De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ZIENER: HANDSCHOENPRODUCTIE VOLGENS PROFESSIONELE WENSEN

Het eerste product van het traditionele bedrijf, dat Ziener Senior in 1946 met slechts drie medewerkers produceerde, was van niet minder kwaliteit: gletsjerhandschoenen, hoewel nog steeds niet verwarmd. Maar de oorspronkelijk geproduceerde dagelijkse handschoenen gingen niet lang mee. Op verzoek van topskiër Mirl Buchner uit Garmisch Partenkirchen ontwikkelde Ziener Senior samen met zijn team de eerste skihandschoenen.

En ook nu nog vertrouwt het merk op de suggesties en het professionele advies van de professionals. "Ons doel is om atleten te helpen om topprestaties te leveren", zegt Managing Director Frank Burig. Onder het motto "Made by Pros" zijn sporters en experts uit de fiets- en skisector direct betrokken bij de (verdere) ontwikkeling van de producten. Korte communicatiekanalen stellen het middelgrote bedrijf in staat om de feedback van de atleten direct te gebruiken om de producten te verbeteren en ideeën snel te implementeren. Door de nauwe samenwerking met het "Ziener Team" richt het bedrijf zich op de behoeften van de atleten om te voldoen aan hun eisen op het gebied van kwaliteit, functionaliteit en design.

ZIENER: UNIEK - VEELZIJDIG - FUNCTIONEEL - FUNCTIONEEL

Ziener probeert ook te voldoen aan de verwachtingen van sporters op het gebied van duurzaamheid. In tijden van toenemend milieubewustzijn is het belangrijk voor de consument om de juiste kleding in de kast te hebben en zo de ophoping van materiaal te vermijden. Ziener biedt hiervoor multifunctionele, duurzame kledingsystemen aan, zoals in de Active Wear collectie. Ze doet alles van skitochten tot fietsen en ziet er ook goed uit.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1946

  • Grondleggers: Franz Ziener Senior

  • Vennootschappelijk Zeeat: Oberammergau

  • Aantal Medewerkers: 65

  • Jaaromzet: EUR 5-10.000.000

  • Website: ziener.com

  • Sporten: Wintersport, Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR ZIENER

  • Milieuzorg: Met de integratie van ECONYL in verschillende textielsoorten geeft Ziener het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid.

  • Billijkheid: Binnen het "amfori" lidmaatschap werkt het merk aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productiefaciliteiten.

  • Professionele Input: Door nauwe samenwerking met topsporters is Ziener in staat om uw behoeften te kennen en tot in het kleinste detail te vervullen.

HANDSCHOENEN VAN OUDE VISNETTEN

Ziener richt zich op duurzaamheid: sinds 2017 gebruikt het merk ECONYL-garen voor de productie van de Bike collectie. Door CAPROLACTAM ECONYL te gebruiken, werd in 2015 wereldwijd 170.000 ton CO² vermeden - gelijk aan de hoeveelheid die een auto zou uitstoten op weg van de aarde naar de maan.

ECONYL is een garen gemaakt van gerecycled polyamide. In speciale processen wordt polyamide afval, visnetten, textiel en tapijten verwerkt tot onberispelijke grondstoffen. Ziener geeft hiermee een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid met als doel om ecologische aspecten voortdurend te integreren in de productie van sportkleding.