De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

HOUDINI SPORTKLEDING - DE TOEKOMST IN HET ZICHT

Maximale ervaring. Zero Impact. Deze kernboodschap ligt aan de basis van Houdini's functionele sportkleding en wordt compromisloos uitgevoerd: Het credo van bedrijfsoprichter Lotta Giornofelice en de huidige CEO Eva Karlsson is dat iedereen die de natuur wil ontdekken deze ook moet beschermen. Met deze filosofie, hebben de twee vriendinnen zich sinds 1993 bewezen in de door mannen gedomineerde outdoor industrie en hebben ze zich moedig staande gehouden in de door mannen gedomineerde outdoor industrie en hebben ze zich moedig geweerd tegen elk verzet. Functie en duurzaamheid gaan dus hand in hand in het hele creatieproces van Houdini kleding. Beginnend met de zorgvuldige selectie van de materialen tot aan de strenge kwaliteitsnormen in de productie, die de lange levensduur van de stukken moeten garanderen.

HOUDINI - DE OPKOMST VAN HET OUTDOOR MERK

Op een buitenreis naar Nieuw-Zeeland kwam Lotta Giornofelice in aanraking met het toen nog nieuwe materiaal Stretch Fleece en was er meteen enthousiast over. Met haar idee om van precies dit materiaal functioneel ondergoed voor de buitensector te produceren, kwam ze eerst open deuren tegen met haar klimvrienden en breidde ze het aantal fans gestaag uit. Na verloop van tijd lanceerde het bedrijf talloze duurzaam geproduceerde producten en breidde het zijn assortiment geleidelijk aan uit met Houdini outdoor jassen, trekkingbroeken, outdoor rokken, vesten en functionele shirts. Het Houdini assortiment omvat nu alles van Merino ondergoed tot high-tech shell kleding - alles wat een buitensporter zich kan wensen in een uitgebreide buitenomgeving.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1993
  • Grondleggers: Lotta Giornofelice
  • Vennootschappelijk Zeeat: Stockholm, Zweden
  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 50
  • Jaaromzet: meer dan 13 miljoen euro
  • Website: houdinisportswear.com
  • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR HOUDINI

  • Milieuzorg: Houdini zet zich al meer dan 20 jaar in voor de bescherming van het milieu en produceert sinds 2007 met gerecycled polyester.
  • Onderscheidingen: Houdini producten en het merk zelf hebben de afgelopen jaren tal van industrieprijzen gewonnen, waaronder de ISPO Gold Award en diverse innovatie- en duurzaamheidsprijzen.
  • Professionele Input: Het gehele Houdini assortiment is ontworpen, getest en ontwikkeld in samenwerking met ervaren buitensporters.

COMFORT VOOR ALLE ZINTUIGEN MET HOUDINI

Eerst en vooral is de "Power Houdi" al bijna twee decennia een echt succesverhaal voor het Zweedse bedrijf. Gemaakt van Polartec Power Stretch, de Houdini klassieker scoort niet alleen met zijn elasticiteit en aangenaam draagcomfort. De knuffelwarme binnenkant, die in de winter voor voldoende warmte onder de schelp zorgt, en het gladde en uiterst duurzame oppervlak zijn verdere argumenten voor aankoop. Bekende atleten die door Houdini zijn uitgerust zijn onder andere: Martin Krautschneider (Freerider), Marit Svarstad Andresen (Freerider, Climber) of Satoshi Tsukahara (Mountain Sports, Climber).

RECYCLING ALS X-FACTOR IN DE HOUDINI-PRODUCTIE

Apropos Shell: The Corner Jacket, dat vele prijzen heeft gewonnen, is ook representatief voor Houdini's allround duurzame aanpak. De drielagige harde shelljas is gemaakt van gerecycled polyester. Bovendien heeft het, wanneer het geïmpregneerd is met PWR, geen milieubelastende fluorkoolwaterstof nodig en kan het daarom na intensief gebruik voor 100 procent worden gerecycled. Met zijn hippe werkkleding is hij niet alleen voorbestemd voor de natuur en het skiën, maar ook in de stedelijke omgeving is hij een mooi figuur.

HOUDINI - DUURZAAMHEID ALS STIJLFACTOR

Naast dergelijke innovatieve producten, die altijd de eenvoudige maar elegante designlijn van het bedrijf volgen, brengt Houdini ook voortdurend een frisse wind in de industrie met duurzame projecten. Of het nu gaat om de klimaatvriendelijke winkels van het bedrijf, het geïnitieerde tweedehands verkoopplatform of de grondstofbesparende verhuur van Shell-kleding - het ontbreekt de Zweden niet aan goede ideeën. Maar dit is geenszins het einde van de weg voor de outdoorfabrikant.

Dit is de belofte van het bedrijf om ook in de toekomst de grenzen van duurzame productie te blijven verleggen: "Voor ons is er geen tegenspraak tussen duurzaamheid en winstgevend management", zegt de homepage van het bedrijf. Duimen draaien en op hun lauweren rusten is voor de Houdini's duidelijk te saai. In de Houdini online shop van Keller Sports vindt u altijd de laatste outdoor trends van het cultmerk.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.