De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

SMITH OPTICS: SKIBRIL REVOLUTIE VAN DE ORTHODONTIST

De ogen waren zelden het middelpunt van de aandacht voor Dr. Bob Smith in zijn dagelijkse professionele leven. Orthodontisten behandelen het kaakgebied. De berekening van de dagelijkse werkroutine was even logisch als eenvoudig. Maar toen Dr. Smith op zijn ski's klom, verschoof de focus. Slechte zichtomstandigheden mogen zijn skidagen niet voortijdig beëindigen en de lenzen van zijn skibril mogen niet meer constant beslaan. Zo wijdde de orthodontist zich aan het gebied van de ogen en presenteerde in 1965 de eerste skibril met een verzegelde thermische lens en ademend, ontluchtend schuim.

Een voorproefje. Want met deze bril als basis heeft Dr. Smith zich vanaf eind jaren zestig toegelegd op innovatie voor de buitensport met een uniek oog voor detail. Hij creëerde zijn eigen merk, SMITH OPTICS producten kwamen om de ervaring op de berg, op de piste en op de weg te revolutioneren. Grote belofte. Grote vernieuwing. In feite heeft het merk de niet-beslagen skibril volledig opnieuw gemaakt, geïntegreerd in hun eigen geavanceerde helmen, en daarbij alle ventilatie naar een nieuw niveau gebracht.

SMITH OPTICS: BETERE OPTIEK EN INTENSIEVERE BESCHERMING

SMITH OPTICS artikelen zijn er niet alleen om uw ervaring in de sneeuw, op de weg en in het water te verrijken. Ze zouden u moeten pushen, nieuwe mogelijkheden voor u openen, terwijl ze tegelijkertijd de natuur in de gaten houden. Daarom presenteerde Brand enerzijds de grootste milieuvriendelijke brillencollectie ter wereld en revolutioneerde het anderzijds gepolariseerde lenzen met technologieën zoals ChromaPopTM. SMITH OPTICS producten dienden het merk als stijgbeugel op weg naar een van de belangrijkste innovatiefactoren in de industrie. Het bedrijf deed pionierswerk en het productportfolio bestond al snel niet meer alleen uit een skibril. Er werd een zonnebril toegevoegd, evenals helmen voor de baan en de motor.

SMITH OPTICS ziet haar afzonderlijke artikelen nooit als een gesloten geheel. Maar hoe meer ze samenwerken, hoe effectiever ze je pushen en beschermen. Daarom heeft Brand bijvoorbeeld zijn unieke AirEvac ventilatiesysteem ontwikkeld, dat rekening houdt met zowel de bril als de helm. De juiste bescherming wordt geboden door MIPS, een helmtechnologie die de effecten van draaikrachten tijdens een botsing vermindert. Tegelijkertijd absorberen SMITH OPTICS helmen de impactkrachten efficiënt en beschermen zo je hoofd bij het skiën en snowboarden en bij het toeren met de fiets.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1965
  • Grondleggers: Dr. Bob Smith
  • Vennootschappelijk Zeeat: Portland, Oregon
  • Aantal Medewerkers: 140
  • Jaaromzet: ongeveer 70 miljoen euro
  • Website: smithoptics.com
  • Sporten: Wintersport, Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR SMITH

  • Techniek: De MIPS-technologie van SMITH OPTICS beschermt ook het hoofd tegen roterende schokken.
  • Ontwerp: Skihelmen en -brillen zijn ontworpen om een functionele eenheid te vormen.
  • Milieuzorg: SMITH OPTICS heeft het grootste assortiment milieuvriendelijke skibrillen op de markt gebracht.

SKIBRIL EN HELMEN IN DE SMITH OPTICS SHOP BIJ KELLER SPORTS

Uw skibril mag natuurlijk niet drukken. Het moet nauwelijks waarneembaar zijn, maar tegelijkertijd het best mogelijke zicht bieden en uw ogen beschermen. Dit is precies wat SMITH OPTICS artikelen garanderen. Dankzij hun Responsive-Fit-System passen de brillen van Brand zich precies aan de contouren van uw gezicht aan. De verschillend gevormde lenzen absorberen het licht en garanderen een helder zicht. Hiervoor zijn er de Fox-X lenzen, die vocht absorberen en verdelen over een groot gebied. Dit proces voorkomt dat uw bril beslaat. En dat doet het permanent, want de technologie wordt niet toegepast, maar is stevig geïntegreerd in de lens.

De merkhelmen kunnen worden aangepast aan uw hoofd met het Boa Fit-systeem en vervolgens genieten van de voordelen van high-end ventilatie. Naast de MIPS-technologie zorgt ook de Koroyd van SMITH OPTICS voor de veiligheid. Dankzij cilinders die bij een botsing tegelijkertijd samentrekken, absorbeert het de schokken effectiever dan andere ontwerpen, zorgt het voor een betere ventilatie en bespaart het toch gewicht. De Koroyd-technologie voor zowel ski- als fietshelmen kunt u bij Brand - en nog veel meer producten van SMITH OPTICS - online bij Keller Sports krijgen. In onze SMITH OPTICS Store vindt u zowel de skibril als de ski- en fietshelmen van Brand. Voor zowel vrouwen als mannen.

SMITH OPTICS - BESTE ZICHTBAARHEID EN BESTE BESCHERMING

U kunt pieken over giet- en kronkelpaden, eindeloze lijnen in ongerepte poeder trekken of bergpassen afrollen - in de SMITH OPITCS Sale vindt u altijd de juiste metgezel voor meer veiligheid en een vrij uitzicht. Het merk ondersteunt u bij elke adrenalinestoot in de natuur en doet daarom intensief, praktisch en professioneel onderzoek. Dit komt omdat SMITH OPTICS input krijgt van zowel fiets- als ski- en snowboardprofessionals alvorens haar producten voor te bereiden op de reis naar de SMITH OPTICS dealer. Zo maakt de vrijbuiter Silvia Bertagna net zo goed deel uit van het team als mountainbiker Brett Reeder of de voormalige X-Games zilveren medaillewinnaar in de halfpipe Elena Hight.

TECHNOLOGIE MET EEN HELDER ZICHT - DRIE LENSVORMEN VOOR HET BESTE ZICHT

Met SMITH OPTICS kunt u kiezen uit drie verschillende lensontwerpen: Conische versies, waarbij de lens van binnen naar buiten taps toeloopt, maken de binnenkomende lichtstralen recht, waardoor een nog beter zicht mogelijk is. Cilindrische lenzen daarentegen buigen rond de horizontale as, terwijl sferische modellen een boog beschrijven rond zowel de horizontale als de verticale as. Dit zorgt voor een maximaal helder zicht en draagcomfort en voorkomt beslaan.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.