De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ROSSIGNOL: MEER DAN EEN EEUW VAN SKIKENNIS

Abel Rossignol, geboren in 1882 in Frankrijk, was een begaafd timmerman. Aanvankelijk verdiende hij zijn geld voornamelijk met houten spillen, die hij produceerde voor de textielproductie. In 1907 kwam Rossignol echter in contact met het skiën. Het idee om onze eigen ski's van hout te maken was snel geboren. Luitenant Gelinet, een lid van het leger, werd al snel de eerste die de ski's van de timmerman opmerkte en kocht ski's van Rossignol voor zichzelf en enkele soldaten. Al snel werd bekend dat de houtbewerker van Voiron hoogwaardige ski's produceerde. In 1909 won hij zelfs zijn eerste prijs op een beurs in Charmonix. Abel's zoon, die dezelfde voornaam droeg, groeide op met dezelfde passie voor sport en zou ook een blijvende invloed hebben op de toekomst van het bedrijf.

Hij veranderde zichzelf in een goede skiër en zijn vriendschap met de toenmalige wereldtopracer Emile Allais bleek een geluk voor het bedrijf te zijn. Op de Olympische Winterspelen van 1936 won Allais de bronzen medaille op Rossignol Ski. Vervolgens werkte hij nauw samen met Abel Rossignol aan de verdere ontwikkeling van de producten. Na zijn actieve carrière verhuisde Allais naar Canada, waar hij met zijn expertise hielp bij de aanleg van pistes en skiliften en later werkte als skileraar. Toen hij jaren later thuiskwam, nam hij zijn maatje Abel Rossignol jr. innovatieve ski's uit het buitenland mee. Ze waren niet van hout, maar van metaal. Een totaal andere benadering dan de Franse ski "Olympique 41", die de Franse skiërs voor hun absolute houten lange loper, de "Olympique 41", gebruiken en die Rossignol ook inspireerde tot verdere innovaties.

ROSSIGNOL: EEN BEDRIJF IN DE FAST LANE

Zoals bij elk succesverhaal was er ook bij Rossignol een tijd dat het niet zo goed ging. Het waren tenslotte niet de ski's die verantwoordelijk waren. Naast de productie van ski's bleven de Fransen zich richten op de productie van rollen voor de textielindustrie, die halverwege de jaren vijftig van de vorige eeuw instortte. Het resultaat: aanzienlijke omzetverliezen. Opnieuw kwam Allais in het spel, die contact opnam met de ondernemer Laurent Boix-Vivres, die hij had ontmoet tijdens de bouw van een skigebied in Courchevel. De slimme zakenman kocht Rossignol, sloot de weverijsector af en concentreerde zich volledig op winstgevend skiën.

Een beslissing die absoluut juist bleek te zijn. Een paar jaar later won Jean Vuarnet goud op de eerste niet-houten ski van Rossignol in Squaw Valley. Kort daarna presenteerden de Fransen hun eerste glasvezelski. In de jaren zeventig bleef Rossignol op de golf van succes zwemmen en verkocht voor het eerst meer dan een miljoen paar ski's wereldwijd. En ook daarna ging de skifabriek uitsluitend bergopwaarts. Het merk Lange skischoenen werd aangekocht en later werden de bandenfabrikant Look en andere bedrijven in de groep geïntegreerd. De Rossignol Groep heeft nu elf sportmerken onder zijn dak en staat nog steeds in de fast lane.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1907
  • Grondleggers: Abel Rossignol
  • Vennootschappelijk Zeeat: Saint-Jean-de-Moirans (Auvergne-Rhône-Alpes), Frankrijk
  • Aantal Medewerkers: Ongeveer 500
  • Jaaromzet: Ongeveer 225 miljoen euro
  • Website: rossignol.com
  • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR ROSSIGNOL

  • Techniek: Rossignol is het skimerk met het langste onderzoek naar nieuwe materialen en technologieën.
  • Professionele Input: Atleten als Thomas Dreßen laten hun ervaringen in de ontwikkeling van Rossignol doorstromen.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Rossignol heeft altijd een optimale productkeuze voor hobbylopers en professionals aangeboden.

ROSSIGNOL BIJ KELLERSPORTEN

In de Rossignol winkel van KELLER SPORTS vindt u dames- en herenski's voor de piste en freeride en de bijpassende skischoenen. Of u nu een beginner of een gevorderde skiër bent - bijvoorbeeld als gepassioneerd en technisch ervaren skiër - wij hebben de juiste ski voor u in de Rossignol Sale. Bijvoorbeeld, de Hero Elite HP van Rossignol, die is geoptimaliseerd voor snelheidsgerichte reuzenslalom fans. En ook als u op zoek bent naar de perfecte skischoen voor uw volgende afdaling, vindt u deze in onze winkel.

Zowel comfortabelere skischoenen zoals die voor dames en heren uit het "Alltrack"-gamma als krachtige high-performance schoenen zoals de "Hero World Cup 110". Dankzij de dual core constructie biedt deze laatste dynamische krachtfeedback en optimale controle over de flex - en garandeert veel plezier op de piste.

ROSSIGNOL EN DE BAND VAN HELDEN.

Wat gebeurt er als een merk al meer dan honderd jaar een van de beste producenten van zijn sport is? Het heeft zo'n grote reputatie dat de hoofdrolspelers van dit gilde er ook op vertrouwen en graag gebruik maken van zijn hoogwaardige producten. Rossignols "Band of Heroes", zoals de Fransen het collectief van hun getuigenissen noemen, getuigt hiervan. Het is samengesteld uit bekende sterren van de scène: Thomas Dreßen, winnaar van de afdaling aas en Streif, zweert bij Rossignol-Ski en de slalomsterren Tessa Worley en Henrik Kristoffersen. Allemaal geven ze de skitechnici van Rossignol waardevolle inzichten in de ontwikkeling van innovatieve ski's en skischoenen en verbeteren ze voortdurend hun prestaties.

ROSSIGNOLSKI: "EEN NIEUWE BESTE DAG" VOOR IEDEREEN

Meer dan honderd jaar innovatie en talloze medailles hebben van Rossignol het vooruitstrevende en zelfverzekerde bedrijf gemaakt dat het vandaag de dag is. Onder de hasjdag #AnotherBestDay nodigen de Fransen alle skiërs uit om elke dag op de piste tot een ongelooflijke ervaring te maken. Het maakt niet uit of u de ambitie heeft om deel te nemen aan wedstrijden of gewoon wilt genieten van het bergpanorama tijdens een rustige afdaling. De schoonheid van de sport grijpt iedereen zodra ze de planken over de vers gevallen sneeuw laten glijden. Van de wereldkampioen tot de beginner krijgt iedereen zijn geld bij Rossignol. De passie voor het bedrijf staat immers altijd op de voorgrond.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.