Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie

  • 10% op alle artikelen in de winkel*
  • Premium-aanbiedingen en reguliere voorverkoop
  • Members Only: Toegang tot exclusieve producten
  • 12 maanden voor 9,99 €*
773, 796, 1137, 1203


Hardshell - De beschermende laag tegen vocht en wind

De combinatie van de Engelse woorden hard en shell suggereert dat een hardshelljack een pantserachtige beschermende buitenschaal is. In tegenstelling tot een softshelljack, biedt het een volledig waterdichte barrière tegen externe invloeden en beschermt de jas je als de felle zon op een van je tochten verandert in onweer.

Hoe werken hardshelljacks precies?

Hardshelljacks zijn ontworpen om je te beschermen tegen regen, wind, sneeuw en storm zonder compromissen, waardoor je droog blijft bij alle weersomstandigheden. Ook mag je regenjas geen vochtigheid veroorzaakt door fysieke inspanning opslaan, maar moet het een actieve luchtcirculatie op het lichaam mogelijk maken. In tegenstelling tot de regenjassen die in het verleden werden gedragen, gemaakt van zware olielak, bestaan ??hardshelljassen uit hoogwaardige, deels gepatenteerde vezelstoffen. Het gaat niet alleen om het handhaven van je comfortzone tijdens je buitenactiviteit. Hardshelljassen voorkomen verkoudheden en kunnen zelfs levens redden. Het behoud van lichaamswarmte moet zo lang mogelijk worden gegarandeerd, zoals bijvoorbeeld het geval is bij dramatisch weer of een ongeval.

Voor wie zijn hardshelljacks geschikt?

Een waterdichte regenjas voor wandelen hoort in elke rugzak te zitten. Het maakt niet uit of het een dunne, een gevoerde of een ultralichte regenjas is. Elke outdoorfan weet hoe snel het weer kan veranderen en op één dag zijn de weersomstandigheden van alle vier de seizoenen mogelijk. Hardshelljacks beschermen je in geval van nood maximaal ??tegen vocht en kou, zelfs op de blote huid. Normaal gesproken draag je ze pas over een functioneel shirt en een softshelljack conform het "uiprincipe" als het begint te regen, sneeuwen of als er een sterke wind opsteekt. Ook met fleece gevoerde regenjassen zijn populair bij veel buitensporters. In droge omstandigheden, die in de bergen nooit worden gegarandeerd, zou in principe een isolatiemantel ook genoeg zijn, maar je moet wel goed geïnformeerd zijn over dit soort minimalisme. Iedereen die in de bergen woont of deze kent, zal het huis nooit verlaten zonder geschikte bescherming tegen weersinvloeden in zijn rugzak.

Welk hardshelljack is geschikt voor jou?

In principe moet elk outdoor hardshelljack lang genoeg zijn zodat het over je heupen valt. Een capuchon is een must voor de beste sportregenjassen om je hoofd of pet te beschermen en te voorkomen dat de regen je nek binnendringt. Gelaagde voering in de capuchon biedt extra regenbescherming, wat vooral prettig is voor brildragers. Hoogwaardige regenjassen uit het Keller Sports-assortiment bestaan ??uit gepatenteerde, gegarandeerde waterdichte high-tech vezelstoffen.
Heel belangrijk voor regenjassen voor het wandelen en bergbeklimmen zijn gecoate ritsen, omdat deze vaak het zwakke punt van het kledingstuk vormen, waardoor regen kan doordringen. Ook moet de jas comfortabel zitten. Idealiter worden de naden zo verkleind dat ze geen druk uitoefenen op specifieke gebieden (zoals het gebied onder de banden van de rugzak). Belangrijk bij je selectie is een minimalisering van het gewicht en de kleinst mogelijke verpakkingsgrootte.

Voor- en nadelen van hardshelljassen

Als het gaat om bescherming tegen invloeden van buitenaf en vochtregulatie, is een hardshelljack perfect. De kledingstukken zijn bestand tegen de zwaarste omstandigheden en bieden gepassioneerde buitensporters een hoog niveau van bescherming en comfort.

Voordelen:

  • waterdicht
  • winddicht
  • behoudt de lichaamswarmte
  • ademend
  • lichtgewicht en klein formaat

Nadelen:

  • alleen wassen met speciale reinigingsmiddelen (impregnatiebescherming)

Een must have in de bergen voor dames en heren: hardshellregenjassen

Er zijn veel regenjassen voor wandelen of bergbeklimmen op de markt en je zult snel vinden wat je zoekt bij het aanbod premium producten van Keller Sports. Bij het kiezen van de juiste jas moet je geen concessies doen, want alleen high-tech vezels die jarenlang zijn ontwikkeld en verbeterd en getest door professionals in extreme omstandigheden, kunnen aan je eisen voldoen.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.