1589 0
Close

Filter

Sorteer naar:

Het Italiaanse merk La Sportiva kan absoluut als veteraan in de wereld van de bergsport omschreven worden. De fabrikant, die gespecialiseerd is in elk type bergschoen, produceert nu al meer dan 90 jaar hoogwaardige en innovatieve producten die ook professionele sporters weten te waarderen. Als je een robuuste schoen zoekt die lang mee gaat, en die ook in extreme situaties zijn beloften nakomt, dan zit je bij La Sportiva helemaal goed. Zoek bij Keller Sports de schoenen die bij jouw ambities passen!

Klik hier voor meer informatie!

89 Aanbevelingen

Selected:

LA SPORTIVA
  • «
  • 1
  • 2
  • »
Sorteer naar: 

75 Aanbevelingen

La Sportiva
  • «
  • 1
  • 2
  • »


Op veilige zolen de bergen veroveren

Schoenmaker Narciso Dellatio richtte al in 1928 in Tesero, aan de voet van de Dolomieten, zijn eigen bedrijf op. Eerst concentreerde hij zich op het maken van werkschoenen voor bosarbeiders, maar in de loop van de jaren focuste hij zich steeds meer op sportieve bergschoenen. Tot op heden neemt het bedrijf, dat helemaal door de familie geleid wordt, op dit gebied regelmatig initiatieven voor nieuwe en innovatieve trend. Een onvergetelijk voorbeeld is de revolutionaire klimschoen "Mirage", de eerste schoen waarmee je op rotsstappen kon staan. Bergschoenen van topniveau zijn nog steeds het uithangbord van het bedrijf, het segment skischoenen heeft men in de jaren '70 na de invoering van plastic materiaal bewust vaarwel gezegd om zich op de traditionele schoenmakerskunst te concentreren. Maar toch verzuimde men niet om andere segmenten met kwalitatieve producten te verrijken. Zo tref je bij La Sportiva ook functionele kleding aan die van even hoogwaardige kwaliteit is als de schoenencollecties.

Betrouwbare partner op elke hoogte

Op grote hoogte kom je de naam La Sportiva opvallend vaak tegen. Niet voor niets: bij hoogtetrekking en op bergtochten zijn de schoenen ui Italië nauwelijks te overtreffen. Dankzij de ingenieuze materiaalcomposities en functionele details zijn het betrouwbare partners die lang mee gaan. Vooral op meerdaagse tochten mag een bergschoen geen zwakke punten hebben. Op technisch veeleisend terrein biedt La Sportiva bewezen designs die ontstaan zijn op basis van jarenlange kennis. Voor comfort en veiligheid richt de fabrikant zich op Vibram-zolen en dempende tussenzolen die houvast geven. Om zijn producten nog meer te promoten, bracht het team zijn uitgebreide tests in een eigen onderzoeks- en ontwikkelcentrum onder.

Onbezorgde tochten met La Sportiva

Als je graag korte tochten op gemarkeerde wandelpaden maakt, dan weet je er zeker wel het een en ander van: ook het succes van tochten op trails, die technisch minder veeleisend zijn, hangen af van het juiste schoeisel. Voor een korte wandeling in een middelgebergte heb je geen hightech bergschoenen nodig. La Sportiva heeft voor jou op het gebied van hiking lichte wandelschoenen die ook nog het gebruikelijke loopcomfort bezitten. Een tussenzool met TPU-inzetstukken ontlast de voeten, zolen met grip leiden je soepel door ruig terrein. Met hoogwaardige functionele vezels kan vochtigheid moeilijk van buitenaf doordringen. Het vochttransport aan de binnenkant wordt echter ondersteund.

Hogerop komen heeft ook zijn nadelen!

Het team uit Bella Italia ondersteunt nieuwe trends en heeft inmiddels een collectie speciaal voor trailrunners, want het joggen op onverharde wegen stelt hoge eisen aan het schoeisel. Om blessures te vermijden, moet de schoen perfect houvast bieden en moet een optimale demping aanwezig zijn. Ook antislip is een essentiële factor. De trailrunningschoenen van La Sportiva voldoen perfect aan deze eisen: zolen met het Impact Brake System voorkomen wegglijden en een tussenzool zorgt voor extra demping. Met je voet tegen een steen stoten kan pijn doen, maar dankzij schokbestendige rubberen kappen hoort dit tot het verleden. Als je vaak op ruig terrein loopt, geven modellen met externe noppen extra houvast en zorgen ervoor dat je veilig en soepel van de trails kunt genieten.

THE KELLER SPORTS GUIDE

Posts and sports products for a healthy, sporty lifestyle.