten maken als het om de gezondheid van de voeten gaat. Vanuit textieloogpunt zijn wandelsokken echt allrounders. Zij ondersteunen de voet van de zool tot de enkel met verschillend gevormde zones, dempen de stap met gepolsterde zolen, compenseren oneffenheden en houden de voet zo droog mogelijk. Blaren ontstaan wanneer stofplooien en -naden tegen een vochtige huid schuren. Daarom zitten goede wandelsokken lekker, zijn ze naadloos en ademend. Overtollig vocht kan echter alleen ontsnappen als de wandelschoenen ook ademend zijn. Mensen die gevoelig zijn voor voettranspiratie moeten bijzondere aandacht besteden aan geschikt schoeisel en goede sokken.

VERSCHILLENDE MATERIALEN IN COMBINATIE

Wandelsokken voor mannen en vrouwen zijn hoger gesneden dan normale vrijetijdssokken. Versterkte manchetten zorgen voor extra polstering in het gebied van de enkels tot aan de onderkuiten en voorkomen zo schuren tegen de schachten van wandelschoenen. Een hoog wolgehalte tot 50 procent zorgt voor goede thermische eigenschappen. Merinowol is het materiaal bij uitstek voor wandelsokken met wol. Er zijn ook andere sokken waarvoor garens zonder dierlijke bestanddelen worden gebruikt. Microvezelcomponenten zijn verantwoordelijk voor de geleiding en de temperatuurbalans. Wandelsokken voor de zomer vereisen een bijzonder uitgekiende materiaalsamenstelling, zodat de voeten tijdens lange wandeltochten niet oververhit raken. Voor de koudere seizoenen zijn dubbellaagse sokken zeer effectief gebleken.

PROFESSIONELE WANDELTRUC: SOKKEN NIET WASSEN

Op lange wandeltochten moeten aangetrokken sokken blaarvorming voorkomen. Vers gewassen en gloednieuwe sokken daarentegen bevorderen de vorming van blaren. Overigens, bij meerdaagse trektochten zijn de droogtijden van de sokken belangrijk. Hoe beter de wandelsokken 's nachts drogen, hoe kleiner de kans op blaarvorming. Wandelsokken voor vrouwen hebben een andere vorm en wattering dan die voor mannen en zijn speciaal ontworpen voor smallere vrouwenvoeten. Wanneer u sokken koopt, let er dan op dat u de juiste maat neemt, die is gebaseerd op uw schoenmaat. Wandelsokken zijn anatomisch precies, dus een linkersok past niet aan een rechtervoet. Met de sokken uit onze online shop wordt een inspannende wandeling nog leuker.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.