De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

NEW BALANCE - EENVOUDIGWEG ONSTUITBAAR

Het in Boston gevestigde label New Balance opereert sinds de oprichting van het bedrijf in 1906 onder het motto "We zijn geboren om te verhuizen". Ondanks de bewogen geschiedenis is het bedrijf trouw gebleven aan zijn overtuigingen en heeft het zich in de afgelopen 100 jaar gevestigd als een absolute wereldspeler in de sportwereld. New Balance produceert kleding en schoeisel uitsluitend in eigen fabrieken, zodat het merk voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en aan de eigen eisen voor eersteklas vakmanschap en functionaliteit.

NEW BALANCE SPORTKLEDING - VAN KIP TOT SCHOEN - VAN KIP TOT SCHOEN

In het begin waren het de kippen. William Riley observeerde ze op de boerderij, 1906 in Boston: hun tripartiete voeten, voorzien van een kromming, die hen een bijzonder goed evenwicht gaf. Terwijl hij observeerde, kwamen de arbeiders van de stad in zijn hoofd. Hoe ongemakkelijk haar schoenen waren, hoeveel haar voeten moesten lijden. Riley ontwierp een tussenvoering; één met drie steunpunten in een driehoek - net als de klauwen van de kippen. Vanaf dat moment leerden de werknemers van een tot dan toe onbekend evenwicht. New Balance.

Aanvankelijk beperkt tot de gepatenteerde inlays, ontwierp Riley 32 jaar later, in 1938, zijn eerste schoen. Hij maakte ze van kangoeroe leer en gaf ze aan een team van lopers uit Boston, de Boston Brown Bag Harriers. Riley huurde Arthur Hall in, een verkoper die gespecialiseerd was in de verkoop van New Balance inlegzolen en schoenen aan mensen die veel moesten staan. Nieuwe marketing. Met de Trackster creëerde het bedrijf een klassieker voor de wereldwijde fitness-industrie die de eerste sportschoen ooit was met een golfvormige zool. Het concept is de laatste decennia voortdurend verder ontwikkeld om sportschoenen en sneakers voor mannen en vrouwen met verschillende toepassingen en ontwerpen aan te bieden.

NEW BALANCE VEROVERT DE STRAAT

De definitieve doorbraak als fabrikant van sportartikelen kwam in 1960 toen New Balance de Trackster op de markt bracht. De schoen was niets minder dan een revolutie: het was de eerste hardloopschoen met een geribbelde zool - voor een betere grip en een comfortabeler loopgevoel. New Balance bood de Trackster in verschillende breedtes aan. Elke schoen is perfect afgestemd op de klant. Nieuw individualisme. Het legendarische "N"-logo op de schoenen van het merk verscheen voor het eerst op de New Balance 320 in 1976, en vanaf dat moment was de kenmerkende "N" het symbool van de beste schoenen in kwaliteit, functie en pasvorm voor elke situatie.

Met de beginnende fitnessgolf in de jaren tachtig maakte New Balance de sprong naar de weg. Haar schoenen kenden geen grenzen. Sport en lifestyle gecombineerd. De iconische New Balance 574 (of ML574 voor mannen en WL574 voor vrouwen) werd ontworpen als loopschoen en werd onderdeel van de tijdgeest als sneaker. Kunstenaars droegen de 574 net als modellen op modeshows in Parijs vanwege het klassieke retro design en de extravagante kleurencombinaties. In 2018 vierde de New Balance 574 zijn 30e verjaardag met de heruitgave van de klassieke grijze Colorway.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1906

  • Grondleggers: William Riley

  • Vennootschappelijk Zeeat: Boston (Massachusetts), Verenigde Staten

  • Aantal Medewerkers: Ongeveer 5000

  • Jaaromzet: > 3.6 Mill. EUR

  • Website: newbalance.com

  • Sporten: Running, Training, Tennis

3 GOEDE REDENEN VOOR NEW BALANCE

  • Onderscheidingen: New Balance won de Discovery Sport Industry Award in 2017 voor zijn sponsoring.

  • Milieuzorg: Alle New Balance schoenen zijn vrij van PVC, d.w.z. van plastic. Een grote bijdrage aan de bescherming van het milieu.

  • Billijkheid: New Balance produceert een groot deel van haar eigen producten in Amerika en Engeland. Dit betekent vooral: kortere afstanden.

POPULAIRE SERIES

NEW BALANCE - NOOIT STILSTAAN

New Balance stopt nooit. En net zoals de straat en de catwalk na de ruitersbaan werden veroverd, is het voetbalveld al enkele jaren veroverd. De spelers van FC Liverpool dragen New Balance truien. Daarin bereikten ze op onnavolgbare wijze de finale van de Champions League en wonnen ze op onnavolgbare wijze. Mohamed Salah ontwikkelde zich tot een internationale superster. En dan is er nog Jürgen Klopp, de Reds trainer. Hij laat een voetbalspel spelen dat gebaseerd is op het nooit stoppen, altijd in beweging zijn. Klopp is ook het gezicht van de huidige campagne. Het heet "Verklaar je onafhankelijkheid." De boodschap: "roep om meer individualiteit, zelfvertrouwen en moedig lateraal denken om het beste uit zichzelf te halen".

New Balance ondersteunt atleten, mannen en vrouwen, die elke dag topprestaties moeten leveren. Even ambitieuze sporters van alledag die een nieuw persoonlijk record nastreven, die hun eerste 5 kilometer willen lopen of die gewoon een actieve levensstijl willen ontwikkelen. Nieuwe Balance loopschoenen en kleding geven je stijl en functie. Het enige wat je hoeft te doen is rennen. Welk hardloopevenement zou beter passen bij het gezegde "nooit stoppen" dan een marathon? New Balance is al enkele jaren de officiële leverancier van de TCS New York City Marathon. Het loopevenement is een van de grootste in zijn soort en duizenden lopers willen zich elk jaar inschrijven. New Balance voorziet deze dames en heren van een eigen collectie, die klassiek uitkomt in de kleuren van de Amerikaanse vlag, rood, wit en blauw. De NYC Marathon behoort samen met de runs in Boston, Chicago, Londen en Berlijn tot de World Marathon Majors.

Sinds 1941 produceert New Balance ook schoenen en kleding voor andere sporten, zoals honkbal en tennis. In deze laatste sport trok het merk veel aandacht op het legendarische Wimbledon-toernooi in 2019, dankzij de onopvallende naam van een 15-jarige tiener, Cori Gauff. De jonge tennisser kreeg een wildcard te laat voor het Wimbledon kwalificatietoernooi. Met een indrukwekkende mars door, werd de New Balance-atleet al snel de jongste speler in de Open geschiedenis die na de kwalificatie de belangrijkste trekking bereikte. Met verdere zeer sterke prestaties en een ongelooflijke mentale kracht bereikte ze de ronde van zestien jaar. Alleen daar faalde ze tegen de latere Wimbledon-winnaar Simona Halep.

Met producten van New Balance krijgen amateursporters ook het gevoel dat ze een professional zijn. Altijd innovatief, de producten imponeren met uitstekende materialen en een koele stijl.