KELLER Premium: bespaar 10% korting* & geen verzend- en retourkosten bij elke bestelling Meer informatie
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
773, 796, 1139, 292


Wandelsokken voor dames: perfecte metgezel bij elk weer

Wandelsokken voor dames zijn meesterwerken en net zo belangrijk als goede wandelschoenen voor tochten door de fantastische natuur. Ze bieden perfecte ondersteuning in de schoenen, absorberen zweet en beschermen de voeten tegen pijnlijke blaren. Bij lange tochten is een perfecte pasvorm van de sokken van essentieel belang. Als het koud is, moeten de sokken je warm houden. Op warme dagen moeten ze je koel houden. Ze beschermen de voeten en voorkomen dat het zweet tijdens lange tochten in de schoenen terechtkomt.

Bij Keller Sports vind je voor elke wandeltocht de juiste functionele damessokken

Het kopen van dameswandelsokken is afhankelijk van het seizoen en de plaatselijke omstandigheden van je wandeltocht. De vorm van de wandelschoenen speelt een andere rol. Je persoonlijke voorkeuren beïnvloeden zowel je beslissing als de aard van je voeten. Als je door ruw terrein en over puin loopt, is een goede opvulling van de sokken belangrijk. Op deze manier zullen blauwe plekken en blaren de pret van je tour niet bederven. Hou je van wandelen bij koude temperaturen, dan moeten de wandelsokken voor dames goed verwarmen. Op warme dagen kies je voor sokken gemaakt van dun materiaal dat het zweet goed absorbeert.

Dameswandelsokken - het hangt af van het juiste materiaal

De functionele sokken zijn gemaakt van verschillende materialen. Alle functionele sokken hebben gemeen dat het materiaal duurzaam, ademend en absorberend is. Welk materiaal je kiest, hangt af van de activiteiten die je met de sokken wilt uitvoeren. Bij wandelingen in de kou zijn sokken gemaakt van merinowol of een thermomix geschikt. Ze bieden goede verwarmende eigenschappen en houden je voetklimaat in balans. Ideale metgezellen voor wandeltochten in de zomer zijn wandelsokken gemaakt van polyamide, polypropyleen of elastaan. Ze zorgen voor een goed vochttransport en voorkomen onaangename geurtjes. Deze materialen drogen snel en zijn duurzaam. Voor goede ventilatie zijn lichte sokken vaak uitgerust met mesh-inzetstukken.

Ongerept wandelplezier met de juiste wandelsokken

Voor zorgeloos wandelplezier zijn goede dameswandelsokken essentieel. Rondgebreide modellen hebben geen naden waar je last van kunt krijgen. Functionele sokken voor dames zijn afgestemd op de behoeften van vrouwelijke voeten. Het teengebied is iets breder voor veel bewegingsvrijheid en een perfecte afwikkeling. Versterkingen op de tenen en hielen zorgen voor meer duurzaamheid en betere draageigenschappen.
Tip: neem altijd een paar reservesokken mee in je rugzak. Zo kun je je sokken verwisselen als ze nat worden. Voor lange wandeltochten van een paar uur wordt tevens aangeraden om na een paar uur een nieuw paar sokken aan te trekken.

Voor- en nadelen van wandelsokken voor dames

Wat betreft wandeltochten is er geen alternatief voor wandelsokken. Daarom bieden deze sokken een heleboel voordelen en nauwelijks nadelen.

Voordelen:

  • ademend materiaal
  • zweet wordt perfect opgenomen
  • aangenaam op de huid
  • duurzaam

Nadelen:

  • veel variaties die een gedetailleerde selectie vereisen

Sokken voor dames - De comfortabele oplossing voor vermoeide voeten

Wandelsokken voor dames zijn echte allrounders. Ze bieden een hoog draagcomfort, zijn ademend en goed gevoerd. Het materiaal kies je afhankelijk van het seizoen. In onze online winkel bieden we een uitgebreid aanbod van functionele damessokken in vele prachtige kleuren en ontwerpen.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.