De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

VAKMANSCHAP EN SPORTINSTINCT ONTMOETEN ELKAAR

De eerste steen voor het succes van Merrell werd gelegd in een caravan in Utah. Oprichter van het bedrijf Randy Merrell maakte er in de jaren zeventig zijn eerste handgemaakte cowboylaarzen. Aanvankelijk verkocht hij zijn producten alleen aan familie en vrienden. Maar door de grote belangstelling voor zijn schoenen begon hij al snel met de commerciële verkoop onder de merknaam "Merrell". Uiteindelijk besloot hij zijn handigheid te testen op wandelschoenen - en het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. In 1981 ging Randy Merrell samenwerken met twee voormalige leidinggevenden van het skibedrijf: Clark Matis, een Amerikaanse Olympische deelnemer, en John Schweizer.

Het uitstekende vakmanschap van Merrell, gekoppeld aan de branche-ervaring en het sportieve instinct van Matis en Schweizer, bleek de perfecte combinatie te zijn. Het team combineerde de technologie van cowboylaarzen met een Italiaanse schoenmakerijtraditie. De dikke hielkap zorgde ervoor dat de schoenen ruim tien jaar meegingen. Deze "Wilderness Boot" met zijn onmiskenbare blauwe veters is tot op de dag van vandaag in het assortiment gebleven. Backpacker Magazine omschreef de Merrell boot ooit als "de meest comfortabele en functionele boot in Noord-Amerika".

MERRELL PRODUCTEN: ONTWORPEN VOOR ALLE OUTDOOR ACTIVITEITEN IN DE BUITENLUCHT

Sindsdien heeft Merrell zich verder ontwikkeld: de eerste Gore-Tex schoenen werden al in 1985 - kort voordat Randy Merrell met pensioen ging - aangeboden. En dit ondanks het feit dat het materiaal in die tijd bijna uitsluitend werd gebruikt voor hoogwaardige sportkleding en niet voor schoenen. Begin jaren negentig introduceerde het label eindelijk zijn eerste multifunctionele schoen. Merrell maakt sinds 1997 deel uit van de Wolverine Worldwide Group en is inmiddels in meer dan 170 landen vertegenwoordigd. Het productassortiment in de prestatiesector omvat de segmenten Multi-Sports, Wiking, Barefoot en Aquasports. Kwaliteit wordt gegarandeerd door samenwerking met gerenommeerde fabrikanten als Vibram, Polartec en Gore-Tex.

IN EEN OOGOPSLAG

  • Jaar van oprichting: 1981
  • Oprichters van het bedrijf: Randy Merrell, Clark Matis, John Schweizer
  • Hoofdkantoor: Waitsfield (Vermont), USA
  • Aantal medewerkers: ca. 230
  • Jaaromzet: ongeveer 500 miljoen USD
  • Website: merrell.com
  • Sporten: Outdoor, Hardlopen, Training

GOEDE REDENEN VOOR MERRELL

  • Technologie: Merrell maakt bij de productie gebruik van de nieuwste technologieën en materialen.
  • Prijzen: Merrell schoenen ontvangen regelmatig prijzen uit de branche voor hun prestaties.
  • Voor hobby- en professionele sporten: Merrell-producten zijn geschikt voor alle prestatieniveaus - van hobby-wandelaars tot ultra-route hardlopers.

MERRELL BIJ KELLER SPORTS

Als je ver wilt komen in de buitensport, heb je in de eerste plaats goed schoeisel nodig. Als Merrell-dealers concentreren wij ons daarom op de wandel- en loopschoenen van Merrell. Deze zijn allemaal uitgerust met de nieuwste technologische prestaties. De Arctic Grip buitenzool op de wandelschoenen zorgt bijvoorbeeld voor een stevige basis en een absolute slipweerstand, zelfs op moeilijk terrein zoals ijs of smeltwater.

De hardloopschoenen daarentegen overtuigen met een 0 millimeter helling tussen hiel en bal, wat u een volledig contact met de grond en dus een optimaal loopgevoel garandeert. Zo bent u altijd op volle snelheid onderweg - de schokken worden geabsorbeerd door de speciaal ontwikkelde TrailProtect pad in de zool. Naast alle technische verfijningen die Merrell outdoorschoenen bieden, zijn ze ook in stedelijke omgevingen een mooi figuur dankzij hun kleurrijke design - een echte berg-levensstijl.

VELDTEST IN GROENLAND

Bij de productontwikkeling doet Merrell al decennia lang een beroep op de kennis van topsporters. Zo werd de huidige winterlaars Thermo Rogue 6 GTX onderworpen aan een veldtest op het Arctic Circle Trail in Groenland. Het bedrijf heeft een compleet nieuwe vorm van winterwandelschoenen ontwikkeld die de beste bescherming en slipweerstand biedt, maar ook zeer licht is. Ondanks al zijn innovatieve kracht staat Merrell bekend om zijn duurzaamheid, het best mogelijke comfort en hoge functionaliteit in al zijn producten. Zelfs onder extreme omstandigheden. De Spaans-Nederlandse toploper Ragna Debats - uitgerust door Merrell - won het wereldkampioenschap Skyrunning en Ultra-Trail in 2018. De uitdaging was om 85 kilometer te klimmen met meer dan 5.000 meter hoogteverschil. Meer bewijs van kwaliteit is moeilijk te vinden.

MENSEN INSPIREREN OM DE NATUUR IN TE GAAN

Rennen. Trekken. Joggen. Vallen en weer opstaan. Doe gewoon wat je wilt. "Doen wat natuurlijk is" is de slogan van het in Vermont gevestigde bedrijf, dat tot op de dag van vandaag de ambitie heeft om sportieve uitdagingen in de natuur zo aangenaam mogelijk te maken. Trouw aan de Amerikaanse interpretatie van "outdoor" ontwerpt Merrell zijn schoenen niet alleen voor professionele bergbeklimmers of hardlopers, maar voor alle buitenactiviteiten. Onze passie is om meer mensen te inspireren om de natuur in te gaan", zegt Merrell Voorzitter Sue Rechner.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.