KELLER Premium: bespaar 10% korting* & geen verzend- en retourkosten bij elke bestelling Meer informatie
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
330

TOURNA GRIP - DE BLAUWE GRIPBAND VAN DE TOPPROFESSIONALS

Iedereen die de afgelopen veertig jaar een professioneel tennistoernooi heeft bijgewoond, of als alternatief een televisie-uitzending heeft gezien, kon altijd ten minste één speler spotten die zijn racket in blauwe gripband had gewikkeld. Deze lichtblauwe overgrip werd in 1972 ontwikkeld door het Amerikaanse merk Tourna Grip - en is sindsdien een onmisbare constante in het internationale tenniscircus.

In de zweterige handen van topsporters zijn Tourna Grip artikelen betrokken geweest bij enkele van de grootste tenniswedstrijden aller tijden. Een lijst van spelers die hun rackets met de blauwe gripband hebben voorbereid, leest als een who-is-who van de beste tennisprofs aller tijden. Boris Becker is één van hen, net als Andre Agassi, Andy Murray en vooral Pete Sampras, die al zijn 14 Grand Slam-titels won met behulp van de producten van Tourna Grip.

TOURNA GRIP ARTIKEL: ENORME ABSORPTIECAPACITEIT VAN ZWEET

Maar waarom vertrouwen al deze topprofessionals op deze ene lichtblauwe greepband? Het antwoord ligt in het ongelooflijke vermogen om vocht te absorberen. Tourna Grip absorbeert het zweet, vooral bij zeer warm weer, gewoonweg beter dan alle andere griptape op de zeer competitieve markt voor tennisaccessoires. De eigenschappen voor de sport werden nogal toevallig ontdekt. Oorspronkelijk wilde de oprichter van het bedrijf, Gene Niksich, in het begin van de jaren zeventig in de Amerikaanse staat Georgia alleen een goedkoper alternatief ontwikkelen voor lederen reinigingsdoeken voor autoverzorging.

Tijdens de testfase vertoonde zijn speciale gemengde stof van katoen en synthetische vezels een vreemde eigenaardigheid: hoe natter het werd, hoe beter het zich aan de ondergrond hechtte. Het was daarom voorbestemd voor gebruik op de tennisbaan - vooral omdat de meeste atleten in die tijd nog met normale lederen grepen speelden. Zijn ontdekking kwam op het juiste moment, net zoals tennis ongelooflijk populair werd. Zo kon het familiebedrijf Unique Sports, dat Tourna Grip produceert en nog steeds wordt geleid door de stichtende zonen Mike en Kevin Niksich, zich snel ontwikkelen tot de wereldmarktleider op het gebied van gripbanden. Een status die tot op de dag van vandaag voortduurt en die van Keller Sports een Doornikse Grip dealer maakt.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1972
  • Grondleggers: Gene Niksich
  • Vennootschappelijk Zeeat: Alpharetta, United States
  • Aantal Medewerkers: K.A.
  • Jaaromzet: K.A.
  • Website: uniquesports.us
  • Sporten: Tennis

3 GOEDE REDENEN VOOR TOURNA GRIP

  • Techniek: Dankzij de speciale stof bieden de Tourna Grip producten meer grip naarmate ze natter worden.
  • Professionele Input: Pete Sampras was jarenlang het boegbeeld van het bedrijf en betrokken bij de productie.
  • Onderscheidingen: In 2019 werd Tourna Grip door deskundigen bekroond als de beste griptape op de markt.

GRIJPBANDEN IN DE TOURNA GRIP STORE BIJ KELLER SPORTS

Bij Keller Sports vindt u Tourna Grip online - en in de Tourna Grip Sale vaak tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Bijvoorbeeld de blauwe klassieker Tourna Grip XL, die tot 350 procent van zijn oorspronkelijke gewicht in vloeistof kan absorberen. Uiteraard bieden wij alle Tourna Grip artikelen in verschillende verpakkingsgroottes aan in onze Tourna Grip Shop. De handgrepen zijn allemaal extreem elastisch en kunnen daarom in een paar eenvoudige stappen om het racket worden gewikkeld. Afhankelijk van hoeveel je zweet, duurt een tape 20 tot 30 uur op de baan.

Voor spelers die minder zweten, biedt de fabrikant Unique Sports de Tourna Tac aan als alternatief. Het deel van de naam "tac" voor "tacky" is volledig gerechtvaardigd door deze tape. Het is zo grippig dat het racket praktisch niet meer kan uitglijden. De zweetopname is nauwelijks erger dan bij de Tourna Grip. En de tape wordt niet "sponsachtig" zoals dat soms gebeurt met andere "kleverige grepen".

GRIP TAPE VOOR KAMPIOENEN - MEER DAN 100 HUIDIGE PROFESSIONALS GEBRUIKEN TOURNA GRIP

Tot op de dag van vandaag is Doornikse Grip de meest verkochte gripband ter wereld. Momenteel zweren meer dan 100 professionals op de Tour bij Tourna Grip artikelen als het gaat om een veilige grip. Onder hen zijn James Blake, John Isner, Vera Zvonareva, Richard Gasquet, Sam Querry, Victoria Azarenka, David Ferrer, Kevin Anderson, Genie Bouchard, de gebroeders Bryan en nog veel meer. Als officiële uitrustingspartner van de Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) is het bedrijf ook sterk aanwezig in de jeugdsector.

TOURNA GRIP MOCHT ZIJN BLAUWE KLEUR PATENTEREN

Overigens: In het begin van zijn geschiedenis waren de Tourna Grip grip tapes helemaal niet blauw, maar beige - zodat het leek op de andere reinigingsdoeken voor auto's. Kort daarna had Gene Niksich het idee met het lichtblauw. "In het begin van de jaren zeventig was tennis bijna uitsluitend een zwarte lederen band. We wilden ons hiervan onderscheiden, wat natuurlijk het gemakkelijkst te doen was met kleur", herinnert de oprichter van het bedrijf zich. Niet het slechtste idee, zoals siech al aangaf: in 1996 mocht het bedrijf zelfs de speciale kleur patenteren. Zelfs toen al werden er elk jaar wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van "blue grip, that doesn't slip" verkocht.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.