De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

PETZL: ONTDEKKER EN WERELDRECORDHOUDER MET VINDINGRIJK TALENT

Saint-Ismier, een pittoresk dorpje in de buurt van Grenoble. Hier, aan de voet van de Franse Alpen, woonde de jonge Fernand Petzl. De bergen waren altijd zijn passie geweest. Met name de Dent de Crolles, die vrijwel voor de deur stond en één van de meest complexe en uitgebreide grottenstelsels van Europa heeft. Een besef dat we ook te danken hebben aan Petzl's onbedwingbare ontdekkingsgeest. Al in 1933, op 20-jarige leeftijd, waagde hij zich voor het eerst in de grot van de Trou de glaz. Samen met de bekende speleoloog Pierre Chevalier waagde Petzl zich steeds dieper in de grotten van Dent de Crolles en zette hij met zijn durf nieuwe maatstaven.

In 1956 vestigde hij zelfs een nieuw wereldrecord met zijn verkenning van de 1.122 meter diepe Gouffre-Berger grot. Nooit eerder was een mens dieper dan 1000 meter in een grot binnengedrongen. Natuurlijk bracht de passie ook gevaren met zich mee, er waren in die tijd geen fabrikanten van beveiligingssystemen. Petzl werd dus zelf de uitvinder en zette zich aanvankelijk in voor de productie van touwen voor eigen gebruik - en kon vertrouwen op zijn eerste Petzl-producten. In het midden van de jaren 60 begon hij eindelijk met de verkoop van touwklemmen en abseilapparatuur onder de naam Fernand Petzl. Kort daarna lanceerde hij de eerste koplamp voor bergbeklimmers en richtte hij in 1975 in Crolles het bedrijf Petzl op.

PETZL BRENGT LICHT IN DE DUISTERNIS

Natuurlijk wist Petzl zelf het beste wat het risico was om in donkere grotten te klimmen. Jarenlang vocht de speleoloog tegen de tegenslagen voordat hij letterlijk verlicht werd: een koplamp die het leven in verticaal terrein gemakkelijker maakte voor bergbeklimmers en klimmers. In 2000 lanceerde Petzl de TIKKA en daarmee de eerste koplamp met LED-technologie op de markt.

Maar het was niet alleen op dit gebied dat het bedrijf onderzoek deed naar hoogwaardige oplossingen; ook riemen en andere veiligheidsvoorzieningen maakten vanaf dat moment deel uit van het Franse productassortiment. In 1991 ontwikkelde Petzl de GRIGI, het eerste veiligheidssysteem met blokkeerondersteuning, en kort voor de millenniumwisseling werd de ultracompacte TIBLOC-touwklem op de markt gebracht. In 2006 werden de New Yorkse brandweerlieden uitgerust met een innovatief reddingssysteem van het bedrijf New York, dat nu wereldwijd actief is.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1975
  • Grondleggers: Fernand Petzl
  • Vennootschappelijk Zeeat: Crolles, Frankrijk
  • Aantal Medewerkers: 700
  • Jaaromzet: K.A.
  • Website: petzl.com
  • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR PETZL

  • Eigen Productie: Kwaliteit heeft prioriteit: daarom produceert het bedrijf zijn producten voornamelijk in Frankrijk.
  • Multifunctionaliteit: Petzl-koplampen zijn multifunctioneel: of het nu gaat om sport-, kampeer- of handwerkwerkzaamheden.
  • Techniek: De pioniers van de koplampen doen al meer dan 30 jaar onderzoek om hun Petzl-producten te optimaliseren.

KOPLAMPEN IN DE PETZL SHOP BIJ KELLER SPORTS

In de Petzl Store van Keller Sports vindt u een ruime keuze aan koplampen voor kamperen, klimmen en bergbeklimmen. Met de Swift RL, bijvoorbeeld, heeft Keller Sports de krachtigste koplamp van Petzl. Het model weegt slechts 105 gram, maar heeft een vermogen van 700 lumen. De Swift RL is uitgerust met Reactive Lightning technologie - een sensor meet de omgevingshelderheid en past de lichtsterkte automatisch aan de wensen van de gebruiker aan. Met de oplaadniveau-indicator weet u altijd hoe lang uw koplamp meegaat.

TIKKA, de long seller van het bedrijf, is ook verkrijgbaar in de Petzl Shop van Keller Sports. De koplamp blinkt vooral uit door zijn bijzonder brede lichtbundel en de onklopbare prijs - en niet alleen in de Petzl Sale. Het is de perfecte metgezel voor kamperen en wandelen. Houdt u van klassiek design of heeft u een voorkeur voor felle kleuren? Als Petzl-dealer bieden wij u de koplampen van het merk aan in verschillende uitvoeringen. Maar er is één ding dat alle Petzl-koplampen gemeen hebben: uitstekende kwaliteit.

PETZL ARTIKEL - DUURZAAMHEID EN MADE IN FRANCE

Duurzaamheid is bijzonder belangrijk voor Petzl. "Wij produceren het merendeel van onze producten in onze eigen fabrieken in Frankrijk. Onze gehele productie en inkoop is onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles", aldus Christoph Driever, manager van Duitsland. Als het gaat om materialen richt Petzl zich vooral op duurzaamheid, met als motto dat een duurzaam product altijd ook een duurzaam product is. "Onze hardware producten hebben een onbeperkte levensduur, mits ze regelmatig getest worden." Petzl beschikt over eigen testlaboratoria in Crolles en test haar producten volgens eigen informatie vaker dan de voorgeschreven norm voorschrijft.

PETZL PRODUCTEN: KOPLAMPEN VOOR ALLE SITUATIES IN HET LEVEN

Natuurlijk zijn Petzl's koplampen vooral gericht op avonturiers en buitensporters. Petzl PArtikel zijn de perfecte metgezel voor het beklimmen van bergen, zelfs in ongunstige zichtomstandigheden. Afhankelijk van het model kunt u op uw tochten tot meer dan 100 meter zien en de levensduur van de Petzl-koplampen is minimaal 220 en maximaal 260 uur. Maar niet alleen tijdens uw sportactiviteiten kunt u vertrouwen op de koplampen van Petzl - ze zijn ook een nuttige metgezel voor handwerk of kamperen in de natuur.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.