KELLER Premium: bespaar 10% korting* & geen verzend- en retourkosten bij elke bestelling Meer informatie
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
1728

COMPLEET: VAN GROOTVADER'S WAGEN TOT DE SKI VAN DE EEND IN DE BIJT.

Toen Georg Völkl aan het eind van de 19e eeuw zijn eigen bedrijf in Straubing oprichtte, hadden bergen en hellingen voor hem geen prioriteit. Hij maakte koetsen. Voorlopig. Zijn zoon Franz breidde de portefeuille uit met boten en sleeën - en legde in 1923 de laatste hand aan de ontwikkeling tot een van 's werelds grootste wintersportbedrijven. Onder de naam "Vöstra" heeft Völkl zich nu ook toegelegd op ski's, waarbij de principes van Völkl in herinnering worden gehouden. Vakmanschap en liefde voor detail hadden Völkl sinds de oprichting eindelijk beïnvloed.

Nu was er alleen nog iemand nodig om dit alles met succes de toekomst in te leiden. Dus in 1952 nam de derde generatie het over. Franz Völkl Junior heeft het bedrijf gemoderniseerd. Hij heeft de skiproductie afgestemd op de nieuwste technische normen en zo de innovatieve kracht van het bedrijf voortdurend verder ontwikkeld. Völkl wilde niet langer alleen maar meedoen, Völkl wilde zijn stempel drukken - en de Beierse skibouwer slaagde er vervolgens in om dat op de lange termijn te doen.

COMPLEET: ZEBRA-SKI, SPOT EN WERELDCUP SUCCESSEN.

Aanvankelijk was de concurrentie niet veel opgeschrikt toen Völkl in 1967 zijn laatste idee presenteerde. De traditioneel nuchtere ontwerpbenadering was ineens veranderd in zwart-wit gestreepte ski's die zich duidelijk van de liftmassa onderscheidden. Völkl had zijn inmiddels legendarische zebrapatroon op de markt gebracht en zo zijn onverdeelde aandacht verzekerd. Aanvankelijk werd de concurrentie nog steeds bespot, maar de klanten kochten.

En toen het merk een paar jaar later aan het wereldkampioenschap skiën deelnam, ontketende het eindelijk de innovatieve geest van zijn medewerkers. Völkl heeft zich niet alleen gevestigd, het merk heeft benchmarks gecreëerd en succes na succes geboekt. Frank Wörndl, Katja Seizinger, Martina Ertl, Hilde Gerg - ze vierden allemaal hun enorme successen met de grote V op en de juiste materialen in de ski. Völkl had de bergsport volledig voor zichzelf ontdekt en nooit losgelaten - zonder de wortels van het vuur te vergeten: Pas in 1999 opende Völkl haar nieuwe fabriek. Niet in Azië. Niet in de Verenigde Staten. In Straubing. Ook vandaag de dag worden er nog steeds innovatieve ski-ideeën geproduceerd in een van de modernste productiefaciliteiten ter wereld.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1884
  • Grondleggers: Georg Völkl
  • Vennootschappelijk Zeeat: Baar (Zwitserland)
  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 400
  • Jaaromzet: ongeveer 44 miljoen euro
  • Website: voelkl.com
  • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR VÖLKL

  • Eigen Productie: Völkl produceert zijn producten in zijn eigen fabriek in Straubing, Beieren.
  • Milieuzorg: Völkl vertrouwt zoveel mogelijk op gerecycleerde materialen - ook voor de randen en oppervlakken van de ski's.
  • Onderscheidingen: Völkl producten ontvangen regelmatig prijzen - in 2019 bijvoorbeeld ontving de ski "Deacon 84" de ISPO Award.

VOLLEDIG BIJ KELLER SPORTS...

Völkl zorgt al decennialang voor sensatie met zijn alpine ski's, gratis ski's en toerski's en de nodige accessoires zoals skitassen en -huiden. Een van de meest centrale en duurzame ontwikkelingen van Völkls is de constructiewijze van de schommelstoel. Oorspronkelijk ontworpen voor diepe sneeuw, was het merk een van de eerste bedrijven die het concept voor zijn andere skilijnen miste. Dankzij een negatieve voorspanning wordt de effectieve randlengte verlengd bij het nemen van bochten met hoge snelheid.

De bocht is makkelijker, buiten de piste heb je meer lift en de ski is wendbaarder. Bovendien zijn er innovaties zoals UVO, het eerste vrij draaiende 360°-dempingssysteem voor uw ski dat ongewenste trillingen aanzienlijk vermindert. Zo loopt uw skipistes soepeler en heeft u meer controle, swing nog preciezer. U kunt uw Völkl-ski's in de Völkl Store bij KELLER SPORTS kopen. Niet alleen zij. KELLER SPORTS rust u uit met ski- en skischoenentassen van de grootste Duitse skiband - en heeft ook Völkls skins in het assortiment voor uw volgende skitocht.

KWALITEITSTEST IN WERELDBEKER EN FREESKI-CIRCUS

Zelfs slalom-wereldkampioen Frank Wörndl vertrouwde destijds op Völkl en ook vandaag de dag nemen topskiërs als Stefano Gross nog steeds podiumplaatsen in met de innovatieve ski's van Straubing. De Alpine World Cup met enkele van de beste en snelste atleten ter wereld is er één van. Tegelijkertijd zet Völkl zich al in voor freeskiing door traditie. In het begin van de jaren negentig produceerde het bedrijf zijn eerste brede ski's speciaal voor diepsneeuw en werkt momenteel samen met freeskiers als Fabio Studer, Paddy Graham en Sam Smoothy.

En zoals altijd, wanneer topsporters hun indrukken en expertise delen, profiteert u er ook snel van. Dankzij de samenwerking met dergelijke topsporters vindt u de juiste ski voor snelle afdalingen en voor ongedwongen tochten door onvoorbereide bergwerelden. Ski's die de benodigde kracht tot een minimum beperken en de kracht effectief in de sneeuw overbrengen via hun eigen bindingssystemen (markers). Daarnaast heeft Völkl speciale kinderski's in haar portfolio, die het ook voor jonge racers gemakkelijker maken om hun eerste - en tweede - beurt te nemen.

COMPLEET: MINDER GEWICHT EN INSPANNING

Dat Völkl in Straubing een van de modernste productiefaciliteiten ter wereld heeft gebouwd, is geen doel op zich. Het vuur verfijnt daar onvermoeibaar zijn producten en materialen. De beloning zijn hoogtechnologische ontwikkelingen zoals 3D.Glass. In tegenstelling tot de traditionele glasconstructies worden de stoflagen meerdere malen gevouwen, voornamelijk driedimensionaal. Dit verhoogt de randgrip, de ski blijft stabieler en loopt gewoon beter.

V.WERKS technologie vermindert het gewicht dankzij hightech materialen zoals carbon of titanium, maar verhoogt tegelijkertijd de prestaties van de ski. Het Titanal frame zorgt voor meer stabiliteit en demping over de gehele lengte van de ski. Al deze hoogtechnologische innovaties worden bij Völkl gemaakt met als doel de kracht die skiërs nodig hebben te verminderen en zo langere skitochten voor iedereen mogelijk te maken - en zo produceert het merk nu ook zijn speciale lichtgewicht constructie in serie.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.