De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

MEER INNOVATIE, MEER ACTIE, MEER ACTIE

Fietsen, hardlopen, wintersporten en motorcross - in al deze sporten zorgden innovaties van Scott Sports, een in de VS opgericht bedrijf, voor technische revoluties. Of het nu gaat om aluminium skistokken, waarmee de oprichter van het bedrijf Ed Scott in 1958 de tot dan toe gebruikte materialen bamboe en staal in de vergetelheid liet raken, de eerste veiligheidsbril voor motorcrossrijders in 1970 of het eerste aerodynamische stuur voor racefietsen in 1989 - mijlpalen zoals deze maken de weg vrij voor de geschiedenis van het bedrijf Scott.

SUCCES IS GEEN TOEVALSPRODUCT

Naast alle innovaties heeft Scott inmiddels de lichtste skischoenen op de markt ontwikkeld en haar productportfolio gestaag uitgebreid: skihelmen en -bril, functionele ski-, loop- en fietskleding, sportschoenen en tassen en rugzakken - momenteel zelfs met lawine airbags voor uitgebreide skitochten. Maar dat is nog niet alles: de productie van mountainbikes en racefietsen vanaf het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw creëerde nog meer innovatiepotentieel voor de fabrikant van sportartikelen, die sinds 1978 in Zwitserland gevestigd is. Zo hielp de in 1991 ontwikkelde "Unishock"-verende voorvork de Amerikaanse Ruthie Matthes naar het wereldkampioenschap op de mountainbike.

Slechts een jaar later zou Scott de eerste volledig geveerde mountainbike ter wereld op de markt brengen, waarmee een nieuwe standaard voor de toekomst van het fietsen werd gezet. Deze dynamiek komt ook tot uiting in het huidige logo van het bedrijf, dat sinds 2010 alle producten van de fabrikant siert: De gestileerde "S", die lijkt op een afdaling, symboliseert zowel snelheid als technische kennis. Daarentegen is de missie van de onderneming de afgelopen zes decennia ongewijzigd gebleven: Scott wil dat alle atleten beter kunnen presteren met zijn innovatieve kracht en de hoogwaardige materialen die het gebruikt. In de ogen van het bedrijf zijn de grootste menselijke prestaties immers geen toevalsproduct, maar het welverdiende resultaat van hard werken.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1958
  • Grondleggers: ed Scott
  • Vennootschappelijk Zeeat: Givisiez (Zwitserland)
  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 600
  • Jaaromzet: Meer dan 400 miljoen euro
  • Website: scott-sports.com
  • Sporten: Fiets, Wintersport, Running

3 GOEDE REDENEN VOOR SCOTT

  • Techniek: De ontwikkelingen in Scott hebben altijd een standaard gezet in hun respectievelijke sporten.
  • Professionele Input: Scott kan voor al haar producten een beroep doen op de expertise van talrijke professionele atleten.
  • Billijkheid: Scott ondersteunt organisaties die duurzame deelname aan fietsen bevorderen en ontwikkelen.

SCOTT BIJ KELLER SPORTS

Bij Keller Sports richten we ons op de technisch functionele kleding van Scott, met de nadruk op skiën, hardlopen en fietsen. Met Scott's kleding scoor je vooral door het sportieve design en de altijd trendy kleuren, waarmee je ook in de stedelijke omgeving een goed figuur slaat. Ons Scott aanbod wordt gecompleteerd door ski- en fietshelmen, fietsschoenen, handschoenen, diverse sportbrillen en rugzakken en beschermers voor mountainbikers. En natuurlijk mogen de Schotse skistokken niet ontbreken in ons assortiment - zo begon het succesverhaal van het bedrijf in de Sun Valley van Idaho.

PROFESSIONALS IN ACTIE VOOR SCHOTSE SPORTEN

Uiteraard doet Scott al lang een beroep op de kennis van ervaren professionals voor het testen en ontwikkelen van producten. Bijzonder indrukwekkend was de Tour de France-zege van de Amerikaanse wielrenner Greg Lemond in 1989 - de strakste van alle tijden met slechts acht seconden voorsprong. In de laatste tijdrit kon hij met behulp van Scott's eerste aërodynamische stuur de nodige seconden uitrijden om tegen zijn tegenstander Laurent Fignon te winnen. Maar zelfs vandaag de dag zijn sporters en bedrijven nog steeds elkaar aan het ondersteunen.

Zo worden bijvoorbeeld Scott racefietsen en -kleding getest en verder ontwikkeld door de atleten van het eigen professionele raceteam "Mitchelton Scott" onder wedstrijdomstandigheden. In de mountainbike sector vertrouwt Scott ook op de mening van vele topsporters en ondersteunt hij diverse jonge talentenprojecten voor getalenteerde jonge rijders. Internationale freeriders en freestylers zijn betrokken bij de ontwikkeling van de ski-uitrusting, en de extreme avonturier Mike Horn vertrouwt ook op de functionele kleding van Scott voor beklimmingen van achtduizend meter en Antarctische overtochten, die bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden.

GEEN KORTERE WEGEN - DE SCHOTSE FILOSOFIE...

Met de slogan "No Shortcuts" drukt Scott Sports zijn filosofie uit: om consequent en zonder compromissen altijd te doen wat voor het bedrijf het enige juiste lijkt om te doen. Of het nu gaat om het productontwerp, de strategische oriëntatie van het bedrijf of de passie voor de sport zelf - Scott wil deze geest elke dag tot in het kleinste detail belichamen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.