De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ION: VAN SURFPLANK TOT FIETS

Het lijkt misschien verrassend dat ION naam heeft gemaakt met producten voor de mountainbike. De impuls voor de creatie van het merk kwam van een heel andere sport: het surfen. Met de ambitie om watersporters te voorzien van technisch-functionele kleding, werd ION in 2004 opgericht, creëerde het snel een sensatie en vestigde het zich als de wereldwijde marktleider voor wetsuits en neopreen onderdelen. Acht jaar na het betreden van de sportkledingbranche dachten de eigenaren natuurlijk dat wat op het water werkt ook op het land zijn vruchten zou kunnen afwerpen. ION Bikewear is geboren en bracht de casual stijl en ongewone materialen naar de mountainbike.

ION: DE ALLROUND LEVERANCIER

ION heeft een eenvoudig motto: "Daag jezelf uit, ontdek de natuur en voel de kracht ervan." Dit is de basis waarop de ontwerpers van het Beierse bedrijf hun producten creëren, waarbij naast de functionaliteit ook de modefactor niet wordt verwaarloosd. Vooral op het gebied van mountainbiken bieden de mensen van Oberhaching alle liefhebbers van tweewielers alles wat hun hartje begeert. Van klassieke fietskleding zoals shirts en fietsbroeken, schoenen en handschoenen tot beschermers en rugzakken. ION-producten bestrijken een indrukwekkend breed spectrum.

ION bewandelt ook onconventionele paden en staat in nauw contact met professionals en de interne surfafdeling. Het model van de Haze-handschoen is daar een perfect voorbeeld van, waarbij gebruik wordt gemaakt van neopreen, een materiaal dat normaal gesproken wordt gebruikt voor wetsuits. Het innovatieve hoogtepunt: een in de neopreen tailleband geïntegreerde regenhoes kan indien nodig worden overgetrokken en biedt zo extra bescherming tegen kou en nattigheid, vooral in de winter.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 2004

  • Grondleggers: Boards & More

  • Vennootschappelijk Zeeat: Oberhaching, Duitsland

  • Aantal Medewerkers: 121 (2016)

  • Jaaromzet: ongeveer 56 miljoen euro (moedermaatschappij Boards & More, 2016)

  • Website: ion-products.com/

  • Sporten: Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR ION

  • Professionele Input: De professionele mountainbiker Rob Heran werkt sinds 2012 in het ontwikkelingsteam van ION.

  • Lange Levensduur: ION-producten zijn ontworpen voor extreme situaties en hebben daarom een lange levensduur.

  • Ontwerp: ION brengt de losheid van het surfen over op de fiets. Het terloops chique ontwerp weerspiegelt dit.

ION-WINKEL BIJ KELLER SPORTS

Bij Keller Sports wordt duidelijk wat een groot productassortiment ION heeft. In onze ION Store heeft u de mogelijkheid om talrijke innovatieve artikelen uit de Oberhachingers te ontdekken. Alleen op het gebied van beschermers bieden wij als ION-dealer een enorme keuze: Elleboogbeschermers, kniebeschermers, rugbeschermers, beschermersokken. U vindt er ook tal van rugzakken met voldoende opbergruimte voor alles wat u nodig heeft voor uw volgende tour. Keller Sports heeft ook verschillende handschoenmodellen, waarvan vele verkrijgbaar zijn in de ION Sale, evenals functionele en stijlvolle mountainbikeschoenen in de ION Shop. Maar dat is nog niet alles: naast de accessoires zijn er natuurlijk ook shirts en broeken, dus de basics, voor mountainbikers en endurobikers verkrijgbaar in alle mogelijke variaties en stijlvolle kleuren.

ION-ARTIKEL: NAUWE SAMENWERKING MET DE PROFESSIONALS

Rob Heran is een van de beste mountainbikers van Duitsland en was de allereerste renner die ION voor zijn fietsteam kon winnen in 2012. Natuurlijk gaat het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe ION-producten hand in hand met de atleten die voor het merk rijden. Heran levert vooral constante input en wordt gezien als het boegbeeld van het bedrijf uit Oberhaching. Zo heeft Heran een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de ION-mountainbike-schoenen. "Op de eerste foto's zie je me nog in surfbroek, maar daarna was ik diep betrokken bij de ontwikkeling", legde Heran in een gesprek met "Bike-Components" uit en legde hij zijn rol uit: "In het begin dacht ik dat ik hier een team zou ontmoeten dat helemaal geen kennis van fietszaken heeft. In plaats daarvan is er vanaf het begin veel kennis geïnvesteerd in ION-producten. Daarom was het relatief eenvoudig om de vorige artikelen voor de watersport over te brengen naar de fiets".

ION: OVERHEMDEN, SHORTS, BESCHERMERS, HANDSCHOENEN EN CO

Vooral de hemdmodellen van de Trace lijn voor mannen en vrouwen zijn erg populair. De shirts schitteren vooral door hun draagcomfort en robuustheid. Keuze uit Nano Bamboo Polyester of sneldrogend Channel Flow Lite materiaal zorgt ervoor dat je onaangenaam vocht op je lichaam kunt wegvegen en opvullen. ION-broeken vallen onder andere op door hun perfecte pasvorm, die wordt gegenereerd door 4-weg-stretch. Bovendien houden de gelaserde Jet Stream-openingen je koel tijdens je hete avonturen. ION is ook bijzonder innovatief als het gaat om beschermende kleding.

De K-Traze kniebeschermer past zich door de Ionic-Fit-Technology aan elke knievorm aan, glijdt niet uit en absorbeert lichte stoten losjes. Hetzelfde geldt voor de elleboogbeschermers van ION. Voor maximale grip op uw ritten moet u zich wenden tot de handschoenen van ION: ION produceert de palmen uit één stuk, wat helpt om vervelende drukpunten te minimaliseren. Met het duurzame Holy_Cow-leatherette heb je ook in moeilijke situaties de controle over je motor.