De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

De geschiedenis van de Nike Pegasus

Toen Nike in 1983 een nieuw idee introduceerde, verpakt in de Nike Pegasus, de nieuwe hardloper, had de route zich nog niet definitief voor het vuur verspreid. Hoe zou dat kunnen? Hoe had Nike kunnen vermoeden dat een toen uniek, in een minimalistisch silhouet ingebed luchtkussen met hielreductie het begin zou zijn van de best verkopende serie hardloopschoenen met Swoosh-begeleiding?

Het was, niettemin. Toch was het enige doel van Nike met de eerste Pegasus de concurrentie aan te gaan met de Saucony Jazz en de Puma Easy Rider en tegelijk een loper te ontwikkelen voor een zo breed mogelijke massa. Zelfs Bruce Kilgore, die de lang legendarische Nike Air Force 1 ontwierp, betrok het merk bij het proces. Mark Parker, de huidige CEO van Nike, was ook intensief betrokken bij het ontwikkelingsproces.

Eén stelregel: prijs en prestaties mogen niet te ver uit elkaar drijven. Dat maakte de Nike Air Zoom Pegasus toegankelijk. Toen waren er evoluties, meer Air demping, meer opvallende kleurstellingen. Op een gegeven moment werden de jaren '90 bereikt en de Nike Pegasus was nog steeds op de weg en paden te vinden. In 1996 werd het van de Air Max bekende en bovenal geliefde zichtbare luchtkussen toegevoegd. Te laat. Want een jaar later haalde Nike de Pegasus uit het programma.

De Swoosh heroriënteerde zichzelf. In het kort. Want in het begin van de jaren 2000, keerde de Nike Pegasus terug. Meer opvallende accenten zorgden voor meer aandacht, totdat de Nike Pegasus 29 duidelijk het oppervlak van alomtegenwoordigheid op de Olympische Spelen van 2012 schraapte. Het bovenwerk was meer ademend, lichter, de technologie totaal meer uitgewerkt. In 2018 werd er eindelijk een full-length Zoom unit aan toegevoegd - en zo vergezelt de Nike Air Zoom Pegasus al jaren een aantal van de beste hardlopers op deze planeet tijdens hun runs.

Zo traint Eliud Kipchuge, de enige persoon die ooit een marathon heeft gelopen in minder dan twee uur, in het nieuwste model van Nike's traditionele runner. Intussen is Nike aanbeland bij de Pegasus 38 en voorziet nog steeds een breed scala aan lopers van innovatieve technologie voor intensieve runs.

Een gevoel van eenvoud ontmoet innovatie: de Nike Air Zoom Pegasus

Een responsieve allrounder voor lange en korte runs, voor na het werk en voor wedstrijden; dat is wat de Nike Air Zoom Pegasus je biedt in de nieuwste versies van zijn bestverkopende runner. Het merk heeft nu de pasvorm bij de voorvoet verbreed en biedt je nog meer ruimte onder het ademende, comfortabele en ondersteunende bovenwerk van mesh. Het effect wordt versterkt door Nike's Flywire technologie, die extra ondersteuning biedt. De demping en het reactievermogen worden verzorgd door een mix van Zoom Air demping en React-technologie.

Nike blijft trouw aan zijn benadering van een hardloper voor de massa met de huidige modellen in onze Nike Pegasus Shop. Niet alleen qua opzet. Het merk heeft de schoen ook ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en biedt u een hele reeks verschillende kleurstellingen. Sommige zijn opzettelijk terughoudend, in gedempte kleuren. Anderen trekken meer aandacht met behulp van intense tonen.

De setup van de Nike Pegasus 38

Ergens tussen bospad en weg, tussen marathontraining en hardlopen na het werk, heb je demping en ondersteuning nodig, plus een comfortabel bovenwerk. Nike combineert dit alles in de Air Zoom Pegasus hardloopschoen:

  • Reactiesnelheid dankzij React-schuim: Toen Nike zijn React-schuim introduceerde, viel het op twee manieren op: 11% zachter en 13% meer energieteruggave dan bekende setups. React in de Nike Air Zoom Pegasus zorgt dus voor reactievermogen en is tegelijkertijd aangenaam licht.
  • Zoom Air kussen in de voorvoet voor een snellere pas: React voegt Nike's legendarische Zoom unit toe aan het merk in de Nike Air Zoom Pegasus 38. Samengeperste lucht en gespannen vezels werken zodanig op elkaar in dat zij samentrekken wanneer u erop stapt, en vervolgens onmiddellijk en nadrukkelijk terugkeren naar hun oorspronkelijke positie. Dus je loopt dat beetje meer explosief.
  • Flywire-vezels en Engineered Mesh-bovenwerk voor nog meer ondersteuning en ademend vermogen: Lichtgewicht materialen die sokachtig aanvoelen en tegelijkertijd de ondersteuning bieden die je nodig hebt voor lange runs. Nike gebruikt Vectran, een uiterst stabiel materiaal dat dunner is dan menselijk haar. Zelfs de NASA gebruikt dit materiaal. Nike gebruikt het in zijn Flywire technologie. Een soort mesh loopt door het bovenwerk, dat uw voet omsluit en de grip versterkt. Het bovenwerk is ook gemaakt van gemanipuleerd mesh, dat comfortabel zit en zorgt voor ademend vermogen.
  • Wafelzool voor intensieve grip: De wafelzool was een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Nike Air Zoom Pegasus. Van het eerste model. Natuurlijk heeft Nike in de loop der jaren de rubbersamenstelling en het loopvlak aangepast en geoptimaliseerd. De wafelzool is echter gebleven bij de nieuwste Nike Pegasus. De intensieve grip die hij u zowel op asfalt als op lichte bos- en grindpaden biedt, is ook gebleven.

Allrounder voor alle hardloop gelegenheden: de Nike Air Zoom Pegasus

Massa aantrekkingskracht zit diep in het DNA van de Nike Pegasus. Tientallen jaren op de weg zullen dat niet veranderen. De schoen blijft een allrounder. Dus je gebruikt de Nike Air Zoom Pegasus voor snelle rondjes na het werk, misschien zelfs voor marathontraining. Lange ritten. Snel lopen. Halve marathons. Alles is mogelijk met de Nike Pegasus hardloopschoenen. De Nike Pegasus voelt zich het meest thuis op de weg, maar je kunt met Nike's runners ook lichte bospaden bewandelen. Het merk biedt speciale versies voor zowel vrouwen als mannen. Bovendien zijn er verschillende kleurstellingen. Intense kleuren en speciale edities met in het oog springende designs.

De Nike Pegasus Winkel bij Keller Sports

Naast de Pegasus biedt Nike ook andere allround hardlopers voor de dagelijkse loopjes op straat. In termen van traditie blijft de Nike Air Zoom Pegasus echter het vlaggenschip dat niet hoeft te beknibbelen op technologie. Natuurlijk is dit ook terug te vinden in onze Nike Pegasus Shop, waar je online kunt kiezen uit talloze Nike Air Zoom Pegasus hardloopschoenen. Gemakkelijk en met slechts een paar klikken, leveren wij de loper bij u thuis.

Bijvoorbeeld de Nike Pegasus FlyEase met intelligent snelvetersysteem. Alle Nike Air Zoom Pegasus modellen zijn verkrijgbaar voor zowel dames als heren. Ze zijn allemaal uitgerust met de baanbrekende technologieën van Nike. De vele verschillende kleurstellingen die wij in de Nike Pegasus Store aanbieden, zorgen ervoor dat je zeker vindt waar je naar op zoek bent.