De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ODLO - ZODAT JE NIET BEVRIEZEN

Holmenkollen, Oslo - de Wimbledon van de Scandinavische sport langlaufen, biathlon, skischansspringen en Nordic gecombineerd. In 1946 richtte Odd Roar Lofterød sen het bedrijf Odlo op - een acroniem van zijn voor- en achternaam - en liet het merk wereldwijd beschermen. Nu lijkt het logisch om te concluderen dat Lofterød, gezien de historische stichtingslocatie, zijn weddenschappen rechtstreeks op skischoenen had geplaatst. Verre van dat. De eerste producten die in 1947 werden geproduceerd, hebben niets met sport te maken. Vrouwenondergoed werd genaaid en verkocht.

Zijn zoon, Odd Roar Junior, die traint in het Noorse jeugdteam voor schaatsen, gaf hem pas iets later zijn inspiratie voor sportkleding. Om te voorkomen dat zijn zoon tijdens de opleiding zou moeten bevriezen, ontwikkelde zijn vader een trainingsbroek van Helanca-vezels, een zeer elastisch, getextureerd polyamide filamentgaren. De jongen is niet de enige die de broek leuk vindt. Ook teamgenoten en topsporters zijn enthousiast - en willen dat ook. Welkom in de sportindustrie, Odd Roar Lofterød Sen.!

VOORTDURENDE VOORUITGANG

Lofterød's pioniersgeest en de behoeften van de atleten inspireren Lofterød en zijn bedrijf om met nieuwe productideeën te komen. In 1973 lanceerden de Noren het eerste volledig synthetische ondergoed Odlo Termic. In 1979 neemt zijn zoon de leiding van het bedrijf over. Het motto "Altijd een stapje voor" doet echter niets af aan deze verandering in het management. Ook wanneer Lofterød jun. het bedrijf naar Zürich verhuist, blijven innovaties de komende decennia vorm geven aan het bedrijf. Odlo ontwikkelt het drielagenprincipe, dat tegenwoordig bij alle fabrikanten wordt toegepast. De onderste laag is het ondergoed (basislaag). Het zorgt voor een optimaal vochttransport.

De middelste laag dient als isolatielaag en zorgt voor temperatuurbeheersing (tussenlaag), terwijl de derde en bovenste laag bescherming bieden tegen weer en wind (schelplaag). Onder het motto "Ingenieurs van actieve lagen sinds 1946" doorlopen de successen en mijlpalen de geschiedenis van het bedrijf. De Noren waren bijvoorbeeld de eersten die functioneel ondergoed met geurremmende zilverionen ontwikkelden of de bekroonde Cubic-vezel, waarmee de lichaamstemperatuur in het ondergoed het hele jaar door optimaal kan worden geregeld. Odlo's nieuwste ontwikkelingen dateren van 2017 en 2018: Keramicole en Ceramiwool komen op de markt. Kleine keramische deeltjes geïntegreerd in het garen zorgen voor een snellere warmteafvoer. Het resultaat: de huidtemperatuur wordt tot 1 graad verlaagd.

IN EEN OOGOPSLAG

  • Jaar van oprichting: 1946
  • Oprichter: Odd Roar Lofterød sen.
  • Hoofdkantoor: Hünenberg (Kanton Zug), Zwitserland
  • Aantal werknemers: Meer dan 740
  • Jaarlijkse omzet: meer dan 140 miljoen EUR
  • Website: odlo.com
  • Sporten: Hardlopen, Outdoor, Wintersport, Fiets, Training

GOEDE REDENEN VOOR ODLO

  • Voor hobby- en professionele sporten: Of professionele of hobbysporters nu kunnen profiteren van de innovatieve kracht van Oldo, iedereen kan profiteren van de innovatieve kracht van Oldo.
  • Eigen productie: Odlo produceert 73% van zijn producten in Europa, de meeste in zijn fabrieken in Portugal en Roemenië.
  • Eerlijkheid: Odlo is lid van de Fair Wear Foundation en streeft naar een voortdurende verbetering van de arbeidsomstandigheden.

ODLO ONLINE BIJ KELLER SPORTS

De Odlo-serie kent bijna geen grenzen - zelfs niet bij Keller Sports. Logischerwijs hebben we het functionele ondergoed op voorraad - zo is immers alles bij Odlo begonnen. Je vindt er ook shirts, shorts, korte broeken, baseballlagen, tussenlagen, sportbeha's, loopbroeken en handschoenen. Natuurlijk bevat elk stuk een groot deel van de innovatie en technologie - zodat u van uw sport kunt genieten. Het maakt niet uit waar en op welk niveau je bent.

ODLO STORE: TE GROOT!

Odlo is nog geen 20 jaar oud als het Noorse Olympische team voor het eerst deelneemt aan de Winterspelen in Innsbruck (1964) met pakken van het bedrijf. Acht jaar later dragen 22 landen in Sapporo (1972) al 22 landen Odlo-wedstrijdkleding. Dit succesverhaal bereikte eindelijk zijn hoogtepunt in 2010, toen het overgrote deel van de Scandinavische skisporters Odlo's zeer functionele sportkleding droeg. Odlo is momenteel bezig met het uitrusten van biatlonteams uit Noorwegen, Frankrijk, Japan, Japan, Slovenië en Zwitserland. Ook aan boord: de huidige wereldkampioen mountainbike Kate Courtney, Olympisch mountainbikekampioen Nino Schurter en de Zwitserse triatleet Jan van Berkel, wiens ervaring met kleding altijd uitmondt in de ontwikkeling van nieuwe producten.

ACTIEF AANGEBODEN MET ODLO - ZOWEL IN DE WINTER ALS IN DE ZOMER

Naast de vele innovaties die het Noorse bedrijf in de loop der jaren heeft ontwikkeld, heeft Odlo ook haar portfolio voortdurend verder ontwikkeld. Met name de zomersportliefhebber is zich steeds meer gaan richten op de zomersport. De specialist voor functionele kleding biedt nu alles wat een sporter nodig heeft, van ondergoed tot jassen - ongeacht het seizoen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.