De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

Nike Free RN - inspiratie uit barefoot running

De ontbrekende klinker in de Nike Free RN laat de eigenlijke bedoeling niet achter het gordijn verdwijnen. RN. Rennen. Met de Free RN presenteerde Nike meer dan tien jaar geleden een heel bijzondere loopschoen: een loopschoen die een bijzonder natuurlijk loopgevoel moest bevorderen. De Free sole, die experts Tobie Hatfield en Eric Avar jarenlang hadden onderzocht en geperfectioneerd, diende als basis. De inspiratie kwam van atleten die tussen de wedstrijden door op blote voeten op gras trainden.

Met deze beelden in het achterhoofd wilde Nike zijn Free-zool gebruiken om specifiek de 52 spieren van de voet te trainen. Om dit idee te realiseren heeft het merk het materiaal zo ontworpen dat het uiterst flexibel is en een minimale druppel gebruikt. De basis van de Nike Free RN. Tot 2016, toen de Swoosh de serie uit het programma haalde - om het drie jaar later gelukkig opnieuw te lanceren. Flexibiliteit en een neutraal loopgevoel stonden natuurlijk weer centraal.

Want zelfs met de nieuwe, sterk herziene generaties van de Nike Free RN, voelt het bijna alsof je op blote voeten loopt, hoewel er nu een licht dempend effect in de loopschoen zit. De nummering, bijvoorbeeld 2.0 of 5.0, beschrijft de intensiteit van de demping van de loopschoen. Het is echter nooit te opvallend. Anders zou een groot deel van de natuurlijkheid verloren gaan.

Flexibiliteit en een futuristische buitenkant - Nike's Free RN

Terwijl de opzet zich richt op de essentie van elke stap, kijkt de look van de Nike Free RN, online verkrijgbaar bij Keller Sports in verschillende kleurstellingen, naar de toekomst. Nike geeft het barefoot running gevoel een futuristische look met de Free RN. Tegelijkertijd is de schoen ongelooflijk licht en van nature flexibel. Dit is te danken aan de inkepingen in de buitenzool van de runner. U hoeft echter nauwelijks demping te verwachten. De impact is vrij hard, wat op zijn beurt het trainingseffect voor je voetspieren vergroot. Een dun, sokachtig bovenwerk draagt hier ook aan bij.

De voordelen van de Nike Free RN - Meer technologie voor meer minimalisme

Bij de Nike Free RN draait alles om reductie. Nike streefde ernaar zo dicht mogelijk bij minimalisme te komen en maximale flexibiliteit te bieden. De voordelen van de Free RN zijn dienovereenkomstig samengesteld:

  • Flexibele Vrije zool: Het is zowel de basis als het hart van de Vrije loper. Dankzij de buitenzool met de kenmerkende inkepingen biedt de Nike Free RN een mate van flexibiliteit die geen enkele andere hardloopschoen kan evenaren. Dankzij de diepe lamellen past de zool zich niet alleen aan de bewegingen van uw voet aan, maar zorgt hij er ook voor dat hij zo natuurlijk mogelijk kan rollen.
  • Soepel bovenlichaam: U moet zo weinig mogelijk voelen in de Free RN. Daarom heeft Nike ook bezuinigd op het bovenwerk. Minimalisme overheerst daar ook. Het is zacht en dun en draagt zo aanzienlijk bij tot het lage gewicht van de loper. Tegelijkertijd biedt het een hoge mate van ademend vermogen. Gerichte suède verstevigingen zorgen ervoor dat de ondersteuning van de voet nooit wordt verwaarloosd. Het bovenwerk van de Nike Free RN sluit nauw en sokvormig aan op je voet, maar is tegelijkertijd stevig genoeg om bewegingsvrijheid te garanderen.
  • Minimale demping en nabijheid van de grond voor een natuurlijk loopgevoel: soepelheid is één ding, nabijheid van de grond met bijna direct contact is een tweede. Dit is de enige manier om het blotevoetengevoel te creëren bij het hardlopen. Daarom is de buitenzool van de Nike Free RN voor zowel mannen als vrouwen voorzien van een relatief harde rubbersamenstelling. Dit stelt meer eisen aan de voet tijdens het hardlopen, terwijl tegelijkertijd je eigen bewustzijn van de vorm van je pas toeneemt. U laadt bewuster en gerichter, neemt uw voeten en uw bewegingen duidelijker waar. Tegelijkertijd biedt de buitenzool de flexibiliteit en stabiliteit die je nodig hebt voor intensieve runs.

Nike's Free RN: perfect voor korte trainingsruns

Nike houdt de Free RN opzettelijk neutraal en minimaal. Daarom gebruik je hem vooral voor korte afstanden en intensieve trainingslopen. Vooral als u uw voetspieren een gerichte training wilt geven en ze op lange termijn wilt versterken. Dankzij de minimalistische, flexibele opzet is de hardloopschoen ook geschikt als je je looptechniek wilt aanscherpen. Tegelijkertijd is de Nike Free RN vooral geschikt als je een voorvoetse of middenvoetse loopstijl hebt. Meer informatie over de gebruikte technologieën en de voordelen van de loper vindt u in de gedetailleerde artikelbeschrijvingen in onze Nike Free RN Store.

De Nike Free RN Shop bij Keller Sports

Hoewel de Nike Free RN streeft naar een neutraal, zo natuurlijk mogelijk loopgevoel, voldoet hij toch aan alle noodzakelijke eisen waaraan een moderne hardloopschoen moet voldoen. Vooral voor loopschoenen die bedoeld zijn voor kortere trainingslopen. In de Nike Free RN Shop bij Keller Sports vind je verschillende versies van de premium hardloopschoen en ook verschillende kleurstellingen die de look van je run optimaliseren. Je kunt ons gehele Nike Free RN assortiment eenvoudig online bestellen en aantrekkelijke prijskortingen combineren met onze premium korting. Onze nieuwsbrief biedt u ook nieuws over alle nieuwe Nike Free RN modellen voor mannen en vrouwen.