De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

SAUCONY: WANDELEN, ROLLEN, MOONWALKING, WANDELEN OP DE MAAN

Kutztown, Pennsylvania, USA: ook de Saucony Creek rivier stroomt hier in de sfeer van de oostkust, waar Duitse immigranten zich al vroeg vestigen. Snel, 17 mijl lang, kristalhelder. Al in 1898 werd op de oevers een fabriek opgericht, waarvoor vooral de snelheid een elementaire metgezel moest worden: Saucony, genoemd naar de rivier en inmiddels een wereldberoemde fabrikant van loopschoenen die door hardlopers gewaardeerd wordt. De vier ambitieuze zakenmensen William Donnoyer, Thomas Levan, Walter Snyder en Benjamin Reider noemden hun Saucony Shoe Manufacturing Company niet voor niets naar de rivier: Vertaald uit de taal van de Amerikaanse inboorlingen, betekent het woord "Saucon" "snelstromende rivier".

De reden voor de stichting was het gestaag groeiende enthousiasme van de mensen om te rennen. Op de Olympische Spelen in Athene in 1896 werd de marathon met enthousiasme ontvangen en een jaar later vierde de marathon van Boston, die vandaag de dag nog steeds legendarisch is, haar première. De eigenlijke geboorte van de hoogwaardige loopschoenenfabriek was de fusie van Saucony en Abraham Hyde in 1968. Hyde produceerde eerst pantoffels, later ook rol- en bowlingschoenen en militaire laarzen voor het Amerikaanse leger. Maar Hyde had wereldwijd de aandacht getrokken door een heel bijzondere gebeurtenis: in 1963 was de astronaut Neil Armstrong de eerste man die in zijn Hyde schoenen op de maan liep. Een historische gebeurtenis en veel productie-expertise, die sinds de fusie ook verbonden is met de naam Saucony.

VAN INSIDER TIP TOT HET WERELDWIJD MEEST POPULAIRE MERK

De fusie van de twee schoenfabrikanten zou al snel vruchten afwerpen: Saucony zorgde voor sensatie toen zijn producten door een Amerikaans tijdschrift in 1977 de "Best Quality Award" (1977) kregen. Het startschot voor een bijzonder succesverhaal. Aan het eind van de jaren zeventig brak er een ongekende hype uit over de hele wereld over het rennen. Veel mensen ontdekten het joggen en de gezondheidsbevorderende werking ervan als een vrijetijdsbesteding voor zichzelf. Steeds vaker wordt er zelfs hard getraind om deel te nemen aan prestigieuze wedstrijden.

Saucony schreef zichzelf voortaan op de vlag om alleen nog maar het beste te leveren voor deze sterk groeiende klantenkring. In de jaren tachtig was Saucony al een integraal onderdeel van de wegen en de ruiters van de wereld, en atleten behaalden groot succes in de verfijnde schoenen van het merk: in 1983 zette Rod Dixon de meest legendarische finish sprint van de New York Marathon tot nu toe, toen hij met Saucony hardloopschoenen aan zijn voeten zijn rivaal op 400 meter voor de lijn voorbijstreepte en sprintte naar de overwinning. Tegenwoordig heeft het merk met de naamgevende flow zich meer dan gevestigd in het logo.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1898

  • Grondleggers: William Donnoyer, Thomas Levan, Walter Snyder en Benjamin Reider

  • Vennootschappelijk Zeeat: Waltham, Verenigde Staten

  • Aantal Medewerkers: 4.000 (Saucony Moederbedrijf Wolverine Worldwide)

  • Jaaromzet: ongeveer 600 miljoen euro

  • Website: saucony.com

  • Sporten: Running

3 GOEDE REDENEN VOOR SAUCONY

  • Onderscheidingen: Saucony schoenen hebben al verschillende prijzen gewonnen: De Best Quality Award 1977 was slechts het startsein voor verdere prijzen.

  • Techniek: Saucony zet de technische standaard: verschillende innovatieve technologieën dienden als voorbeeld voor de concurrentie.

  • Ontwerp: Saucony overtuigt met zijn kleurrijke, bijzondere ontwerpen die ook in stedelijke omgevingen de aandacht trekken.

HARDLOOPSCHOENEN VAN SAUCONY BIJ KELLER SPORTEN

Bent u op zoek naar hoogwaardige en stijlvolle loopschoenen? Dan vindt u zeker wat u zoekt in het brede aanbod van Saucony producten van Keller Sports: Wij bieden alle Saucony hardloopschoenen voor dames en heren en voor alle oppervlakken. Voor ambitieuze hobbylopers die graag hun hand proberen te leggen op paden buiten de gebaande paden of voor professionals die op zoek zijn naar de volgende beste tijd in een prestigieuze marathon.

Wij hebben alles op voorraad, van de langstlopende van het Amerikaanse bedrijf, de "Kinvara", tot de uitzonderlijk vormgegeven "Switchback ISO". En terwijl het eerste model bijzonder aantrekkelijk is vanwege zijn bijzonder goede demping en mobiliteit, ligt de Switchback ISO als een tweede huid over de voet en gaat 's avonds als een trendy lifestyle-model zonder problemen voorbij.

SAUCONY: VAN WINNAARS VOOR WINNAARS

De "Trainer 80" wordt beschouwd als een bijzonder innovatief model in de geschiedenis van Saucony. Saucony heeft voor het eerst stijvere materialen zoals karton uit de zool verwijderd en het bovenmateriaal direct op de tussenzool genaaid. Het resultaat: een extreem lichte, comfortabele en slipvrije loopschoen. Het innovatieve productieproces van de Amerikanen vond al snel imitators, die de standaard zetten voor loopschoenen met een laag gewicht. Saucony is nog steeds toonaangevend en wordt gekenmerkt door kleurrijke en moderne ontwerpen, hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën. Of het nu gaat om de zogenaamde PowerGrid-demping in het hielbereik of het innovatieve ProLock vetersluitingssysteem of ISOFIT, dat voor een optimale pasvorm staat.

DIE IN HET DNA LOPEN

"Een goede dag is bij Saucony's als we kunnen lopen. Het is een geweldige dag als we iemand anders inspecteren om te lopen." Dit is het zelfverklaarde manifest van de hardloopschoenspecialisten van Saucony Creek. Om zoveel mogelijk mensen te winnen voor het lopen, laat Saucony het niet aan kernachtige woorden over. De fabrikant - nu ook in Duitsland - treedt steeds vaker op als sponsor op belangrijke loopevenementen. Voor de Challenge Roth, de wereldberoemde triathlon in Franken, produceerde Saucony zijn eigen schoenmodel en sinds 2013 sponsort het bedrijf ook de populaire B2Run-loop.