De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

VAN NEDERLAAG NAAR SUCCES

Robert Greenberg was geen onbekende toen hij in 1992 besloot nieuwe wegen in te slaan en Skechers vond: De Amerikaanse Amerikaan had reeds zijn stempel gedrukt op de fabrikant van sportartikelen L.A. Gear, die gespecialiseerd was in sportproducten voor vrouwen. Nadat het bedrijf binnen enkele jaren een enorme groei had doorgemaakt, stortte het bedrijf plotseling in en werden Robert en zijn zoon Michael, die er ook werkzaam was, de deur uit gegooid. In het jaar daarop heeft Greenberg het plan gesmeed om eigen producten te ontwerpen en op te zetten op de sportschoenenmarkt. En toch is zijn gevoel voor wat tieners...

SPIESJES - DE RIJZENDE STER UIT AMERIKA

Maar Greenberg dacht dat het groter was. Hoewel het maken van schoenen voor opstandige tieners aantrekkelijk was en hielp om het imago van het bedrijf te verbeteren, bleef Skechers aanvankelijk meer een nichemerk. Oprichter Greenberg wilde naast zijn lifestyle lijn een performance lijn lanceren en specialiseerde zich in innovatieve en bijzonder comfortabele loopschoenen voor gezondheids- en modebewuste sporters. Zijn ambitieuze plan: Val de wereldspelers Nike, Reebok en adidas aan. Een aanvankelijk utopische visie die nu werkelijkheid is geworden. Skechers is de op twee na grootste sportschoenenfabrikant in de VS en heeft een portfolio van meer dan 3.000 modellen voor vrouwen, mannen en kinderen. Het bedrijf verwierf grote faam buiten de grenzen van Amerika, vooral vanwege zijn sensationele design. Als je aan Skechers denkt, heb je automatisch de kleurrijke, deels geschifte schoenen met de opvallende zwarte "S" voor je ogen.

Misschien is dat de reden waarom Skechers de sportgigant Nike met een gedurfde en zeer ironische advertentie aanviel met zijn laatste marketingoffensief. Met de slogan "Just Blew It", Skecher's halve pagina advertenties in de Wall Street Journal en de New York Times - en zinspeelde op de exploderende Nike sneaker van basketbalster Zion Williamson - waren een goed voorbeeld. Het belangrijkste motief was een wit paar sneakers, waarbij de buitenkant van de linkerschoen volledig opengescheurd was. Daaronder was de beroerte "Skechers. We gaan niet uit elkaar" - wat betekent: "We gaan niet uit elkaar." De reacties op het web waren anders, veel gebruikers zagen de campagne met humor, gaven commentaar of deelden de post.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1992
  • Grondleggers: Robert Greenberg
  • Vennootschappelijk Zeeat: Manhattan Beach, Californië
  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 12.000
  • Jaaromzet: Meer dan 4,5 miljard euro
  • Website: skechers.com
  • Sporten: Running, Training

3 GOEDE REDENEN VOOR SKECHERS

  • Onderscheidingen: Skechers is door het vakblad "Footwear Plus" meerdere malen uitgeroepen tot Company of the Year.
  • Professionele Input: Meb Keflezighi - winnaar van de Boston Marathon - vertrouwt op de uitvoeringslijn van Skechers.
  • Ontwerp: Spiesjes staan al sinds hun geboorte bekend om hun stijlvolle design en hoge kwaliteit.

SPIESJES BIJ KELLERSPORTEN

Uw voeten willen een uitgekiend ontwerp EN de best mogelijke kwaliteit? Dan heeft Keller Sports de perfecte spies voor u! Keller Sports biedt u een breed scala aan Skechers Performance Schoenen aan. Of u nu op zoek bent naar hardloopschoenen of trainingsschoenen, bij Keller Sports bent u aan het juiste adres. Met de Go-lijn bijvoorbeeld, die in vele ongebruikelijke variaties en kleuren verkrijgbaar is, wordt elke run een echte ervaring en u zelf een blikvanger op de piste.

SPIESJES - AANBIEDINGEN VOOR HET GOEDE DOEL

Michael Greenberg, zoon van de oprichter en nu voorzitter van het bedrijf, is in het recente verleden betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsprojecten. In 2015 schonk het bedrijf meer dan 100.000 paar schoenen aan slachtoffers van de aardbeving in Nepal en bij de aankoop van het BOB-model gaat een bepaald bedrag automatisch naar behoeftige mensen - of dieren - die het "Best Friends Animal Society"-project, dat helpt om honden en katten te redden van het in slaap vallen, al jaren steunen.

Met behulp van spiesen werd bijvoorbeeld een adoptiecentrum voor dieren opgericht in New York. Geen wonder dat sterren en sterretjes graag met Skechers werken en zich steeds weer laten zien in stijlvolle Californische sneakers. Naast Vanessa Hudgens en Camilla Cabello zijn dat sportreuzen als de voormalige NFL quarterback Tony Romo en honkballegende David Ortiz.

WALK! IN JE SPIESEN...

U bent op zoek naar hoogwaardige joggingschoenen voor uw volgende ronde of trainingsschoenen voor uw volgende reis naar de sportschool. Dan bent u bij Skechers aan het juiste adres: De talrijke modellen van de Gowalk- en Gorun-serie overtuigen door hun ademende "Air Cooled Memory Foam" binnenzool en hun comfortabele Skech-Knit-Mech. Bovendien worden uw knieën optimaal beschermd door de innovatieve schokabsorptie van de loopschoenen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.