Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie

 • 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Premium-aanbiedingen en reguliere voorverkoop
 • Members Only: Toegang tot exclusieve producten
 • 12 maanden voor 9,99 €*

Only available to you as a Premium member:

1730

"GEOBSEDEERD" MET HET IDEE VAN DE VEILIGE BAND....

Hannes Marker had aanvankelijk geen uitzicht op de Alpen. Te veel land ertussenin verhinderde het uitzicht vanuit Berlijn op de toppen rond Garmisch-Partenkirchen. Toch nam Marker, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gestationeerd was in de latere Olympische stad Lillehammer in Noorwegen, een besluit: hij wilde naar Garmisch, naar de bergen - en deed dat ook na 1945. Marker werd skileraar, werkte als sportverslaggever voor de plaatselijke krant en gaf uiteindelijk meer en meer ruimte aan een gevoel uit het diepst van zijn onderbewustzijn: "Ik was geobsedeerd door het idee om een skibinding te ontwerpen die de zwaarste belastingen van het racen zou kunnen weerstaan," zei Marker ooit.

De markerbinding moet echter nog steeds plotseling kunnen openen bij een val en de resulterende impulsmomentum, waardoor de voet en het scheenbeen van de skiër, dat op dat moment nog maar al te vaak brak, vrijkomen. Deze impuls heeft aan kracht gewonnen en heeft uiteindelijk niets minder dan een revolutie in de hand gewerkt. In 1952, de Internationale Sporting Goods Fair Wiesbaden was net geopend, maakte Hannes Marker zichzelf een pionier. Hij was de eerste die voor het eerst een zelfontplooiende skibinding presenteerde. Door de opening in geval van een val was het de bedoeling om het risico op letsel tijdens het skiën te verminderen en daardoor snel de eerder gebruikte kabelbinding te vervangen. Het startschot voor een van de meest legendarische skimerken uit de geschiedenis.

MARKEERPRODUCTEN: SYMBIOSE TUSSEN ONDERZOEK EN TOPSPORT

MARKER artikelen bestaan al lang niet meer uitsluitend uit bindingen. In de loop der jaren zijn er beschermers, skibril, helmen en accessoires aan toegevoegd. De mythe die aan de basis ligt van het ontstaan van de mythe staat vandaag de dag nog steeds in het middelpunt van de brand. MARKERS onderzoekers werken daarom nauw samen met topsporters om de hightech bindingen van MARKERS verder te ontwikkelen en ze steeds dichter bij de behoeften van de skiërs te brengen. Deze dialoog bevorderde technologieën zoals Sole.ID, waardoor je dezelfde binding kunt gebruiken met zowel alpine als touring laarzen.

U vindt de X-cel technologie ook bij de MARKER dealer en de MARKER Sale daar. Hierdoor blijft de skischoen aan de voorkant constant in het midden en worden de slagen effectief ingeslikt, wat uiteindelijk uw controle over de ski's ten goede komt. Dit helpt u op zijn beurt om nauwkeuriger bochten te maken en de krachtoverbrenging te verhogen.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1952
 • Grondleggers: Hannes marker
 • Vennootschappelijk Zeeat: Penzberg
 • Aantal Medewerkers: K.A.
 • Jaaromzet: K.A.
 • Website: marker.net
 • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR MARKER

 • Voor Hobby & Professionele Sporten: Skiërs van wereldklasse zoals Felix Neureuther vertrouwen net zo goed op MARKER-artikelen als recreatieve skiërs.
 • Professionele Input: MARKER vertrouwt op de expertise van onderzoekers en topsporters voor haar ontwikkelingsprocessen.
 • Techniek: De X-cel technologie van MARKER absorbeert schokken en houdt de skischoen gecentreerd.

HOOGTECHNOLOGISCHE BINDINGEN IN DE MARKER SHOP BIJ KELLER SPORTS

MARKER online? Je kunt het krijgen bij Keller Sports. Bindunden met Sole.ID bijvoorbeeld. De technologie maakt de verbinding, door middel van een in hoogte verstelbare glijplaat kunt u uw MARKER binding in zeer korte tijd van de alpine naar de schoen met touring zool aanpassen. Met constante prestaties. Met constante veilige ontgrendeling. Daarnaast zijn er de freeridebindingen van het merk, waaronder de Jester en Griffon.

Voor het toeren van onze MARKER Shop rust onze MARKER Shop u uit met de legendarische, extreem lichte en koolstofversterkte bout. In onze MARKER Store vindt u daarom alle bekende bindende innovaties van het iconische merk met al hun technische verfijningen - van de Griffon tot de Baron en van de Kingpin tot de Alpinist.

MARKEER ARTIKEL: GEÏNSPIREERD DOOR SKILEGENDES

Wanneer u op de piste de piste ingaat, de helling op, de berg op, begeleiden de producten van MARKER u op weg naar boven. Het merk is gespecialiseerd in het verrijken van uw ski-ervaring met innovatieve bindende ideeën - zowel op de tour als op de freeride of de piste. Om dit te garanderen, vindt er geen MARKER Sale plaats zonder dat het merk zich vooraf intensief heeft uitgewisseld met topsporters en experts. Het team is dan ook groot en prominent aanwezig. Skilegende Felix Neureuther maakt hier net zo goed deel van uit als slalomspecialist Fritz Dopfer en freeriders Jess McMillan en Nadine Wallner.

MARKER OBLIGATIES: BETROUWBAAR IN HET VELD

MARKER denkt dat de band ten einde is. Elk bindmodel is daarom voorzien van een anti-wrijvingssysteem dat ervoor zorgt dat de ski in geval van nood precies op gang komt - zelfs bij vuil, ijs en sneeuw. Daarnaast kunt u het systeem aanpassen aan uw persoonlijke rijprofiel, het systeem kalibreren voor zowel de helling als de freeride. Dit laatste maakt de Inter-Pivot hielconstructie van MARKER gemakkelijker voor u, doordat de druk op de zool van de schoen wordt geconcentreerd en de krachtoverbrenging wordt geoptimaliseerd. Bovendien is er een uitgekiende frontbekconstructie in het open terrein, waardoor MARKER-producten u ondanks hun geringe gewicht betrouwbaar in de binding houden.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.