De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

Nike Metcon schoenmodellen - de oorsprong

Nike kende het vonnis over de Metcon. Eén keer eerder had een organisatie een schoen van het merk "verbannen". In 1985 vond de NBA de eerste sneaker van Michael Jordan - of beter gezegd, de zwart-rode kleurstelling - te kleurrijk. De bond verbood of beboette MJ voor elke wedstrijd waarin hij zijn nieuwe schoen droeg. Zo gaat het verhaal, hoewel de "verboden schoen" eerder de Ship was, die Jordan droeg tot de release van zijn eigen kenmerkende schoen. Hoe het ook zij. In plaats van toe te geven, bouwde Nike een reclamecampagne rond het "verbod" en creëerde tegelijkertijd de bijbehorende mythe. Vandaag behoren Jordans, vooral de eerste, tot de populairste sneakers ter wereld. De Nike Metcon heeft dat stadium nog niet bereikt. Maar Nike's trainingsmachine kent al zijn eigen betoverende geschiedenis. Na de introductie van het eerste model in 2015 verboden CrossFit Games-functionarissen de schoen om te dragen tijdens wedstrijden. De naam leunde te veel op het metabolische aspect van CrossFit en zou zo de relatie tussen de CrossFit Games en de officiële sportschoenpartner, een concurrent van Nike, in de weg staan. Tijd voor de volgende campagne. "Verbied onze schoen niet. Versla onze schoen" sms'te het merk, opnieuw een kleine mythe creërend. Deze keer de Nike Metcon. De beslissende factor was toch de technologie. Nike gaf zijn eerste Metcon een "X"-constructie die stabiliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid moest garanderen. Lange tijd diende dit idee als een succesvolle basis. Jaar na jaar presenteerde het merk een nieuwe evolutie van de Nike Metcon en stemde de schoen steeds preciezer af op de eisen van CrossFit en workouts in het algemeen. De sneaker heeft nu zijn zevende generatie bereikt. Stabiliteit is nog steeds de hoogste prioriteit. Bovendien heeft Nike de nieuwste Metcon een comfortabele demping gegeven en zo het comfort verhoogd. De schoen is nog steeds een van de populairste trainingsmodellen van het merk - en sinds 2019 kan hij ook gedragen worden tijdens de CrossFit Games.

Flexibiliteit en stabiliteit - de Nike Metcon

Bewegingsvrijheid aan de voorkant, steun en stabiliteit aan de achterkant. De zolen van de nieuwste Nike Metcon modellen zijn gebaseerd op dit concept. Dit geeft je precies de zekerheid die je nodig hebt voor intensieve gewichthefsessies, vooral bij de hiel. Op de voorvoet daarentegen blijf je beweeglijk genoeg voor beweeglijke oefeningen, zoals box jumps of een korte sprint. Extra zijdelingse steun wordt geboden door de Nike Metcon overlays voor dames en heren aan de buitenkant. Een ademend bovenwerk zorgt voor een aangenaam voetklimaat tijdens intensieve sessies. Nike maakt een allround trainingsschoen aan je voet die je effectief ondersteunt tijdens verschillende oefeningen. Daarbij hoort ook een nauwsluitende pasvorm die zich na een paar sessies optimaal aan uw voet aanpast.

React & Hyperlift: Voordelen van de Nike Metcon

Reactieve demping voor nog meer comfort. Een extra versterkte hielzone. De huidige generatie van de Nike Metcon, online verkrijgbaar bij Keller Sports, zit ook vol met technologieën die je workout comfortabeler en effectiever maken:

Nike React demping plus hielplaat: De Metcon kreeg pas in de zevende generatie een traditionele tussenzool. In plaats daarvan heeft Nike het de zachte, energiegevende React-demping gegeven. Dit betekent dat de schoen de schokken efficiënt absorbeert, maar altijd de stabiliteit behoudt die je nodig hebt voor sessies met zwaardere gewichten. Dankzij het verkregen comfort, maakt de Nike Metcon 7 ook je cardio workout aangenamer. Het heeft ook een hielplaat die zorgt voor stabiliteit, zelfs onder druk. Perfect om gewichten te heffen.

Hyperlift hiel voor een balans tussen stabiliteit en flexibiliteit: Nike heeft verschillende generaties lang gewerkt met inlegzolen die waren ontworpen om de bewegingsvrijheid bij de hiel te vergroten. De zevende Metcon, daarentegen, heeft deze functie al stevig geïntegreerd in zijn setup. Hyperlift is een robuuste hielconstructie die je enerzijds de stabiliteit van een gewichtheffingsschoen geeft en anderzijds de nodige vrijheid voor andere trainingen.

Antislipzool met flexgroeven: je hebt grip nodig voor het heffen van gewichten, maar ook voor CrossFit of HIIT. Nike heeft de Metcon trainingsschoen daarom een gripvaste buitenzool gegeven, die zich in de zevende generatie nog intensiever aan de ondergrond hecht. Extra flex-groeven passen de zool nog beter aan de bewegingen van uw voet aan en houden uw voet nog steviger in het voetbed.

Ademend bovenwerk: Hoe intensiever de training, hoe hoger de temperaturen in uw schoen. Om oververhitting te voorkomen, rust het Amerikaanse bedrijf alle modellen in de Nike Metcon Shop bij Keller Sports uit met ademend mesh en garandeert zo een aangenaam voetklimaat. Tegelijkertijd omsluit het materiaal uw voet comfortabel en minimaliseert het drukpunten. Versterkingen op bijzonder belaste plaatsen verhogen de stabiliteit.

Allround stabiliteit dankzij slimme verstevigingen: Het begint allemaal met Nike's Flywire vetersluiting, die de voet stevig in de schoen houdt. De Nike Metcon is versterkt precies daar waar de belasting het hoogst is tijdens CrossFit of gewichtheffen. Voor het gewenste resultaat trekt het merk de zool iets hoger om de stabiliteit bij zijwaartse bewegingen te vergroten.

Nike's Metcon: alleskunner voor je workout

Wanneer je naar de sportschool gaat, is de Nike Metcon een betrouwbare metgezel. Zijn lichte gewicht en reactieve demping maken hem de perfecte partner voor cardio-units of CrossFit-workouts. Extra versterkingen maken de schoen ook voorbestemd voor eenheden met een zwaar gewicht. Allround kwaliteiten in overvloed. Dat is wat onze Nike Metcon je biedt.

Nike Metcon trainingsschoen bij Keller Sports

Als allround sneaker past de Nike Metcon bij vrijwel elke training. Hoe meer informatie u echter van tevoren hebt, hoe nauwkeuriger u uw aankoopbeslissing kunt nemen. Daarom voorzien we je in onze Nike Metcon Shop niet alleen van technische kenmerken. We nemen ook persoonlijke ervaringen uit onze Metcon-tests mee in ons advies. Dit is hoe je precies de juiste Nike Metcon voor jou vindt. Uw gewenste kleur, uw gewenste bovenkant, uw perfecte maat. Uiteindelijk weet je net dat beetje meer en kun je je Nike Metcon online kopen - de perfecte sneaker voor je workout.