De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ON RUNNING: DESKUNDIGE KENNIS + TECHNISCHE VAARDIGHEDEN = NATUURLIJK LOPEND GEVOEL

Technologie is slechts zo goed als haar inbreng. Het ontwerpen van een loopschoen voor het perfecte loopgevoel zonder intensieve loopervaring is bijna onmogelijk, zelfs met de hulp van de hoogste technische vaardigheden. Het feit dat Olivier Bernhard achillespeesproblemen had, kan dus worden gezien als een vloek en een zegen. Als een vloek, omdat de meervoudige Ironman winnaar en duathlon wereldkampioen tegen het einde van zijn carrière aan het rennen was. Als een zegen, want hij werkte samen met een Zwitserse ingenieur die dezelfde intuïtie had: het ontwerpen van een schoen die de natuurlijke loopbeweging van de voet ondersteunt, absorbeert deze en maakt een explosieve kick mogelijk.

Bernhardt probeerde het prototype zelf uit en gaf zijn achillespees duidelijk wat het nodig had. Na een paar weken was de ontsteking voorbij en Bernhard had zijn weg gevonden. Een weg die hij sinds 2010 samen met twee vrienden volgt. David Allemann en Caspar Coppetti sloten zich bij hem aan. ON was geboren - en heeft er niet eens lang over gedaan. Opgericht in Zürich in januari 2010, sierde het merk zich een maand later met de ISPO Brandnew Award. Het komt zelden voor dat er een betere maatstaf voor het betreden van de markt wordt gevonden.

WANDELEN OP WOLKEN MET ON RUNNING

"Wandelen als op wolken." ON schept de beste voorwaarden voor intensieve en lange runs. Het kompas is en blijft de voorstelling, het wijst de weg. De vraag naar de geschiktheid als straatpak staat op de achtergrond - en wordt nog steeds in het voorbijgaan beantwoord. Omdat design niet onverschillig staat tegenover ON. Het volgt zelfs een zeer duidelijke intentie. "Bovenal willen we iets wegnemen van al het blingbling, van alles wat puur decoratief zonder functie is, en ons concentreren op het essentiële", zegt Olivier Bernhard. Uiteindelijk zijn het de prestaties die de doorslag geven, terwijl eenvoudige en stijlvolle ontwerpen de deur openen naar het dagelijkse stadsleven.

ON levert sportieve ontspanning zonder er actief naar te streven. Bijna verlegen, is het bescheiden logo is versierd op de schoenen en krijgt nog steeds de aandacht die het verdient. Het is niet voor niets dat ON in 2015 voor de tweede keer de ISPO Gold Award for Best Performance Shoe heeft ontvangen. In 2016 werd ook geselecteerde, stijlvolle en toch ingetogen prestatiegerichte loopkleding voor de duursportsector toegevoegd. Wat in 2010 begon als een project onder vrienden in Zwitserland, heeft zich pas acht jaar later gevestigd op de belangrijkste lopende markten van de planeet, in de VS, in Japan, in Japan, in Duitsland en zelfs in Australië en Brazilië. Een run op wolken is niet zo gemakkelijk.

IN EEN OOGOPSLAG

 • Jaar van oprichting: 2010

 • Oprichters van het bedrijf: Olivier Bernhard, David Allemann, Caspar Coppetti

 • Hoofdkantoor: Zürich

 • Aantal medewerkers: ongeveer 70

 • Jaarlijkse omzet: ongeveer 90 miljoen euro

 • Website: on-running.com

 • Sporten: Running

GOEDE REDENEN VOOR ON

 • Prijzen: Een maand na de oprichting won ON de ISPO Brand New Award. Verdere ISPO Gold Awards volgden.

 • Professionele input: Oprichter Olivier Bernhard was zelf een professionele triatleet. Ook nu nog werkt ON samen met professionals uit de hardloopwereld.

 • Eerlijkheid: Op het wereldkampioenschap atletiek in 2017 heeft ON het Vluchtelingenteam uitgerust met loopkleding en -schoenen.

ON RUNNING BIJ KELLER SPORTS

Ondersteuning in plaats van tegenmaatregelen. ON wil zich niet te diep bemoeien met je rennen. In plaats van de loopbewegingen te controleren met een stijve zool, die de bewegingspatronen corrigeert, bevordert de CloudTec® demping van ON de natuurlijke beweging van uw pas. Als gevolg van uw individuele loopstijl worden hun kleine holle lichaamjes samengeperst wanneer ze tevoorschijn komen. Zonder door de schoen of zool in één richting te worden geleid, kan de voet op een natuurlijke manier rollen. Bovendien heeft u natuurlijk momentum nodig tijdens het rennen, de demping moet uw voet zacht dempen, maar niet in slaap sussen.

Daarom slaan de wolkenelementen de energie van de impact op om deze zo snel mogelijk vrij te maken tijdens de kick. Je komt zelden dichter bij de staat van schorsing. Vooral omdat ON je de juiste schoen geeft voor elke afdaling, voor paden of asfalt, maar ook voor lange of korte afstanden. Een echte revolutie. Bij Keller Sports kunt u zich erbij aansluiten.

HOE RENNEN ON RUNNING LOOPSCHOENEN?

Het loopgevoel is al heel bijzonder en is moeilijk te vergelijken met andere merken. Bovendien biedt On Running een geweldige mix van een direct loopgevoel in combinatie met veel comfort. De hardloopschoenmodellen zien er helemaal niet sponsachtig uit en dankzij de On-Speedboard is het zeer eenvoudig om snelheid op te bouwen in de Zwitserse hardloopschoenen.

Met behulp van het hoogwaardige vakmanschap is er geen grote krimp nodig. Zo kunt u ook zonder problemen meer dan 20 kilometer lang zonder problemen On Running hardloopschoenen uit de doos lopen en heeft u geen enkel probleem. Hier presenteren wij u drie loopschoenen van On Running, die u kunt gebruiken voor uw volgende hardloopsessie:

 • On Cloud: De On Cloud is de klassieker uit het Zwitserse assortiment. De constructie maakt het een echte allrounder voor alle spoorlengtes. Het bovendeel heeft voldoende vulling en een zeer goed ademend gaas. Naast een klassieke vetersluiting kunt u ook gebruik maken van het snelle vetersluitingssysteem. Glip gewoon in de wolk en rennen. De wolken geven u veel comfort in combinatie met een natuurlijk rolgedrag.

 • On Cloudflow: De On Cloudflow geeft u snelle loopschoenen voor training en competitie. Het bovenblad heeft een minimalistischer ontwerp dan de On Cloud, maar geeft nog steeds een uitstekende leidraad. Met het gaas vertrouwt On Running op volledig ademend vermogen, dus niets staat snelle eenheden in de zomer in de weg. Op de buitenzool zitten veel wolken die steeds kleiner worden van de hiel tot de teen. Zo scoort de Cloudflow door een zeer stuwend loopgevoel.

 • On Cloudswift: De Cloudswift van On Running is het nieuwste Zwitserse model. De hardloopschoen kenmerkt zich vooral door een hoge mate van comfort en demping op stedelijke oppervlakken. De schoenen bereiken dit met behulp van het nieuwe materiaal Helion. Bovendien zorgt het voor veel demping op stevige oppervlakken. Het bovendeel maakt gebruik van een complete binnenschoen voor een zeer hoog comfortniveau. Je krijgt extra houvast als je over een bandje op de metatarsus loopt en dus zijn snelle richtingsveranderingen ook prettig om te beheersen.

ON RUNNING - VAN ATLETEN VOOR ATLETEN VOOR ATLETEN

Toen Frederik Van Lierde in 2013 als eerste over de eindstreep kwam, had hij niet alleen de Ironman in Hawaï gewonnen. Hij gaf ook visuele instructies aan de wereld. ON Van Lierde's schoenen hadden immers de laatste 42 kilometer van het wereldkampioenschap triathlon in de vulkanische woestijn van Hawaï bijna op wolken gedragen - en de Ironman-winnaar is niet de enige. Onder andere de Zwitsers Olympisch kampioen in de triatlon Nicola Spring 2012 en triathlon wereldrecordhouder Tim Don vertrouwen op de revolutionaire ideeën van het jonge Zwitserse bedrijf.

Dit brengt inzichten. Dit zijn inzichten die Olivier Bernhard vergelijkt met zijn eigen inzichten en die hij uiteindelijk aan zijn innovaties toevoegt. Tot zover de prestaties. Dankzij Emmanuel Chivo Lubezki is ON zelfs in Hollywood aangekomen. Voor de shoot met Variety voor zijn derde Oscaroverwinning - dit keer als de beste camera voor "The Revenant" - stortte de Mexicaan zich op de fijnste draden. En in zijn favoriete schoen: de ON Cloud.

ON QUALITÄT - "ENGINEERED IN SWITZERLAND"

De professionele inbreng van de sportsector is de ene kant van de succesmedaille, engineering de andere kant. Daarom voelt ON zich in het Zwitserse thuisland in goede handen en werkt ON in haar laboratoria in Zürich voortdurend aan verdere innovaties. "Zwitsers geconstrueerd" wordt beschouwd als een kwaliteitsoverwinning. ON brengt zijn schoenen naar Azië, China en Vietnam voor productie. De eigenaren van hun productiebedrijven kennen het merk daar persoonlijk en controleren daarom zelf de naleving van de arbeidsomstandigheden en kwaliteitsnormen.