De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

UNDER ARMOUR: VAN DE KELDER TOT DE WERELD

In het begin was de droom: de droom van uw eigen bedrijf. Na zijn studie reisde Kevin Plank door Europa toen hij zijn visie eindelijk in praktijk wilde brengen. Kevin had gevoetbald op de universiteit en was ongelukkig met de kleding van zijn team. Hij had genoeg van het constante zweten in zijn zware katoenen truien. Er moest iets nieuws gebeuren. Functionele overhemden van lichtere, ademende stof - synthetische stretchvezels. Hoewel zijn verblijf in Europa 60 dagen had moeten duren, pakte Kevin na de helft van de tijd zijn zeven spullen in en ging terug naar zijn thuisland, waar hij in 1996 in de kelder van zijn oma in Washington D.C. het sportmerk Under Armour (UA) uit de grond stampte.

Met een startkapitaal van 17.000 euro, dat hij als bloemenleverancier tijdens zijn studie had gespaard. "Ik had er nog geen echte naam voor, ik had nog geen logo, maar ik had een duidelijk concept. Tot nu toe hadden atleten een T-shirt met korte mouwen in de zomer en een T-shirt met lange mouwen in de winter - altijd gemaakt van katoen. Ik heb zelf veel gesport (American football) en was altijd geïrriteerd over het slechte draagcomfort van katoenen shirts. Ik was 22 jaar oud en dacht dat de sportwereld betere T-shirts nodig had. Het idee om zijn kleding als apparatuur te zien werd door de andere merken genegeerd", herinnert Plank zich. "Zoals in elke sportwedstrijd, hangt de overwinning vaak af van een fractie van een seconde. Als je een klein voordeel kunt halen uit een functioneel shirt, dan doe je het. We zijn begonnen met een T-shirt en vandaag hebben we een compleet assortiment volgens ons motto: "We make all athletes better".

Een anekdote laat zien hoe zelfverzekerd de grondlegger van zijn zaak was: elke kerst schreef Kevin Phil Knight, de oprichter van Nike, de grootste Amerikaanse fabrikant van sportartikelen, een kaartje met de woorden: "Beste Mr. Knight, je kent ons nog niet, maar je zult op een dag van ons horen. Hij zou gelijk moeten hebben. Volgens de legende heeft Phil Knight tot op de dag van vandaag zo'n kaart gekregen, ook al heeft hij inmiddels wel degelijk van Under Armour gehoord.

IN EEN OOGOPSLAG

  • Jaar van oprichting: 1948

  • Oprichter van het bedrijf: Kevin Plank

  • Hoofdkantoor: Baltimore (Maryland), USA

  • Aantal medewerkers: meer dan 15.000

  • Jaarlijkse omzet: meer dan 4 miljoen EUR

  • Website: underarmour.de

  • Sporten: Training, Hardlopen

GOEDE REDENEN VOOR UNDER ARMOUR

  • Technologie: Under Armour gebruikt hoogwaardige synthetische vezels om kleding droog te houden.

  • Design: Opvallende, kleurrijke ontwerpen maken een statement en creëren een hoge herkenningswaarde.

  • Voor hobby & professionele sporten: Ongeacht uw trainingsniveau - Under Armour biedt het juiste product voor elke trainingsintensiteit.

UNDER ARMOUR AANBIEDINGEN VOOR BETERE ATLETEN

Dat Plank en zijn bedrijf snel aan relevantie winnen, is vooral te danken aan een speelfilm. "Elke verdomde zondag", die het verhaal vertelt van een voetbalteam in crisis, begon in 1999 in de VS - en toonde de atleten in functioneel ondergoed met het pakkende logo: UA. Plank was aanvankelijk gespecialiseerd in ondergoedshirts, die hij als eenmans verkoper door de Verenigde Staten reed om ze te verkopen, maar de Under Armour biedt nu een breed scala aan sportkleding om professionals en amateursporters over de hele wereld te begeleiden in hun reguliere training.

Onder het motto "Wij maken alle sporters beter" rust UA fitnesssporters, hardlopers en tennissers uit met functionele producten. Geen wonder dat niet alleen hobbysporters, maar ook topsporters op UA rekenen: Wimbledon-winnaar Andy Murray, bijvoorbeeld, zweert bij de producten, net als basketbalster Stephen Curry. Topmodel Gisele Bündchen had zichzelf al in de UA laten fotograferen, acteur Dwayne "The Rock" Johnson maakte medio 2018 furore met zijn campagne "Will finds a way". Verschillende atleten, die afkomstig zijn uit moeilijke omstandigheden, oorlogsgebieden of lichamelijk gehandicapt zijn, namen deel aan de uitgebreide serie.

TRAINING, IN HET ZWEET VAN JE GEZICHT

Bent u een gepassioneerd sportman op zoek naar de juiste kleding voor uw passie? Dan bent u bij UA aan het juiste adres. Met schoenmodellen zoals de Under Armour Speed heb je perfecte ondersteuning voor je trainingssessies in de sportschool. Dankzij de nieuwste materialen bent u klaar om het vervelende zweet te bestrijden. Fitnessstudio, asfaltweg, bos - waar uw sporthuis zich ook bevindt - Under Armour zal u niet teleurstellen. De shirts houden je koel en droog tijdens de training. Huid strak zonder uw bewegingsvrijheid te beperken.

De vederlichte schoenen dempen uw stappen, zorgen voor ventilatie en zorgen voor de best mogelijke stabiliteit. Natuurlijk geeft het brede Under Armours productassortiment u in uw vrije tijd ook een nonchalante look, wanneer u wilt ontspannen van een harde training. Met een mix van sportief en stijlvol, zorgt UA ervoor dat je er op de weg goed uitziet. Vind je perfecte outfit van Under Armour online bij Keller Sports Shop!