• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Elke bestelling zonder verzendkosten en retourkosten
 • Gratis retourzending
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DE RUSTIGE WEG NAAR DE MAMMOET...

Kaspar Tanner's touwleertijd werd voltooid, de driejarige stage in Duitsland werd ook beëindigd. Eindeloze bergwerelden, eindeloze mogelijkheden. In Dintikon, een uur ten noordwesten van Luzern, benaderde Kaspar Tanner de zaak met contemplatieve blik en richtte een touwfabriek op - zonder zich te realiseren dat hij in 1862 de eerste steen had gelegd voor een van de bekendste premium outdoormerken van onze tijd.

De MAMMUT had zijn eerste stappen gezet, maar had zijn naam nog niet gevonden. Tanner's bedrijf bleef aanvankelijk gericht op touw, op veiligheid en vanaf de jaren veertig van de vorige eeuw ontwikkelde het bedrijf steeds betere bergtouwen. Een rode controle draad in het touw werd een vroeg handelsmerk, moet de kwaliteit van de producten te bevestigen, de bijbehorende zegel dienen als een zegel van kwaliteit. Op deze zeehond zat een mammoet. De volgende stap naar hun eigen identiteit werd gezet.

PRODUCTEN VAN ZOOGDIEREN: MAMMUT

Het lot? Met opzet? Geschiedenis. MAMMUT werd uiteindelijk geboren, ontwikkelde zich in de loop der jaren verder en breidde haar productportfolio stap voor stap uit. Er bleven touwen over, begrafenisdetectoren, high-tech kleding, klimmateriaal, rugzakken en schoenen werden toegevoegd. Een enkel merk, het complete feel-good en veiligheidspakket voor uitstapjes in de bergen. Dat is MAMMUT vandaag. Nadat in 1978 de eerste jassen en broeken met Gore Tex-membranen verschenen, concentreerde MAMMUT zich op nieuwe innovaties. Samen met de Zwitserse textielfabrikant Schoeller ontwikkelde MAMMUT de eerste Softshell-broek ooit.

De motor? Om mensen die de bergen willen verkennen en die hun grenzen willen verleggen de juiste uitrusting te geven. Zo is ook de Eiger Extreme collectie ontstaan, die u zowel voor uitstapjes naar de hoge Alpen als voor skitochten en ijsklimmen uitrusten. Innovatieve materialen tegen extreme situaties. Winddicht. Hartshell. Softshell. Naar beneden. MAMMUT geeft u dit alles - en heeft het veiligheidsidee uit de oprichtingsperiode nooit uit het DNA van het bedrijf gehaald. Speciale lawine rugzakken met beschermingsairbags maken vandaag de dag net zo goed deel uit van de collecties als de eenvoudig te gebruiken Barryvox lawine zoekapparaten en lawinesondes.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1862

 • Grondleggers: Kaspar Tanner

 • Vennootschappelijk Zeeat: Seon, Aargau

 • Aantal Medewerkers: Meer Dan 660

 • Jaaromzet: Meer dan 200 miljoen euro

 • Website: mammut.com

 • Sporten: Outdoor, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR MAMMUT

 • Milieuzorg: Als stichtend lid van het VN-Handvest van de mode-industrie voor klimaatactie zet MAMMUT zich in voor de bestrijding van de klimaatverandering.

 • Billijkheid: MAMMUT hecht veel belang aan eerlijke en veilige werkomstandigheden in de gehele toeleveringsketen.

 • Professionele Input: MAMMUT werkt nauw samen met extreme atleten zoals Jan Hojer en Jeremie Heitz om de producten te ontwikkelen.

JE MAMMUT-OUTFIT BIJ KELLER SPORTS...

Het idee van MAMMUT is om u alles te bieden wat u nodig heeft voor intensieve ontmoetingen met de natuur. Om u uit te rusten voor zowel skitochten als voor klim- of wandeltochten in het hooggebergte. Keller Sports is aan boord. Wij hebben alles wat u nodig heeft voor uw volgende expeditie, van fleece en functionele shirts tot hightech jassen en de beroemde Softshell-broek. Ook schoenen - in 2003 heeft MAMMUT het schoenensegment van het traditionele merk Raichle overgenomen - en lawine apparatuur is te vinden in ons assortiment. Uiteraard heeft u ook een vrije materiaalkeuze. Tussen Pertex, Gore Tex en PrimaLoft vindt u gegarandeerd de juiste bescherming tegen vocht, wind en kou.

MAMMUT - DE EXTREME NATUUR OF HET DAGELIJKSE LEVEN IN DE STAD?

MAMMUT producten voelen zich echt thuis wanneer steile kloven zich rondom opbouwen, diepe kloven zich openen, hoge pieken in intens wit baden. Alleen dan komen alle hightech materialen tot hun recht. Kwaliteitszegels zijn één ding, de ervaring van degenen die het moeten weten, het andere. MAMMUT rust extreme bergbeklimmers zoals Dani Arnold of Marek Holecêk, extreme skiërs zoals Nadine Wallner of klimmer Caro North uit met zijn uitrusting, die allemaal producttests uitvoeren onder extreme omstandigheden. En innovatieve allround materialen doen ook geen kwaad in het dagelijks leven en op excursies in de stad of in het park. MAMMUT ontwikkelt dus niet alleen jassen speciaal voor de stad, het merk houdt zijn ontwerpen ook zo elegant terughoudend dat u zich alleen maar positief onderscheidt in het dagelijkse leven in de stad.

MAMMUT ONLINE - GENIET VAN DE NATUUR, BEHOUD DE NATUUR

Genieten van de natuur zonder er voor op te komen is voor MAMMUT geen optie. We kunnen de schoonheid van stortregens en besneeuwde hellingen in de bergen immers alleen bewonderen als er iemand voor opstaat. MAMMUT biedt daarom de nadruk op zo schoon mogelijke productieprocessen en een zo laag mogelijke uitstoot. Dankzij het bluesign® -systeem horen schadelijke stoffen in de eerste plaats niet thuis in de toeleveringsketen en verhoogt het bedrijf systematisch het aandeel van zijn producten met het keurmerk voor milieuvriendelijke productie en verantwoord gebruik van grondstoffen. Daarnaast worden steeds meer gerecycled materiaal en organisch katoen gebruikt voor MAMMUT-producten en worden er - ook door leveranciers - strenge normen op het gebied van dierenwelzijn in acht genomen.

155 jaar expertise en passie voor de bergen hebben van het Zwitserse bedrijf MAMMUT sinds 1862 een echt instituut voor gepassioneerde bergbeklimmers gemaakt. Of het nu gaat om wandelen, skiën of klimmen - MAMMUT levert de uitrusting, de schoenen en de passende kleding betrouwbaar en altijd up-to-date in termen van innovatie en functionaliteit. De nu bijna legendarische Barryvox lawine zendontvanger is net zo goed een onderdeel van het portfolio van het merk als de collectie voor extreme wintersport scenario's genaamd Eiger Extreme en rugzakken voor klimmen, wandelen en zelfs een laptop tas voor op kantoor. Winterbergbeklimmen, ijsklimmen of snelle skitochten - met de robuuste en comfortabele uitrusting van het merk met het kenmerkende MAMMUT in het logo bent u goed voorbereid om uw favoriete sport onder alle weersomstandigheden uit te oefenen!

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.