De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

SMARTWOOL: PIONIER OP HET GEBIED VAN MERINOSOKKEN VAN WOLLEN MERINOSOKKEN

De creatie van Smartwool was het resultaat van een eenvoudige wens. Een groep skileraren rond Peter en Patty Duke uit New England wilde gewoon langer op de piste blijven zonder koude voeten te krijgen. Natuurlijk waren er al normale wollen sokken, maar veel buitenliefhebbers vonden ze te hard, krassend en ongemakkelijk. De oplossing werd gevonden in een ontdekking in het buitenland: de wol van merinoschapen uit Nieuw-Zeeland en Australië.

Deze natuurlijke vezel, die veel fijner is dan een mensenhaar, vertoonde overweldigende eigenschappen: Merino wol is zeer comfortabel om te dragen, ademend en kan 30 procent van zijn eigen gewicht aan water in de vorm van stoom absorberen en naar buiten afgeven - zonder dat de was nat aanvoelt. Merino wollen kleding kleeft niet aan het lichaam, is antistatisch en absorbeert minder stof dan synthetische vezels. Bovendien is de wol geurremmend en helpt het om de lichaamstemperatuur te regelen. Geen wonder dus dat Smartwool (opgericht in 1994 in Steamboat Springs en sindsdien gelegen aan de westelijke uitlopers van de Rocky Mountains in Colorado) Merino wol koos. Meer nog, het merk was het eerste bedrijf ter wereld dat al zijn Merino wolproducten produceerde, een revolutie in de buitensport.

SMARTWOOL - VAN TOP TOT TEEN

Dat de sokken van Smartwool gewoonweg tot de beste op de markt behoren, werd bevestigd door twee "Editor's Choice Awards" van gerenommeerde outdoorbladen in de eerste twee jaar na de oprichting van het bedrijf. Dit was de doorbraak voor het toen nog jonge bedrijf, dat in 2005 werd overgenomen door de Timberland Company. Sindsdien is de Smartwool collectie gestaag gegroeid. Naast de bekroonde sokken worden er al lang tal van prestatiekledingstukken geproduceerd. De doelgroep is iedereen die veel tijd buiten wil doorbrengen en zich warm wil kleden. Het assortiment omvat warm ondergoed, functionele shirts, pyjama's, truien, handschoenen, hoofdbanden, outdoorjacks, fleecekleding, broeken, korte broeken en slobkousen - allemaal gemaakt van merinoswol.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1994
  • Grondleggers: Peter en Patty Duke
  • Vennootschappelijk Zeeat: Steamboat Springs, Colorado
  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 100
  • Jaaromzet: K.A.
  • Website: smartwool.com
  • Sporten: Outdoor, Running, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR SMARTWOOL

  • Onderscheidingen: Smartwool artikelen hebben al vele prijzen gewonnen.
  • Lange Levensduur: Nieuwe technologieën maken Smartwool sokken mogelijk die meer dan 1000 mijl meegaan in gebruik.
  • Milieuzorg: Smartwool werkt samen met de Nieuw-Zeelandse Merino Company voor duurzame wolproductie

SMARTWOOL BIJ KELLER SPORTS

Merino wol is ook verkrijgbaar bij Keller Sports: In onze winkel vindt u een groot assortiment Smartwool producten online. Voor gepassioneerde hardlopers werd bijvoorbeeld de PhD-Run serie - bestaande uit een lopende broek, shirts en andere Smartwool producten - ontwikkeld. Het extreem fijne merino mengsel voert vocht af van de huid en droogt bijzonder snel. Extra gaasinzetstukken zorgen ook voor een optimale luchtcirculatie. Warmte kan beter ontsnappen en daardoor profiteert u van het aangenaam koele draagcomfort tijdens de training. De geïntegreerde polyestervezels zorgen voor een grotere duurzaamheid en nemen dankzij de lichte rekbaarheid al uw bewegingen mee.

Natuurlijk hebben we ook de legendarische Outdoor Medium Crew Socks voor mannen en vrouwen in onze Smartwool Shop. Een goede pasvorm, comfort en een lange levensduur worden hier gecombineerd in een chique sok. Een elastisch inzetstuk garandeert ook een uitstekende ondersteuning van de voetboog. De vlakke teennaden in combinatie met een speciale vulling voorkomen drukpunten en blaasvorming. Wat wil de gespannen voet nog meer? Onder onze Smartwool aanbiedingen in de winkel vindt u ook verschillende baselayers voor boven- en onderlichaam, ondergoed en verschillende shirts.

1000 MIJL IN EEN SMARTWOOLSOKJE

Achter de geweldige eigenschappen van Smartwool producten gaan talrijke technologische prestaties schuil. Want het plezier van innovatie heeft bij Smartwool altijd de hoogste prioriteit gehad. Alleen al de PhD-Pro lijn heeft meer dan twee jaar ontwikkelingswerk achter de rug. Het doel was om de meest resistente sokken te ontwikkelen die ooit gemaakt zijn. Voor deze "Shred Shield" technologie, werkte het bedrijf samen met Ultra-Runner Seth Swanson om de levensduur van de tenen onder extreme omstandigheden te testen en continu te verbeteren. Kleine innovaties maakten het mogelijk voor Swanson om meer dan 1000 mijl te lopen in hetzelfde paar sokken. De technologie is nu opgenomen in alle Smartwool Ultralight sokken.

SMARTWOOL RICHT ZICH OP DUURZAAM MILIEUBEHEER

Ondanks de voortdurende ontwikkeling van haar producten streeft Smartwool ernaar om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en te blijven verkleinen. Daartoe heeft het bedrijf sinds 2010 een intieme samenwerking met de Nieuw-Zeelandse Merino Company. Dit zorgt voor de verwerkte Merinowol en garandeert een zorgvuldige en duurzame behandeling van milieu, mens en dier. Hierdoor kan de wol worden getraceerd naar de fabriek waar hij wordt geproduceerd. Smartwool kan haar klanten dus garanderen dat het martelen van dieren op de boerderijen van haar wolproducenten verboden is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de anders gebruikelijke "muildieren", waarbij jonge merinolammeren uit stukken huid ter grootte van een plaat uit het anusgebied worden gesneden om mogelijke aantasting door blaasvliegen te voorkomen. Een praktijk waar Smartwool zich uitdrukkelijk van distantieert.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.