De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

SCARPA: EEN INSIDER TIP WORDT EEN WERELDWIJD BEDRIJF

Lord Rupert Edward Cecil Guinness, een rijke Ierse zakenman die in Asolo, Italië, woonde, zag al vroeg in dat er in die regio getalenteerde schoenmakers aan het werk waren. In 1938 richtte hij de Società Calzaturieri Asolani Riuniti Pedemontana Anonima op om de buitengewone vaardigheden van de ambachtslieden te bundelen, en het acroniem Scarpa werd er op treffende wijze aan ontleend. Het Italiaanse woord voor schoen. Vier jaar later vond Luigi Parisotto een stage bij Scarpa. Samen met zijn broers Francesco en Antonio streefde de Italiaan echter naar meer. De familie Parisotto wilde een eigen bedrijf opzetten. In 1956 nam het trio uiteindelijk Scarpa over.

Vanaf dat moment produceerden 17 meester-schoenmakers 50 tot 60 Scarpa-schoenen per dag. Het bedrijf maakte al snel naam onder de bergbeklimmers in de regio en werd al snel bekend buiten de grenzen van Veneto. Een Amerikaanse dealer uit Boston werd zich in 1965 bewust van Scarpa en begon de schoenen naar het buitenland te exporteren. Ook daar genoten ze een grote populariteit vanwege hun indrukwekkende pasvorm. Een mijlpaal voor het bedrijf. Al snel werd 60 procent van de omzet gegenereerd door het verzenden van de producten over de hele wereld. Scarpa verkocht van Europa naar Amerika, van het Midden-Oosten tot Oceanië - wereldwijd waarderen klimmers en buitensporters de enorme kwaliteit en perfecte afwerking van Scarpa-schoenen.

SCARPA STORE: GEEN ENKELE PLAATS IS TE VER WEG.

Maar de Parisotto-familie rustte niet op zijn lauweren. Zij en haar specialisten hebben zich tot doel gesteld om steeds betere schoenen te produceren en, vooral, naast het bergbeklimmen, andere sporten te ontwikkelen. De zogenaamde rallyboot, bijvoorbeeld voor alpineskiën, werd een uithoudingsracer. Scarpa heeft ook speciale schoenen ontwikkeld voor sneeuw- en bergwandelingen onder de meest extreme weersomstandigheden. Hier werd het Grinta-model het ultieme model. Het werd gedragen door de beste bergbeklimmers ter wereld, zelfs tijdens Himalaya of Noordpool expedities.

Stap voor stap dringen de producten van Scarpa door tot in de verste uithoeken van de wereld, wat perfect past bij het motto van het bedrijf van vandaag: "Geen plaats is te ver weg". In de jaren tachtig zorgden de outdoor-experts ook voor een sensatie in het skiën. Met de Terminator boot verbaasden de Italianen zich met een innovatie. Voor het eerst hebben ze een volledig plastic skischoen gemaakt.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1938
  • Grondleggers: Lord Rupert Edward Cecil Guinness
  • Vennootschappelijk Zeeat: Asolo (Italië)
  • Aantal Medewerkers: Ongeveer 800
  • Jaaromzet: ongeveer 100 miljoen euro
  • Website: scarpa-schuhe.de
  • Sporten: Outdoor, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR SCARPA

  • Onderscheidingen: De multifunctionele schoen Ribelle Tech OD was het ISPO product van het jaar in de outdoor sector.
  • Eigen Productie: Scarpa blijft in Italië produceren om de veiligheid van zijn knowhow te garanderen.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Scarpa is altijd een pionier op het gebied van bergschoenen, zoals momenteel wordt bewezen door de gepatenteerde Sockfit-technologie.

SCARPA SCHOENEN BIJ KELLER SPORTEN

In de Scarpa Shop van KELLER SPORTS vindt u een grote keuze aan trekking-, wandel- en vrijetijdsschoenen en toerskischoenen voor mannen en vrouwen. De schoenen van het traditionele Italiaanse bedrijf bieden niet alleen de beste kwaliteit voor uw volgende tour in de bergen of op uw volgende reis naar het steile gezicht. Scarpa biedt ook indrukwekkend met hun modieuze design. Zo snijdt u niet alleen een mooi figuur op straat en in de stedelijke omgeving met Scarpa lifestyle schoenen en bent u altijd goed gekleed en een absolute blikvanger.

SCARPA IS THUIS OP DE BERG EN OP HET STEILE GEZICHT...

Vandaag de dag is Scarpa een van de meest gerenommeerde fabrikanten van berg-, klim- en skischoenen. De Italianen kunnen zich dan ook verheugen op een groot aantal bekende atleten die onder hun vlag concurreren. Climber en Alpine Runner van wereldklasse zweren bij Scarpa-schoenen voor hun uitzonderlijke pasvorm. Ook bij de aankoop van uw volgende paar Scarpa-schoenen kunt u rekenen op de expertise van deze professionals. De schoenen worden vervaardigd uit een hoogwaardige combinatie van leer en innovatieve zooltechnologie, die een bijzonder lange levensduur belooft. U vindt een grote selectie in de Scarpa Sale bij Keller Sports.

DE SOCKFIT-TECHNOLOGIE: ALS EEN TWEEDE HUID

Al meer dan 80 jaar zetten de Italianen zich in om hun klanten de best mogelijke schoenen aan te bieden op het gebied van kwaliteit en comfort. Scarpa heeft onlangs zijn eigen Sockfit-technologie gepatenteerd. Deze constructie van elastisch S-Tech Schoeller-weefsel streelt de voet als een tweede huid en zorgt zo voor een optimale pasvorm van de schoen. De wandelschoenen zijn natuurlijk waterdicht en hebben een ademend GoreTex-membraan. Dus je komt altijd droog thuis. Het maakt niet uit hoe slecht de weersomstandigheden zijn.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.