De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

LOWA - VAN TRADITIE NAAR MODERNITEIT

De Beierse traditie markeerde het begin: in 1923 richtte Lorenz Wagner (LOWA) in het dorp Jetzendorf aan de voet van de Alpen de firma LOWA op. Zij specialiseerde zich in de productie van haverschoenen, die destijds werkschoenen waren en nu verplicht zijn voor iedereen in Beierse klederdracht. Vooral toen: de hoge kwaliteit. Elke schoen is met de hand gemaakt met dubbele naden, een productiemethode uit de bergen. Nog in de jaren twintig moest LOWA uitbreiden, al in 1930 produceerde men in een fabrieksgebouw.

LOWA ontwikkelde bergschoenen voor bergbeklimmers en geregen skischoenen - de basis voor het komende succes dat tot op de dag van vandaag voortduurt. LOWA heeft altijd vooropgelopen als het gaat om innovatie. In 1970 ontwikkelde LOWA de Vulkan zool, een baanbrekende innovatie: 100% vochtbescherming en isolatie tegen de kou, zonder de vorm te veranderen. Zij hebben het "Air"-systeem voor skischoenen uitgevonden; het zorgt voor een optimale pasvorm dankzij de geïntegreerde luchtkussens. Het grootste succes kwam in 1980, toen LOWA de Trekkersschoen lanceerde, die niet minder was dan de geboorte van de trekkingschoenen.

LOWA SCHOENEN WORDEN MILLONIOUSLY VERKOCHT

Tegenwoordig verkoopt LOWA haar schoenen miljoenen keren en is een van de leidende merken op het gebied van berg- en buitenschoenen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Noord-Amerika, Oost-Europa en Azië is het merk voortdurend bezig zijn betekenis uit te breiden. De LOWA-aanbiedingen zijn onderverdeeld in kwaliteitsschoenen met negen categorieën. De belangrijkste: Alpine, Trekking en Klimmen. LOWA's Alpine schoenen zijn thuis op alle pieken: geschikt voor elke expeditie van meer dan 8000 meter - met hen zou je klaar zijn voor Everest. De trekkingmodellen zijn ideaal voor uitgebreide wandelingen in alpine terrein of uitdagende dagtochten. En klimmen? De LOWA-klim- en boulderschoenen overtuigen door hun zekere, precieze en perfecte pasvorm. Stefan Glowacz, succesvolle extreme klimmer, zweert bij de LOWA schoenen.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1923
  • Grondleggers: Lorenz Wagner
  • Vennootschappelijk Zeeat: Jetzendorf (Beieren), Duitsland
  • Aantal Medewerkers: Ongeveer 4000
  • Jaaromzet: Ongeveer 188 miljoen EUR
  • Website: lowa.de
  • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR LOWA

  • Onderscheidingen: In 2018 won LOWA de "outdoor.markt Trophy" - uitgereikt als merk van het jaar.
  • Milieuzorg: LOWA haalt de elektriciteit voor haar productie uit delen van haar eigen fotovoltaïsche installatie en groene stroom uit waterkracht.
  • Billijkheid: LOWA richt zich bewust op Made in Europe - en eist van haar leveranciers en producenten dat zij hun gedragscode ondertekenen.

LOWA - GEWOON MEER

Het motto van LOWA is: "Gewoon meer". LOWA is de hoogste kwaliteit: schoenen van één gieting en innovatie op alle niveaus. Het Beierse merk produceert nog steeds het merendeel van zijn producten in Europa. De kwaliteitsnormen kunnen dus beter worden nageleefd - van de keuze van de materialen tot en met de productie. Want LOWA wil vooral één ding: u perfect voorbereiden op het buitenavontuur. Geen compromissen - alleen jij en de natuur. Vind je buitenschoenen bij Keller Sports in de LOWA Store online!

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.