De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

EEN GEVOEL VAN VEILIGHEID

Stefan Ytterborn wist wat zijn twee jongens nog niet konden weten. Toen hij ze vanaf de lift op de piste in de gaten hield, zag hij duidelijk zijn missie voor hem liggen. Als voormalig topskiër vermoedde Ytterborn dat carving-ski's, die de markt net hadden verrast, een revolutie zouden teweegbrengen op het gebied van het skiën. Meer snelheid, meer gevaar, meer behoefte aan veiligheid. Niet alleen zijn zonen, maar alle skiërs hadden een bedrijf nodig dat zich actief inzette voor meer veiligheid op de piste.

Op de volgende ISPO presenteerde het Zweedse bedrijf zijn missie en de eerste producten. De ideeën om de krachten te verminderen die bij een ongeval op de hersenen en het lichaam kunnen werken, waren bijzonder spannend. De aandacht van de scène werd zo verzekerd aan de POC en kwam korte tijd later eindelijk in het bewustzijn van het wereldpubliek van de skiërs. Tijdens de Olympische Spelen 2006 won Julia Mancuso de gouden medaille in de reuzenslalom. Drie letters werden op helm en bril versierd: P.O. C.

VAN DE SKIPISTE NAAR DE WEG - IN HET BELANG VAN DE VEILIGHEID

Drie letters, één mantra: "POC is een Zweeds bedrijf met een belangrijke missie: ons best doen om levens te redden en de gevolgen van ongelukken met zwaartekracht-sporters en fietsers te beperken". Deze zin staat in grote letters op de muur van het hoofdkantoor in Stockholm - en is meer dan alleen maar een motivatie van de werknemers. Vanaf de skipiste POC - de afkorting staat overigens voor "Piece of Cake" - heeft hij zijn kennis van zaken op straat gebracht. Van skiën en snowboarden zijn we naar mountainbiken en wegfietsen gegaan.

Het doel is altijd hetzelfde gebleven. Veiligheid en prestaties, maar niet zonder de nodige stijl te vergeten. Met deze aspecten in gedachten ontwerpt POC zijn producten en werkt het samen met absolute experts. Een partnerschap met Volvo is ontworpen om nieuwe ideeën op het gebied van veiligheid en design te brengen. Met de AVIP-campagne (Attention, Visibility, Interaction and Protection) wil het merk ook de veiligheid van fietsers verhogen. Daarnaast doet POC een beroep op de kennis en ervaring van specialisten uit de sport en diverse wetenschappelijke en medische disciplines. Prestaties en veiligheid. Dit is POC.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 2005
  • Grondleggers: Stefan Ytterson
  • Vennootschappelijk Zeeat: Stockholm
  • Aantal Medewerkers: 160
  • Jaaromzet: ongeveer 32 miljoen dollar
  • Website: pocsports.com
  • Sporten: Fiets, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR POC

  • Onderscheidingen: Sinds de oprichting heeft POC al meer dan 40 internationale veiligheids-, design- en innovatieprijzen gewonnen.
  • Professionele Input: POC werkt nauw samen met X-Game en Olympische atleten om veiligheidsoplossingen te optimaliseren.
  • Techniek: POC beschikt over eigen laboratoria waarin experts uit sport en wetenschap innovaties creëren.

POC BIJ KELLER SPORTS: HELMEN, BRILLEN EN BESCHERMERS

Als je op weg gaat naar de bergen, de natuur in, slingerend op je fiets om kilometers te maken, moet veiligheid een centrale, maar tegelijkertijd ondergeschikte rol spelen. Het moet te allen tijde gegeven worden, maar niet te veel ruimte in je hoofd creëren. POC-producten maken daarom gebruik van minimalistische Scandinavische ontwerpen enerzijds en echte technische innovaties anderzijds. Zo verminderen de SPIN-pads in de helm bijvoorbeeld het energetische effect op de hersenen bij een val, terwijl de Carl Zeiss Clarity-lenzen van de ski- en snowboardbril van Carl Zeiss Clarity dankzij hun hoge contrasten een optimaal zicht garanderen.

De lichtgewicht, geventileerde Protector-vesten zijn ook hier gebaseerd op de motorfietsstandaard. Het hoogste niveau van veiligheid en comfort, dat u ook bij Keller Sport krijgt. In onze winkel vindt u helmen, brillen en beschermers van POC. Wij bieden ook de lichte en stijlvolle functionele kleding van het Zweedse merk aan. Verdere sportuitrusting zoals fietsshirts, fietsshirts, fietsbroeken, armverwarmingstoestellen

HET VEILIGSTE VOOR HET BESTE

Natuurlijk hoort daar een lichte helling tot waanzin bij, als je met meer dan 100 km/u van de ijzige hellingen afdaalt; als de fiets op de open weg naar 70 km/u versnelt, dienen besneeuwde, rotsachtige hellingen als voorproefje in plaats van een waarschuwing. Veiligheid speelt echter nog lang geen ondergeschikte rol. Integendeel. POC weet dit ook en communiceert daarom intensief met X-Games atleten, Olympische atleten en fietsers. Snowboarder Jeremy Jones is net zo goed lid van het team als skiër Julia Mancuso, fietser Gustav Larsson of BMXer Daniel Dhers. Een geven en nemen. POC geeft zekerheid en krijgt de input van zijn atleten. Op deze manier past het merk uw producten altijd aan de eisen van de meest extreme omstandigheden aan. De beste voorwaarden. Ook voor u!

VAN HET LABORATORIUM NAAR DE STRAAT EN DE PISTE...

Z-U-F-A-L-L-L. Zes letters die niet thuis horen in de kern van het merk POC. Daarom kiest het Zweedse bedrijf zowel voor een wetenschappelijke als een sportieve aanpak voor zijn innovaties. In het POC LAB werken sportdeskundigen samen met verkeers- en hersenspecialisten aan nog veiligere oplossingen voor hellingen en wegwielrennen. Zo belicht POC de veiligheid in de sport vanuit alle perspectieven. En omdat het veilig is om de grenzen nog verder te verleggen, is het POC WATTS-project gericht op prestaties en de best mogelijke aerodynamica. Zo kietelt u de laatste tienden op uw fiets of op de skipiste.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.