De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

LÖFFLER ONLINE SHOP: KWALITEIT IN ELKE VEZEL

Wat nu deel uitmaakt van de grote Fischer Sportgroep is begonnen als een beschouwend klein bedrijfje van Elfriede Löffler in Ried am Innkreis, Oostenrijk. In 1947 begon ze daar met de productie van sokken en kousen en breidde geleidelijk haar productie uit. Eerst wintertruien en -petten, later ook tenniskleding. Door de overname door Fischer in 1973 groeide Löffler uit tot een internationale speler. Fischer's betrokkenheid is natuurlijk geen toeval, want de in dezelfde stad gevestigde skifabrikant heeft altijd het kleine bedrijfje voor ogen gehad.

De financiële steun van Fischer stelde Löffler vervolgens in staat om zelf innovatieve materialen en technieken te ontwikkelen - allemaal mijlpalen op het gebied van functionele kleding. Löffler produceert nu in de sporten fietsen, hardlopen, bergsporten, nordic sporten, skitochten en alpineskiën, en ook internationaal is er veel vraag naar de premium producten van Löffler. Volgens Löffler wordt meer dan 60 procent van zijn producten naar het buitenland geëxporteerd - de belangrijkste klanten zijn skiën en fietsen in landen als Duitsland, Italië en Zwitserland.

LÖFFLER: GEEN GOEDKOPE AFKORTINGEN VOOR KORTETERMIJNSUCCESSEN

Löffler heeft altijd vertrouwd op de ontwikkeling van eigen materialen en processen en let op de kwaliteit uit Oostenrijk. De hightech innovaties van de eigen ontwikkelingsafdeling van Löffler worden nog steeds grotendeels in de eigen fabriek geproduceerd en zijn daarom onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles. De doorbraak kwam met de ontwikkeling van de Transtex-vezel in 1978. Het functionele ondergoed, dat vanaf dat moment met Transtex werd geproduceerd en dat het lichaamsklimaat ook onder maximale belasting optimaal reguleert, zorgde niet alleen voor vluchten op grote hoogte voor Löffler zelf: in 1978 beklom extreem bergbeklimmer Peter Habeler de Mount Everest in een team met Reinhold Messner - de eerste persoon ooit die dit zonder kunstmatige zuurstof deed, en die ook door Löffler was uitgerust.

Ondanks al deze sportieve successen en prijzen wordt Transtex voortdurend verder ontwikkeld. Of het nu gaat om lichtere breiwerkzaamheden of het gebruik van extra elasthaanvezels, die het zeer functionele materiaal nog elastischer maken. Wat Löffler, ondanks zijn eigen innovatieve kracht, niet alleen kan bereiken, wordt echter door externe industriereuzen ingebracht om zijn producten te verbeteren. De Oostenrijkers werken bijvoorbeeld al sinds het einde van de jaren zeventig samen met de membraanexperts van Gore Tex en maken gebruik van hun hoogwaardige producten zoals het Windstopper-membraan.

IN EEN OOGOPSLAG

  • Jaar van oprichting: 1947
  • Oprichter van het bedrijf: Elfriede Löffler
  • Hoofdkantoor: Ried am Innkreis (Opper-Oostenrijk), Oostenrijk
  • Aantal werknemers: meer dan 250
  • Jaarlijkse omzet: meer dan 24 miljoen euro
  • Website: loeffler.at
  • Sporten: Fiets

GOEDE REDENEN VOOR LÖFFLER

  • Eigen productie: Löffler produceert de meeste van zijn hoogwaardige producten in de thuisstad Ried am Innkreis.
  • Multifunctionaliteit: Löffler's innovatieve functionele materialen zoals Transtex worden tegenwoordig in verschillende productcategorieën en sporten gebruikt.
  • Technologie: Löffler's fietskleding heeft geen naden nodig. Het bedrijf last ze met behulp van hotBOND ultrasone technologie.

LÖFFLER FIETSKLEDING BIJ KELLER SPORTS

In 1981 presenteerde Löffler zijn eerste wielcollectie - sindsdien is niet alleen het ontwerp sterk veranderd. Ook de gebruikte materialen zijn voortdurend geoptimaliseerd en innovatieve technieken hebben hun weg gevonden naar de productie van fietskleding. Het ultrasoon lassen van de naden (hotBond) zonder naald en schroefdraad heeft bijvoorbeeld voor fietsers een enorme prestatie- en comfortverbeteraar opgeleverd. Bij Keller Sports houden we ook rekening met deze ontwikkelingen en bieden we artikelen aan uit Löffler's volledige fietsportfolio: Fietsshirts, fietsbroeken en windjacks voor ambitieuze en hobby-wielrenners zoals u - allemaal in verschillende designs en sportieve ontwerpen.

INNOVATIES VAN LÖFFLER: PROFESSIONALS DIE U VOORUIT HELPEN

Löffler is al meer dan 40 jaar partner van sportbonden en topsporters. Het bedrijf rust bijvoorbeeld de afdeling Nordic Ski van de Oostenrijkse Skivereniging uit, die Transtex-ondergoed draagt onder haar Löffler-racepakken. Daarnaast gebruikt de Duitse paradepaardcombinator Eric Frenzel de functionele kleding van Löffler. Hij bereidt zich zo goed voor op zijn wedstrijden dat hij nu drie Olympische gouden medailles en zeven wereldkampioenstitels heeft. Löffler is ook actief in de wielersport als leverancier en rust onder andere het professionele Felbermayr Simplon Wells-team uit. Net als de andere sporters geven de fietsprofs ook de permanente feedback over de fietsshirts en -shorts door aan Löffler, die op hun beurt weer in de verdere ontwikkeling van hun producten vloeit. Ook u als Löffler-klant profiteert hier uiteindelijk van - ook in de wielersport - en dat geldt ook voor u als Löffler-klant.

LÖFFLER: VERANTWOORDELIJKHEID VOOR DE REGIO, HET MILIEU & DE SPORTERS

Löffler was de eerste sportkledingfabrikant die sinds het begin van de jaren tachtig het Oeko-Tex-certificaat behaalde, dat in die tijd nog steeds "Vertrouwen in Textiel" werd genoemd. Löffler kan deze standaard tot op de dag van vandaag handhaven. Meer dan 80 procent, van de stofproductie tot de eindcontrole van de eindproducten, vindt plaats in de hoofdvestiging van de onderneming in Ried am Innkreis. Dit garandeert Löffler-klanten materialen die vrij zijn van gezondheidsrisico's en schadelijke stoffen. De onderneming vertrouwt daarbij op milieuvriendelijke productieprocessen, maximale veiligheid op de werkplek en eerlijke arbeidsomstandigheden op haar locaties - en komt daarmee tegemoet aan haar eigen overtuiging dat zij verantwoordelijkheid draagt ten opzichte van haar medemensen en het milieu.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.