De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

STATE OF ELEVENATE: ONDER INVLOED VAN DE WIND

Wanneer de wind soms zo sterk waait dat zelfs meetinstrumenten hun geest opgeven. Als hij opgewarmd was van de Golfstroom, bracht hij vochtige zeelucht mee. Als de afdalingen niet kilometers lang zijn, maar zo steil dat de pauzes niet eens hun weg vinden in het debat, dan is er weinig aan geschikte skikleding. Sara Rönngren en haar man Jimmy Odén kwamen nog niet zo lang geleden tot deze conclusie. Zij woonden jarenlang in de Zwitserse Alpen en Rocky Mountains ver weg van hun thuisland, namen deel aan de wereld- en Europese kampioenschappen in Freeski en Skicross (Sara) en begeleidden mensen door de bergen als gecertificeerde berggidsen (Jimmy).

De twee kenden de elementen - en de uitdagingen - waarmee ze in skikleding in het algemeen worden geconfronteerd. Daarom besloten Sara en Jimmy om een eigen skikledingmerk te beginnen toen ze terugkwamen in Åre 2010: een merk zonder compromissen. Een merk waarvan de kleding voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van pasvorm, functie, stijl en duurzaamheid. State of Elevenate is niet tevreden met minder. Vooral omdat de omstandigheden rond Åre, waar de windstoten al een snelheid van 48 meter per seconde hebben bereikt, als maatstaf dienen. Met deze uitersten in het achterhoofd ontwerpt en legt Sara Rönngren persoonlijk de basis voor State of Elevenate producten en creëert ze ergonomische en unieke skikleding.

STATE OF ELEVENATE PRODUCTEN - KWALITEIT IN DE ZIN VAN PRESTATIES EN MILIEU

Het gaat om de houding. Sara Rönngren en Jimmy Odén kennen niet alleen de bergen en hun eisen zeer goed, ze stellen ze ook centraal in hun passie. Ze willen ze delen met behulp van hun State of Elevenate artikelen. Hoogwaardige materialen zijn het uitgangspunt. De State of Elevenate producten moet ook duurzaam zijn. Om dit te garanderen, test Brand haar creaties direct voor de deur: in de bergen rond Åre, waar de apparatuur meer weerstand moet bieden dan één of twee windmeters. Nu werkt de liefde voor de natuur zonder natuurbehoud slechts in beperkte mate of helemaal niet meer.

De hoge kwaliteit van de apparatuur van het Zweedse merk draagt hier ook aan bij. Hoe langer je je jas, broek, shirt of T-shirt draagt, hoe langer het dienstverband, hoe minder vaak je de weg terug naar de State of Elevenate zal moeten vinden. Dit is vooral belangrijk voor de brand - ook al wordt er zoveel mogelijk gerecycled materiaal gebruikt.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 2010
  • Grondleggers: Sara Rönngren, Jimmy Odden
  • Vennootschappelijk Zeeat: Åre, Noorwegen
  • Aantal Medewerkers: Ongeveer 10
  • Jaaromzet: ongeveer 1,8 miljoen euro (2017)
  • Website: elevenate.com
  • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR STATE OF ELEVENATE

  • Lange Levensduur: State of Elevenate artikelen zijn ontworpen om zo lang mogelijk mee te gaan.
  • Eigen Productie: Om aan zijn standaard te voldoen, heeft State of Elevenate zijn eigen EPS ontwikkeld.
  • Milieuzorg: Waar mogelijk maakt State of Elevenate gebruik van gerecycleerde bluesign®-gecertificeerde materialen.

KWALITATIEF HOOGWAARDIGE SKIKLEDING IN DE STATE OF ELEVENATE WINKEL VAN KELLER SPORTS

De State of Elevenate gaat sinds 2019 zijn eigen weg. Letterlijk. In plaats van een beroep te doen op leveranciers, ontwikkelde en produceerde het merk nu zijn eigen Shell-materiaal. EPS is de naam van het spel en heeft maar één taak: voldoen aan de Elfates Performance Standard (EPS). Het materiaal bestaat dus niet alleen uit 60 procent gerecycled materiaal en heeft een biobased membraan. Tegelijkertijd heeft EPS ook de beste eigenschappen op het gebied van ademend vermogen en waterdichtheid.

Dat is precies wat Brand nodig heeft voor zijn skikleding in de winkels - en State of Elevenate is online verkrijgbaar bij Keller Sports, waar u niet tevreden hoeft te zijn met de functionele jassen en broeken van Brand Sweden. Want State of Elevanate is ook toegewijd aan het leven na de berg en produceert daarom ook relaxte shirts, T-shirts, fleecejacks en petten. U vindt dit alles, evenals donsjacks en functioneel ondergoed, ook in de Keller Sports State of Elevenate Store.

STATE OF ELEVENATE PRODUCTEN - GEMAAKT VOOR UW BERGTOCHTJES

In de State of Elevenate Sale vindt u zowel voor de normale skidag als voor de skitour geschikte uitrusting. De oprichters Sara Rönngren en Jimmy Odén weten zelf het beste wat belangrijk is in de bergen en geven hun ervaring direct aan u door in de vorm van kleding. De ski-jassen van het merk hebben bijvoorbeeld geen extra isolatie op de rug nodig. Daar draag je je je rugzak en beschermers, die op hun beurt voor warmte zorgen. Extra isolatie zou alleen maar de warmteaccumulatie bevorderen. Dus de State of Elevenate ziet af van de situatie. Uit ervaring. Dit is precies waar je gebruik van maakt met de producten van het vuur als je op weg gaat in de richting van de bergen.

DE NATUUR IN HET BLOED EN IN HET ZICHT

Voor State of Elevenate speelt het milieuconcept niet alleen een rol bij de ontwikkeling van hoogwaardige materialen. Het vloeit al in de productieketen. Het merk werkt niet alleen samen met Aziatische maar ook met Europese bedrijven en is actief op zoek naar manieren om zo milieuvriendelijk mogelijke producten uit de State of Elevenate te vervoeren. Bovendien worden waar mogelijk gerecycleerde, bluesign®-gecertificeerde materialen gebruikt, die altijd de hoogste kwaliteit garanderen en altijd een oogje in het zeil houden voor de bescherming van het milieu in het ontwerp- en creatieproces.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.