773, 796, 1139 0
Close

Filter

Trekking sokken

Sorteer naar:

Wandelsokken zijn onmisbaar voor wandel- en hike-uitrustingen. Speciale wandelsokken zijn ontworpen om urenlang te verwarmen of af te koelen, de voet te ondersteunen en te beschermen. De beste wandelsokken zitten kreukvrij, dempen je stappen en zijn ademend. Goede hikesokken wrijven en drukken niet, reguleren het zweet en zorgen voor een goed voetklimaat in alle seizoenen. Welke sok past het beste bij de criteria? Welke wandelschoenen zijn geschikt voor de zomer en welke voor de winter? We hebben de outdoorsokken goed onderzocht, zodat je altijd goed uitgerust bent.

Hier krijg je meer informatie!

92 Aanbevelingen

  • «
  • 1
  • 2
  • »
Sorteer naar: 

75 Aanbevelingen

Sokken
  • «
  • 1
  • 2
  • »


Altijd goed uitgerust

Niet elke wandelaar is een professionele atleet en steekt de Alpen te voet over of trekt op hoge snelheid door de IJslandse hooglanden. Ook de meer dan 200 kilometer lange Rheinsteig wordt slechts door een beperkt aantal sportwandelaars bedwongen, zoals Thorsten Hoyer. Dit kan een pijnlijke aangelegenheid worden als je niet beschikt over wandelsokken. Zelfs mensen zoals jij en ik, die af en toe een lange wandeling maken, kennen de blaren en wondjes op tenen en enkels. Sokken en kousen zijn hier niet altijd verantwoordelijk voor. Zelfs de uitstekende eigenschappen van de beste wandelsokken gaan verloren in het verkeerde schoeisel. Dus waarop moeten wandelaars, hikers en buitensporters letten bij het kopen van wandelsokken? Tip: de beste wandelsokken vind je niet in de graaibak van de supermarkten, maar in speciaalzaken. Keller Sports biedt je een brede selectie wandelschoenen voor zowel de zomer als de winter.

De juiste sokken voor ultiem wandelgeluk

Wandelsokken en -kousen zijn niet onderworpen aan modegrillen. De verschillende kleuren van de secties zien er chic uit, maar dienen tevens een specifiek doel. In de winter moeten outdoorsokken de voeten warm houden. In de zomer heb je weer snel te maken met zwetende en oververhitte voeten. Daarom experimenteren de sokkenfabrikanten met high-tech materialen die kousen tot ware all-rounders moeten maken als het gaat om de gezondheid van de voeten. Textieltechnisch gezien zijn wandelsokken echte allrounders. Ze ondersteunen de voet van de zool tot de enkel met verschillende delen, dempen je stappen met gevoerde zolen, compenseren oneffenheden en houden de voet zo droog mogelijk. Blaren ontwikkelen zich wanneer stoffen gaan kruipen en naden over een vochtige huid wrijven. Dat is de reden waarom goede wandelsokken volledig naadloos en ademend zijn. Overtollig vocht kan echter alleen ontsnappen als de wandelschoenen ademend zijn. Mensen die gevoelig zijn voor voetzweet, moeten extra letten op geschikt schoeisel en kousen.

Combinatie van verschillende materialen

Wandelsokken voor dames en heren zijn hoger gesneden dan normale vrijetijdssokken. Versterkte manchetten zorgen voor extra vulling in de enkel tot de lagere kuiten, waardoor er niet op de schachten van de wandelschoenen wordt gewreven. Een hoog wolgehalte tot 50 procent zorgt voor goede thermische eigenschappen. Als je wandelsokken met wol wilt, dan raden we merinowol aan. Er zijn ook andere sokken waarvoor garen zonder dierlijke ingrediënten worden gebruikt. Microvezels zijn verantwoordelijk voor de geleidbaarheid en temperatuurregulering. Wandelsokken voor de zomer vereisen een bijzonder slimme combinatie van materialen, zodat de voeten niet oververhit raken tijdens lange wandelingen. Voor het koudere seizoen zijn tweevoudige sokken goed geschikt.

Professionele wandeltruc - sokken niet wassen

Bij lange wandelingen voorkomen reeds gedragen sokken de vorming van blaren. Vers gewassen en gloednieuwe sokken bevorderen echter blaarvorming. Trouwens, de droogtijden van sokken zijn belangrijk voor meerdaagse wandelingen. Hoe beter de wandelsokken 's nachts drogen, hoe lager het risico op blaasvorming. Sokken voor dames verschillen in vorm en opvulling met die van mannen en zijn speciaal afgestemd op smallere damesvoeten. Let bij het kopen van sokken op de juiste maat, die is gebaseerd op de schoenmaat. Wandelsokken zijn nauwkeurig anatomisch vervaardigd, dus een linkersok past niet op een rechtervoet. Met de sokken uit onze online winkel beleef je nog meer plezier aan een inspannende wandeling.