Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie

 • 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Premium-aanbiedingen en reguliere voorverkoop
 • Members Only: Toegang tot exclusieve producten
 • 12 maanden voor 9,99 €*
736

LANDMETER, UITVINDER, LEVENSREDDER, UITVINDER, REDDER IN NOOD

Tuomas Vohlonen werd geboren in 1877 in Ormattila, Finland. Zijn ouders waren eenvoudige mensen die geld moesten sparen om hun vier kinderen een betere opleiding te geven. Tuomas is verhuisd naar Vyborg, waar hij zijn studie heeft afgerond en de landmeetkunde met succes heeft afgerond. Maar de drukke jongen stopte daar niet mee. Omdat hij in zijn beroep steeds weer met kompassen te maken krijgt, maar de onnauwkeurigheid ervan hem stoort, ontwikkelt hij zonder meer zijn eigen kompas.

Het verschil met de commercieel verkrijgbare meetinstrumenten: Vohlonen's M-311 kompas had een vloeistofdragende capsule, wat de oriëntatie veel gemakkelijker maakte. In 1933, drie jaar voordat hij uiteindelijk Suunto oprichtte, liet hij deze innovatie patenteren. Kort daarna brak de oorlog uit, die ook Vohlonen's vaderland niet spaarde. Suunto heeft het Finse leger uitgerust met kompassen. Direct na het begin van de verwoestende wintercampagne, toen Rusland Finland binnenviel, redde de robuuste M-311 het leven van de jonge luitenant Norrback. Hij stopte het in zijn hemdzak en onderschepte de kogel van een Russische schutter. In datzelfde jaar overleed Tuomas Vohlonen echter onverwacht, waardoor zijn vrouw tot 1952 het bedrijf bleef leiden.

SUCCESVOLLE SCHATTENJACHT MET SUUNTO

Door de jaren heen heeft Suunto zich ook gespecialiseerd in kompassen die nuttig waren voor duikers en zeilers. Dit maakte de Finnen wereldberoemd en maakte hen de grootste kompasfabrikant ooit. In navolging van de inventieve geest van de oprichter, bleven Suunto's medewerkers nieuwe producten ontwikkelen, altijd met de tijd mee. In het midden van de jaren negentig zijn Noord-Europeanen begonnen met de productie van zeer gevoelige en nauwkeurige hoogtemeters en buitenhorloges van hoge kwaliteit voor bergbeklimmers en andere avonturiers. Een van deze avonturiers die zich bijvoorbeeld met Suunto-producten uitrustte, was de Amerikaanse wetenschapper Arthur Demarest.

De professor, die onder andere onderzoek deed naar de Maya- en Azteekse cultuur aan de Vanderbilt Universiteit in Tennessee, ging op een dag op expeditie naar het regenwoud van Guatemala. Met jaren van voorbereiding en de juiste uitrusting vonden hij en zijn team daar duizenden jaren lang een verborgen schat: een Maya-site. De Vector 3 uit Suunto wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als het pioniersmodel van de polscomputer. Het sporthorloge kon natuurlijk niet alleen de tijd weergeven, maar was ook een kompas, hoogtemeter en thermometer in één. Het apparaat was zo succesvol dat Suunto besloot om een lijn te publiceren met een meer modieuze aanpak. Een ontwerplijn die een blijvende invloed moet hebben op het uiterlijk van de volgende producten.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1936
 • Grondleggers: Tuomas Vohlonen
 • Vennootschappelijk Zeeat: Vantaa (Uusimaa), Finland
 • Aantal Medewerkers: 500
 • Jaaromzet: ongeveer 104.200.000 euro
 • Website: suunto.com
 • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR SUUNTO

 • Onderscheidingen: Suunto heeft meerdere malen de prestigieuze Red Dot Design Award in ontvangst mogen nemen.
 • Techniek: Suunto ontwikkelde een van de eerste ABC-horloges en bouwde 's werelds kleinste GPS-zender in horloges.
 • Eigen Productie: Suunto kompassen, sporthorloges en martwatches worden nog steeds in Finland gemaakt - met de hand!

SUUNTO BIJ KELLERSPORTEN

Bent u een avonturier in hart en nieren en altijd bereid om nieuwe wegen te verkennen? Dan heeft u een betrouwbare metgezel nodig. Bij Keller Sports vindt u een enorme selectie van hoogwaardige Suunto outdoor horloges. De gloednieuwe Spartaanse serie bijvoorbeeld, die voor het eerst met een kleurendisplay wordt geleverd. Of de Suunto 9 Baro, die een chique chronometer-look heeft en een bijzonder lange levensduur van de batterij heeft. Het maakt niet uit welk Suunto buitenhorloge u kiest, het zal de juiste voor u zijn.

WERELDKAMPIOENEN DRAGEN SUUNTO SPORT HORLOGES

De Ambit serie is inmiddels een echte hit met Suunto. Het GPS-horloge is speciaal afgestemd op de behoeften van trail-runners die absolute trainingscontrole en de best mogelijke oriëntatie wensen. De technologie van de Finnen wordt ook goed ontvangen door topsporters. Bergsportvrouw en merkambassadeur Emilie Forsberg, die zichzelf omschrijft als een "trouwe vriend van de bergen", zweert bij haar Suunto-producten.

Met haar ambiance om haar pols pakte de Zweed de wereldkampioenstitel in Skyrunning en rende voor twee gouden en één zilveren medaille op de Skyrunning Championships in Italië. "Het is gewoon super cool om te zien waar je bent geweest, vooral als je het niet zeker weet," zegt ze met betrekking tot haar kleine, effectieve helper uit Suunto.

NETWERKEN, WAAR U OOK BENT

Buiten en online - twee dingen die op het eerste gezicht fundamenteel anders zijn. Waarom verbindt u ze niet gewoon met elkaar om de grenzeloosheid van de mogelijkheden te onderzoeken? Dat dacht Suunto ook toen ze in 2010 de internetgemeenschap Movescount.com lanceerden. Hier kunt u uw ervaringen delen met andere buitensporters over de hele wereld. U kunt eenvoudig een trainingsdagboek bijhouden, uw duiklogboeken bekijken of informatie uitwisselen met de community. Laat u voor uw volgende reis inspireren door andere leden te volgen en hun ervaringen te gebruiken als een stimulans om zelfs de meest afgelegen plaatsen te verkennen.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.