736 0
Close

Filter

Sorteer naar:

Met een Suunto outdoorhorloge draag je een state-of-the-art hightech-apparaat om je pols. Elk van de compacte sporthorloges is als een kleine computer die veel meer kan dan alleen de tijd weergeven. Afhankelijk van de sport, beschikt het outdoorhorloge van Suunto over verschillende functies.

Hier krijg je meer informatie!

4 Aanbevelingen

Selected:

SUUNTO
Sorteer naar: 

4 Aanbevelingen

merk: Suunto


Kompassen en sporthorloges uit Finland van legendarische kwaliteit

Je Suunto-horloge is van uitstekende kwaliteit. Amer Sports, de dochteronderneming van Vantaa, in Finland, is gespecialiseerd in het ontwerpen van uiterst nauwkeurige meetinstrumenten. Suunto produceert onder andere functionele sporthorloges, kompassen en duikinstrumenten - en doet dit al meer dan 80 jaar. De enorme robuustheid van de producten is nog steeds legendarisch. In 1939 redde het Suunto M-311 veldkompas het leven van de Finse luitenant Norrback. Tijdens de winterveldtocht werd hij beschoten door een Russische schutter. In zijn borstzak droeg hij het kompas, dat de kogel weerkaatste.

Van het kompas tot het hightech sporthorloge

Het bedrijf Suunto werd in 1936 opgericht door de uitvinder en landmeter Tuomas Vohlonen. Een van de eerste producten was een magnetisch kompas dat om de pols kon worden gedragen. In tegenstelling tot de Adrianov-kompassen met polsband, die al in Rusland verkrijgbaar zijn, hebben de Suunto-modellen een vloeistofdragende capsule. Het octrooi voor zijn magnetisch kompas werd door Vohlonen in 1933 aangevraagd, voordat het bedrijf werd opgericht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de kompassen gebruikt door het Finse leger. In de jaren '60 en '70 kwamen speciale kompassen voor zeilers en duikers in de handel. Duikcomputers volgden in 1987 en elektronische kompassen en sport- en outdoorhorloges in de jaren '90. Zowel in 2010 als in 2012 hebben de duik- en sporthorloges van Suunto de "red dot design award" gewonnen.

Suunto outdoorhorloges: één horloge - vele functies

De meeste Suunto-sporthorloges zijn niet alleen eenvoudige uurwerken, ze hebben meerdere functies. De Suunto Vector uit 1998 was de eerste buitencomputer voor om de pols en overtuigde door zijn enorme veelzijdigheid. Het was een kompas, barometer, thermometer en hoogtemeter in één. Moderne sporthorloges helpen je om het trainingsproces te optimaliseren en de kwaliteit van de training te bewaken. Naast moderne trainingsfuncties en buitenfuncties bieden sommige Suunto-horloges ook GPS-navigatiehulp. Body monitoring-functies zijn ook opgenomen in sommige modellen.

De modernste technologie voor extra comfort

Suunto blijft haar producten ontwikkelen. Een dergelijke vooruitgang is de Movescount-app. De introductie van de app maakte het mogelijk om de klokinstellingen te synchroniseren tijdens het hardlopen, fietsen of op excursies. In 2004 lanceerde Ambit3 de eerste Connected-verzameling. Deze omvat een nieuwe smart sensor. Dit is de kleinste hartslagsensor die compatibel is met Bluetooth Smart. In 2016 introduceerde Suunto de Spartan. De Spartan GPS-horloges zijn uitgerust met een helder en zeer duurzaam kleuren-touchscreen. De community heatmaps en -trainingstools worden geleverd door de Suunto Movescount Service.

Sporthorloges op het land, in de lucht en onder water

Avonturiers en atleten zijn gefascineerd door de praktische en robuuste horloges van Suunto. Ze zijn een betrouwbare metgezel in hemelse hoogten, op steile bergpaden en ook op de diepste zeebodem. Ze vergemakkelijken je training en leiden je veilig naar je doelen. Ontdek nu bij Keller Sports jouw favoriete model.

THE KELLER SPORTS GUIDE

Posts and sports products for a healthy, sporty lifestyle.