De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

LEKI - ERVARING IN DE VLIEGTUIGBOUW

De oprichter van het bedrijf, Karl Lenhart, was al in zijn jeugd een enthousiast skiër. Maar hij was nooit tevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken van die tijd. In de jaren zestig begon hij in zijn eigen bedrijf, Leki Lenhart GmbH, met de productie van zijn eigen skistokken, die tot dan toe houten letters voor de belettering van bakkerijen en slagerijen bewerkte. Lenhart gebruikte zijn ervaring uit de vliegtuigbouw. Daar had hij geleerd om aluminium en composieten te verwerken.

Het resultaat was 's werelds eerste glasvezel composiet voorraad, die hij in de jaren zeventig op de markt bracht onder de naam Leki (wat staat voor de eigenaar en het hoofdkantoor: Lenhart in Kirchheim). "Het zelf produceren van stokken, niet alleen als leverancier, was een van de belangrijkste beslissingen in onze bedrijfsgeschiedenis", zegt directeur Waltraud Lenhart, die samen met haar man Klaus, de zoon van Karl Lenhart, die in 2012 overleed, het bedrijf heeft gemaakt tot wat het nu is: 's werelds grootste leverancier van skistokken en handschoensystemen.

EERSTE VERSTELBARE WANDELSTOK WERELDWIJD

Vanaf dat moment haastte Leki zich van succes naar succes: met meer dan 250 geregistreerde patenten heeft het bedrijf zoveel innovaties op de markt gebracht, dat bijna geen enkele andere fabrikant in de outdoor- en skisector er meer is. De "Lekifix" bevestigingshuls voor de skiplaat wordt vandaag de dag nog steeds aan elke skistok bevestigd. In 1974 ontwierp Leki de "Makalu", 's werelds eerste verstelbare wandelstok. In 2008 werd met de "Trigger S" een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf bereikt: Klaus Lenhart had zich wekenlang in zijn werkplaats gebarricadeerd en een intelligent, tot op de dag van vandaag ongeëvenaard stuurriemsysteem bedacht.

Met het "Trigger"-systeem wordt de lus van de handschoen eenvoudig in en uit de handgreep geklikt - met een druk op de knop of bij een val wordt deze automatisch losgelaten - verwondingen door wervelende skistokken behoren tot het verleden. Het bedrijf produceert ook geschikte en zorgvuldig vervaardigde handschoenen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1948
  • Grondleggers: Karl Lenhart
  • Vennootschappelijk Zeeat: Kirchheim unter Teck (Baden-Württemberg), Duitsland
  • Aantal Medewerkers: > 260
  • Jaaromzet: EUR> 47 miljoen
  • Website: leki.de
  • Sporten: Outdoor, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR LEKI

  • Professionele Input: Topsporters uit de skisport zijn direct betrokken bij de productontwikkeling bij Leki.
  • Lange Levensduur: Het klachtenpercentage bij Leki is slechts 0,001 procent - vanwege de hoge kwaliteitsnormen.
  • Onderscheidingen: De lezers van Outdoor Magazine hebben Leki uitgeroepen tot "Beste Merk" in de categorie "Outdoor Accessoires".

LEKI BIJ KELLER SPORTS

Wat alle innovaties van Leki altijd al gemeen hebben, is de zekerheid dat klanten jarenlang plezier aan de producten zullen beleven en erop kunnen vertrouwen. Het klachtenpercentage ligt rond 0,001 procent - omdat veiligheid, kwaliteit en functionaliteit altijd voorop staan bij alle productontwikkelingen van Kirchheim unter Teck. De Leki skistokken die we bij Keller Sports hebben, bieden bijvoorbeeld niet alleen ergonomische handgrepen en een laag gewicht, maar ook een bijzonder soepele flexibiliteit en uitstekende stabiliteit. Het optimale schommelgedrag maakt de skistokken ook in de meest ongunstige winterse omstandigheden tot de ideale begeleiders. Natuurlijk bieden wij ook een breed scala aan zeer functionele en elegante skihandschoenen aan - zowel wanten als vingerlushandschoenen - uitgerust met de Trigger S-System-lus.

NAUWE SAMENWERKING MET TOPSPORTERS

Al deze uitstekende prestatie-eigenschappen worden niet alleen door hobbyrijders gewaardeerd, maar ook door vele topsporters uit de Alpen en Scandinavië. De Amerikaans-Amerikaanse Mikaela Shiffrin, bijvoorbeeld, werd Olympisch Kampioen, Wereldkampioen en Wereldbekerwinnaar met Leki stokken. Johannes Høsflot Klæbo won drie gouden medailles in het langlaufen in Pyeongchang en Kaisa Leena Mäkäräinen won de Biathlon World Cup met Leki stokken drie keer. Het bedrijf hecht veel belang aan een nauwe samenwerking met huidige en voormalige topsporters, die niet alleen suggesties voor verbetering mogen doen, maar ook direct betrokken zijn bij de productontwikkeling. In de skisport bijvoorbeeld zijn dit de voormalige Duitstalige topskiërs Benni Raich en Felix Neureuther.

LEKI RICHT ZICH OP DUURZAME PRODUCTIECYCLI

Het is niet alleen het sportieve succes, maar ook het idee van duurzaamheid met de Leki dat inspireert. Zo streeft het familiebedrijf bij de productie van zijn palen het doel na van gesloten productiecycli. Zo worden bijvoorbeeld aluminiumspanen die zich tijdens de verwerking ophopen, verzameld en via filtersystemen opnieuw verwerkt. Alle kunststof onderdelen van de palen, platen en verstelsystemen worden door ons geproduceerd, alleen het materiaal wordt geleverd. Residuen worden terug in de cyclus gebracht en kunnen worden hergebruikt. Hierdoor wordt bij de productie van de Leki-aanbiedingen bijna geen afval geproduceerd. En natuurlijk gaat het bij duurzaamheid ook om de kwaliteit van de producten: "De grootste duurzaamheid van onze kant is het ontwikkelen van producten met een zeer lange levensduur", zegt bedrijfsleider Waltraud Lenhart. "Dat is de minste hoeveelheid afval die je kunt produceren."

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.