De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

WILSONS OORSPRONG IN DE SLACHTHUIZEN VAN CHICAGO

Wilson is ontstaan in de slachthuizen van Chicago in het begin van de 20e eeuw. In 1914, richtte de Sulzberger vleesverpakkingsfirma

In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Wilson revolutionaire honkbalhandschoenen en de eerste lederen voetbal met een luchtklep. De grootste commerciële doorbraak kwam echter met de golfuitrusting van Wilson. De Wilson-fabriek in Humbolt, Tennessee, produceerde in haar hoogtijdagen alleen al 45.000 golfballen per dag. Wilson behoort sinds 1989 tot de Finse Amer Sports groep, die ook andere gerenommeerde sportmerken zoals Salomon, Atomic en Arcteryx bezit.

WILSON STORE: KLANTEN UIT MEER DAN 100 LANDEN

Vandaag de dag is Wilson 's werelds grootste fabrikant van balsportartikelen. De onderneming heeft 1.600 mensen in dienst. Klanten uit meer dan 100 landen vertrouwen op de expertise van het Amerikaanse bedrijf. Wilson is vooral begaan met de sporten tennis, golf, American football, badminton, basketbal en honkbal. Maar de Amerikaanse fabrikant van sportuitrusting is ook betrokken bij voetbal, squash en volleybal. Niet alleen rackets en ballen voor hobby- en professionele spelers worden geproduceerd, maar ook accessoires van hoge kwaliteit.

Daaronder vallen bijvoorbeeld sporttassen, tennissnaren, griptapes en ook kleding en schoenen voor diverse sporten zoals tennis. Tot op de dag van vandaag wordt Wilson beschouwd als een pionier voor nieuwe en bijzonder innovatieve technologieën: in 2016 ontwikkelden ze 's werelds eerste genetwerkte basketbal, die al live tijdens een wedstrijd statistieken en analyses kan genereren.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1913
  • Grondleggers: Thomas E. Wilson
  • Vennootschappelijk Zeeat: Chicago, Verenigde Staten
  • Aantal Medewerkers: 1600
  • Jaaromzet: 930 miljoen dollar (2010)
  • Website: wilson.com
  • Sporten: Tennis

3 GOEDE REDENEN VOOR WILSON

  • Professionele Input: Wilson heeft samen met Roger Federer en Serena Williams signature rackets ontwikkeld.
  • Techniek: Wilson ontwikkelde 's werelds eerste basketbalnetwerk dat live statistieken kan produceren.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Van beginners tot center court pro's, Wilson heeft het juiste racket voor iedereen.

WILSON ONLINE BIJ KELLER SPORTS

Bij KELLER SPORTS richten wij ons op het gehele productassortiment van Wilson in de tennissport: van rackets, tassen en ballen tot accessoires, schoenen en kleding. Een bekende klassieker is de tennisschoenserie "Rush", het nieuwste hoogtepunt is het huidige Wilson Clash 100 racket, waarachter drie jaar ontwikkelingswerk schuilgaat. Het doel was een revolutionair racket te ontwikkelen dat flexibeler en tegelijkertijd stabieler is dan welk tennisracket ooit is geweest. Dankzij aangepaste carbon mapping en een speciale frameconstructie heeft Wilson dit doel bereikt: de Clash 100 is een zeer efficiënt prestatieracket met maximale flexibiliteit zonder in te boeten aan stabiliteit.

De stijlvolle 'Competition' shirts van Wilson zijn voorzien van geavanceerde stoftechnologie en een naadloos ontwerp voor optimaal comfort. Mesh ventilatie zorgt voor een eersteklas ademend vermogen, waardoor uw lichaam op een optimale temperatuur blijft, zelfs bij langdurig zonlicht. In de Wilson Sale bij Keller Sports vindt u zeker uw nieuwe favoriete racket en vele andere Wilson aanbiedingen.

WILSON BIEDT: TENNIS, VOETBAL, BALSPORTEN

Met zoveel innovatieve geest is het geen wonder dat Wilson al tientallen jaren werkt met topatleten in basketbal, golf, honkbal, American football en tennis. Michael Jordan, misschien wel de beste basketballer aller tijden, ontwikkelde samen met Wilson een bal die zo succesvol was dat er 14 jaar achtereen meer dan een miljoen stuks per jaar van werden verkocht. Het Amerikaanse bedrijf levert ook elk seizoen de officiële NFL football sinds 1941. En natuurlijk zijn de center courts van de wereld moeilijk voor te stellen zonder Wilson: Roger Federer en Serena Williams, bijvoorbeeld, wonnen hun talrijke Grand Slam-titels en records uitsluitend met rackets met een grote rechtopstaande W erop gedrukt.

WILSON PRODUCTS - DE BEROEMDSTE VOLLEYBAL TER WERELD

De talrijke samenwerkingen met wereldmerken uit de sportwereld hebben Wilson een hoge graad van erkenning bezorgd die tot in Hollywood is doorgedrongen. In de film "Cast Away" uit 2000, bijvoorbeeld, speelt een Wilson-product een hoofdrol naast Tom Hanks. Gestrand op een verlaten eiland, wordt een door het Amerikaanse bedrijf gemaakte volleybal, waarop Tom Hanks een gezicht schildert, de stille vriend van de hoofdpersoon - en helpt de gestrande man de eenzame jaren op het eiland te boven te komen. Tegelijk met de release van de film bracht Wilson een getrouwe kopie uit, die tot op de dag van vandaag een bestseller is.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.