De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

GENOEMD NAAR DE BIJNAAM VAN DE OPRICHTER VAN HET BEDRIJF - RUKKA

In 1950 richtte Roger Störling een familiebedrijf voor outdoorkleding op met de onuitspreekbare naam "AB Sportsbeklädnad Urheiluvaatetus Oy". De eerste joggingpakken worden nog steeds gemaakt in de keuken van een oude boerderij in Kokkola, een klein stadje aan de westkust van Finland. Kort daarna verhuisde het bedrijf, gezien het succes van zijn producten, naar een warenhuis in het centrum van de stad en begon het met de commerciële productie.

Later wordt het assortiment uitgebreid met regendichte kleding, voornamelijk voor zeilers. De naam Rukka verscheen voor het eerst in 1966, toen nog met de toevoeging "Producten". Vanaf 1981 opereert het merk dan alleen nog onder de bijnaam "Rukka" - de bijnaam van de oprichter van het bedrijf, die ook in het logo is opgenomen. De daar getoonde vlaggen staan voor de lettercombinatie R-U-K-K-A in het internationaal geldige vlaggenalfabet - een eerbetoon aan het zeilen, de oorspronkelijke core business van Rukka.

RUKKA ALS ONDERDEEL VAN DE L-FASHION GROUP

Met de hernoeming begint het familiebedrijf uit te breiden naar andere bedrijfsonderdelen met behulp van eigen technologische prestaties en levert het steeds meer Rukka-producten aan de Rukka-dealers. Zo maakte het bedrijf vanaf de jaren tachtig naam met robuuste regenpakken voor motorfietsen. Op de Internationale Fiets- en Motorfietsbeurs IFMA in Keulen was Rukka de eerste kledingfabrikant die waterdichte en toch ademende textielpakken voor motorrijders aanbood.

Later werd zelfs de "Rukka Pets" divisie toegevoegd, die kleding, tuig en riemen voor honden aanbiedt in de Rukka Sale. Rukka zelf maakt sinds 1990 deel uit van de L-Fashion Group - met 240 miljoen jaaromzet en 1.600 medewerkers een van de grootste modeconcerns in Scandinavië. Tot de merken van de groep behoren ook Icepeak, Luhta, Torstai en Sinisalo, die zeer populair zijn bij tal van outdoorfans en liefhebbers van golf en sneeuwscooters.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1950
  • Grondleggers: Roger "Rukka" Störling
  • Vennootschappelijk Zeeat: Lahti, Finland
  • Aantal Medewerkers: 1.600 (L-Fashion Group)
  • Jaaromzet: 240 miljoen euro (L-Fashion Group)
  • Website: rukka.com
  • Sporten: Running

3 GOEDE REDENEN VOOR RUKKA

  • Professionele Input: Rukka is de officiële leverancier van de Russische Ski Federatie.
  • Lange Levensduur: Voor de productie worden alle materialen in de Finse wildernis getest op hun robuustheid.
  • Techniek: Rukka was de eerste fabrikant die waterdichte en toch ademende textiele pakken produceerde.

DE RUKKA-WINKEL BIJ KELLER SPORTS

Dankzij de ervaring van meer dan 70 jaar op het gebied van weerbestendige outdoorkleding heeft Rukka een reputatie opgebouwd als kwaliteitsproducent. Keller Sports biedt daarom ook de premium producten van Rukka online aan. Zoals alle artikelen van Rukka, combineren de huidige collecties van het merk praktische functionaliteit en enorm comfort met het hoogste niveau van veiligheid. In onze Rukka Shop bieden we voornamelijk loopkleding van het Finse merk aan, in de Rukka Sale vaak tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Met de "Jonah" loopbroek voor mannen biedt Rukka de perfecte loopbroek voor het koude seizoen of op koelere dagen.

De A.W.S Stretch stof met mesh inserts op de knieën en in het kruis is uiterst comfortabel en maakt flexibel plaats door toevoeging van elasthaan op zwaar belaste plaatsen. Het ademende thermische materiaal droogt bijzonder snel en helpt het vocht perfect te reguleren tijdens inspannende activiteiten. Bijzondere kenmerken zijn de veiligheidsreflecterende elementen, ritsen aan de beenuiteinden en een praktisch achterzakje met rits. Een elastische tailleband met koord zorgt ook voor een maximaal draagcomfort.

RUKKA MAIKKULA: LICHT GEWATTEERD HYBRIDE VEST VOOR HARDLOOPTRAINING

Het model "Maikkula" is de perfecte match: een hybride vest voor hardlooptraining of om aan te trekken als je de frisse lucht in gaat en een beetje extra warmte wilt. Tijdens het lopen laat de rek aan de zijkanten een hoge mate van bewegingsvrijheid toe, terwijl het winddichte en waterdichte softshell-materiaal efficiënt bestand is tegen de tegenwind. De voor- en achterkant zijn licht gewatteerd, maar afgewerkt met een steekloze quilttechniek die geen speldenprikken heeft waardoor water zou kunnen binnendringen. Het model voor dames, dat u ook in onze Rukka Shop kunt vinden, heet "Marjaniemi".

RUKKA PRODUCTEN: GETEST IN DE FINSE WILDERNIS

Wat alle producten bij Rukka verenigt is de claim om altijd de best mogelijke kwaliteit te bieden. De verschillende materialen worden vele malen getest in het wilde landschap van Finland onder verschillende weersomstandigheden voordat ze de Rukka-dealer bereiken. Daarnaast worden bij de ontwikkeling van de prototypes professionele testteams met veel topsporters ingezet, die hun ervaring en wensen inbrengen in de Rukka-artikelen. Zo is er bijvoorbeeld de Russische skivereniging, waarvan Rukka de officiële leverancier is.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.