De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

EEN FAMILIEBEDRIJF STELT NORMEN - DE OORSPRONG VAN HET SCANDINAVISCHE KWALITEITSMERK

Onder wintersporters wordt Hestra beschouwd als een echte autoriteit als het gaat om skiën en winteraccessoires. Het strakke design en de buitengewone afwerking van de skihandschoenen voor heren en dames zijn handelsmerken van de producten van het Zweedse familiebedrijf rond de familie Magnusson. Het succesverhaal begon met Martin Magnusson in 1936 met de oprichting van zijn bedrijf Martin Magnusson & Co. Aanvankelijk waren het zijn robuuste werkhandschoenen, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de houthakkers rond het Zweedse dorp Hestra, waarmee Magnusson naam maakte. Slechts één jaar later, in 1937, zag de oprichter van Hestra nieuwe afzetmogelijkheden voor zijn handschoenen toen in Hestra een skipiste werd geopend. Met de steun van zijn twee zonen Lars-Olof en Göte, beiden gepassioneerde skiërs, werd de reeks skihandschoenen gestadig ontwikkeld.

De liefde van de Zweden voor het skiën groeide met de decennia en daarmee ook de vraag naar de warme, beschermende handschoenen van Magnusson. Als eerbetoon aan de plaats van oorsprong van het merk doopte het bedrijf zichzelf om tot Hestra en sindsdien is het wereldwijd uitgegroeid tot een van de topspecialisten op het gebied van handschoenen voor vrijetijds- en beroepssport. Meer dan 400 modellen behoren tot het Hestra portfolio. Sommige modellen voor de hoogste eisen worden nog steeds met de hand gemaakt en het succes is ononderbroken met meer dan 2 miljoen geproduceerde handschoenen in 2015. En de productie van de perfecte handschoenen voor ijs en sneeuw is nog steeds een familieaangelegenheid: de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de oprichter zijn deel van het bedrijf geworden en staan met hun naam in voor de hoge kwaliteitsnormen. In totaal werken er meer dan 50 werknemers op het hoofdkantoor van Hestra in Zweden, en er zijn dealers en wederverkopers van het merk in meer dan 30 landen wereldwijd. De VS, Japan en de wintersportlanden in het Alpengebied zijn de belangrijkste afzetmarkten voor de duurzame handschoenen, samen met Scandinavië.

KLASSIEKERS MET KOUDEBESTENDIGHEID - HET JUISTE MODEL VOOR ELKE STIJL

Traditie wordt bij Hestra met hoofdletters geschreven. Daarom is de ontwerpstudio direct in het Zweedse Hestra zelf gevestigd. Om transparantie te houden over de gebruikte en verwerkte materialen, worden deze allemaal door het team van Hestra zelf ingekocht. De hoge kwaliteitsnormen van het leder, de wol en alle andere materialen die bij de productie worden gebruikt, kunnen dus worden gegarandeerd en steeds worden gecontroleerd. De modellen, die nog steeds met de hand worden gemaakt, zijn afkomstig van de meest ervaren handschoenmakers in Europa. Vingerhandschoenen, wanten of skihandschoenen voor professionals - Hestra biedt in totaal meer dan 400 modellen.

Of het nu race, piste of freeride is - hier vindt iedereen de juiste stijl voor zijn behoeften en dankzij de verfijnde ontwerpen ook zeker een tweede of derde favoriet model. Wereldwijd bekend is de Hestra Wakayama, een retro-geïnspireerde 5-vingerige handschoenklassieker, gemaakt van geïmpregneerd rundleder. Het natuurproduct leder als primair bewerkt bovenmateriaal maakt elke handschoen uniek door de respectieve verschillende nerven en looizuren. Eigenschappen zoals de Thermolite® isolatie of de geïmpregneerde afwerking maken de handschoenen waterdicht. Verfijnde details, zoals neopreen manchetten en elastische ribboorden, garanderen een stabiele pasvorm, zodat er geen warmte ontsnapt. Het zijn deze fijne details die Hestra's naam hebben gemaakt als premium handschoenenfabrikant met modellen zoals de Alpine Pro handschoenen voor berggidsen of freeriders.

OP HET PODIUM MET HESTRA - PROFESSIONELE ATLETEN EN HET ZWEEDSE HANDSCHOENMERK

Veel atleten zijn in beweging voor Hestra in zowel de freeride- als de wedstrijdsector. Als leverancier van de Zweedse en Noorse nationale skiteams, krijgt het bedrijf know-how, inspiratie en ideeën voor zijn collecties uit de eerste hand van de profs. Hestra heeft zijn eigen Pro Ride model vernoemd naar de Zweedse freeski pro Henrik Windstedt, dat opvalt door zijn verfijnde vinger geleiding verwerkt in de want en elegante details.

VANDAAG AAN MORGEN DENKEN: HESTRA EN HET BEGRIP DUURZAAMHEID

Hestra streeft ernaar haar klanten duurzaam geproduceerde producten aan te bieden die lang meegaan. Het feit dat de productie van de handschoenen altijd in handen van de familie is geweest en dat de familie Magnusson de handschoenen in haar eigen fabrieken en productie-installaties vervaardigt, draagt bij tot een optimale controle over de afzonderlijke productiestappen en de gebruikte grondstoffen. Als fabrikant met een wereldwijd geldige en erkende ISO 14001-certificering heeft het Zweedse bedrijf een voorbeeldfunctie op het gebied van milieu en duurzaamheid. Met de zorgvuldige verzorging van uw paar Hestra skihandschoenen door het regelmatig invetten van het leer of door het gebruik van siliconenvrije waterafstotende sprays voor uw handschoenen met GORE-TEX uitrusting, kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het feit dat u lang plezier zult hebben van uw handschoenen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.