De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

SHIMANO: VAN EEN TWEEMANSWERKPLAATS TOT MARKTLEIDER

In 1921 werd het bedrijf opgericht door Shozaburo Shimano Shimano onder de naam Shimano Tekkojo (Shimano IJzerfabriek) in Sakai. Samen met een vriendin repareerde Shozaburo eerst zelf fietsen en produceerde hij later zelf freewheel naven met een geleende draaibank. Oprichter Shimano was toen al groot. "Ik wil dat Shimano-producten de beste in de regio zijn, later in Japan en daarna over de hele wereld", zegt men ooit. Dat is tenminste de legende. In de loop der jaren werd het steeds duidelijker dat de oprichter goed op weg was om zijn grote droom te verwezenlijken.

Samen met de oprichters van Toyota, Honda en Panasonic wordt Shozaburo, een vriend van de globalisering, nog steeds beschouwd als een van de vlaggenschepen van het Japanse economische wonder. In 1956 introduceerde Shimano het eerste innovatieve derailleursysteem. De grote doorbraak kwam echter met de zogenaamde Dura Ace Group, een onderdelengroep voor professionele racefietsen waarvan de uitstekende technologie nog steeds als basis wordt gebruikt. Terwijl veel fabrikanten de hausse in het mountainbiken aan het begin van de jaren tachtig misten of gewoonweg de ingewikkelde technologie niet durfden aan te pakken, duwde Shimano moedig in die nis en bleef groeien. Maar wat bijna niemand weet, bewijst opnieuw de innovatieve kracht van het bedrijf: Shimano begon in 1970 met de productie van visrollen en hengels. Tegenwoordig wordt ongeveer een zesde van de omzet van het merk gegenereerd met visserijproducten.

SHIMANO: HOGE KWALITEIT EN GROTE BETROUWBAARHEID

Niet alleen de eindgebruikers kennen de hoge kwaliteit van Shimano producten, ook de fietsendealers over de hele wereld waarderen de betrouwbaarheid van de Japanners. Dit is te danken aan de hoge beschikbaarheid van reserveonderdelen en de diversiteit. Shimano stelt fietsfabrikanten in staat om betrouwbare fietsen te bouwen voor elk prijssegment. Dat Shimano zich op zo'n ongekende manier op de markt heeft gevestigd is vooral te danken aan de overzeese affiniteit van de Shimano familie.

In de Verenigde Staten hebben de verantwoordelijken de belangrijkste fietstrends opgepikt en meegenomen naar Japan, waar wat ze zagen direct werd vertaald naar producten. "De tienversnellingspook is de absolute hamer hier, elke Amerikaan wil dat. Versnel de productie", herkende Shozaburo's zoon tijdens een van zijn reizen in het begin van de jaren zeventig. Het resultaat: de verkoop in de VS verdrievoudigde in korte tijd. Shimano laat haar producten nu in 13 fabrieken over de hele wereld produceren.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1921
  • Grondleggers: Shozaburo Shimano
  • Vennootschappelijk Zeeat: Sakai, Japan
  • Aantal Medewerkers: 13.000
  • Jaaromzet: ongeveer 2 miljard euro
  • Website: shimano.com/en/
  • Sporten: Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR SHIMANO

  • Techniek: Alleen Shimano is erin geslaagd om individuele componenten te combineren tot een complex systeem.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Shimano biedt de juiste fietsschoenen voor zowel professionals als hobbyfietsers.
  • Professionele Input: Shimano werkt nauw samen met professionele fietsers om nieuwe producten te ontwikkelen.

SHIMANO BIJ KELLERSPORTEN

Shimano heeft niet alleen naam gemaakt met zijn hoogwaardige "hardware", maar biedt ook andere hoogwaardige fietsaccessoires. In de Shimano Store van Keller Sports vindt u een uitgebreid assortiment fietsschoenen voor racefietsers en mountainbikers. Shimano schoenen overtuigen vooral door hun pasvorm, licht gewicht, optimale pedaalcompatibiliteit en maximale duurzaamheid. Verzeker jezelf van een absoluut paradepaardje van de Japanners met de Shimano E-SHRP5W unisex. Je bent liever in het bos dan op straat op zoek naar de juiste schoen? Geen probleem, ook in dit geval biedt Keller Sports in de Shimano Shop u de juiste mogelijkheden. Neem ook een kijkje in de Shimano Sale bij Keller Sports. Hier vindt u talrijke Shimano-fietsschoenen tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen.

DE SHIMANO PROFITEERT VAN DE FIETSBOOM

Terwijl er de laatste jaren steeds meer wordt gediscussieerd over de milieu-impact van auto's, schepen en vliegtuigen, heeft de fiets zijn tweede lente doorgemaakt, vooral in Europa. Goed nieuws voor Shimano. Omgekeerd profiteren de Japanners natuurlijk van het feit dat veel mensen milieubewuster zijn geworden en daarom zijn veel Japanners overgestapt op de fiets. Shimano CFO Yoshihihiro Hirata is hier ook blij mee. "Het wiel is belangrijker in de samenleving dan ooit tevoren", onthulde hij in een interview met Wirtschaftswoche.

"Het gezondheidsbewustzijn neemt toe, evenals de zorg voor het milieu. Maar het zijn niet de VS of Japan die de grootste klanten zijn. Shimano genereert het grootste deel van zijn omzet in Europa. "Japanners gebruiken de fiets alleen als korteafstandsvervoersmiddel, Amerikanen bijna uitsluitend om sportieve redenen", legt Europese baas Frank Peiffer uit en voegt eraan toe: "Maar Europeanen fietsen bij elke gelegenheid.

SHIMANO FIETSSCHOENEN OMKOPEN IN DE TEST

Vakbladen zoals MoutainBike of RennRad testen regelmatig fietsschoenen. Shimano's producten zijn van oudsher uitstekend. De Shimano SH-ME501 bijvoorbeeld, die u ook in de Shimano Store van Keller Sports kunt vinden, is onlangs door MountainBike bekroond met de algemene beoordeling "zeer goed". De redactie was bijzonder enthousiast over het draagcomfort van de MTB-schoen en benadrukte ook de loopeigenschappen en de innovatieve sluiting. Ook andere modellen zijn overtuigend. "Een waardevolle investering", zeggen ze over de SH-XM7. "Zit zeer comfortabel na het instappen en is uiterst robuust in de duurtest." Het hart van de fietser, wat wil je nog meer?

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.