De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

Daarom heb je HANWAG schoenen nodig

Steun. Comfort. Ademend vermogen. Greep. Bescherming tegen de elementen. Dit kwintet vormt de basis voor HANWAG schoenen. Premium bergsportschoenen die je zo de natuur in begeleiden dat je niet plots moet omkeren omdat je bevriest, uitglijdt of blaren krijgt. Dit is van cruciaal belang omdat de oneffen, soms stenige bergpaden uw voeten en enkels extra belasten. Omdat je geen plassen wilt ontwijken of elke natte wortel en elke vochtige steen één voor één wilt omzeilen.

Wandel- en trekkingschoenen van HANWAG maken het mogelijk om veilig door de natuur te wandelen. Ze verminderen het risico op verzwikking van de enkel, uitglijden of blaren. Hans Wagner, een geschoolde schoenmaker, richtte ooit het merk op, en ook nu nog staat vakmanschap centraal in de filosofie van het bedrijf. HANWAG stemt de materialen voor zijn schoenen dan ook zorgvuldig op elkaar af en gebruikt alleen leer, rubber en voering van de hoogste kwaliteit.

Het bedrijf vertrouwt daarvoor op de knowhow van absolute experts en legt zo de basis voor trekking- en wandelschoenen die steun en grip bieden. HANWAG schoenen zijn bovendien ademend en beschermen tegen vocht, kou en blaren. HANWAG schoenen voor dames en heren zijn gemaakt om u optimaal te begeleiden in de bergen en zijn bovendien afgestemd op verschillende anatomieën van de voet.

De voordelen van HANWAG schoenen

HANWAG vertrouwt voor zijn schoenen op de traditie van de beste schoenmakerskunst. De kwaliteit is navenant hoog, en de verscheidenheid aan voordelen voor u op uw weg door de bergen is navenant groot:

  • Robuustheid: HANWAG schoenen worden gemaakt met behulp van twee technieken die groot vakmanschap vereisen. Ze zijn ofwel geknepen of geitennageld. Zo hoog de moeilijkheidsgraad, zo groot het voordeel. Want dankzij deze twee methoden zijn HANWAG schoenen bijzonder robuust.
  • Productie met beproefde partners in Europa: Om de kwaliteit te allen tijde te kunnen garanderen, beschikt HANWAG over een eigen productiefaciliteit in Hongarije. Al meer dan 30 jaar werkt het merk samen met een Kroatisch familiebedrijf dat uitsluitend HANWAG-schoenen produceert. Bovendien wordt een deel van de trekking- en wandelschoenen van het merk gemaakt in het hoofdkwartier van het bedrijf in Vierkirchen bij München.
  • Voor elke voet de juiste schoen: HANWAG produceert niet één model dat verondersteld wordt aan elke voet te passen. In plaats daarvan heeft het merk een eigen leest ontwikkeld, op basis waarvan bergschoenen worden gemaakt voor smal en breed, voor dames en voor heren, zelfs voor mensen met hallux valgus.
  • Gecertificeerd leder: Hoogste kwaliteit. HANWAG maakt deze claim voor elk afzonderlijk onderdeel van zijn schoenen. Daarom selecteert het merk niet alleen zijn ledervarianten (bv. suède of splitleder) specifiek, maar besteedt het ook aandacht aan de looiprocessen. HANWAG schoenen worden door de Leather Working Group altijd met goud bekroond en zijn dus bijzonder milieuvriendelijk.
  • Uitstekende ondersteuning: HANWAG stemt de afzonderlijke delen van zijn zolen - buitenzool, binnenzool, inlegzool en demping - precies af op het bovenwerk van de schoen. Zo harmoniëren alle onderdelen optimaal en krijgt u optimale steun bij het lopen over rotsen en onverharde paden.
  • Verschillende zoolconfiguraties: In principe hoeven ongunstige omstandigheden u niet noodzakelijk de weg naar de bergen te versperren - afgezien van de nodige voorzichtigheid, natuurlijk. Vooral omdat HANWAG voor elk weer, voor elk seizoen, de juiste zoolconfiguratie in zijn repertoire heeft. Eén is gebaseerd op Michelin-bandenprofielen. Een andere is speciaal aangepast voor ijzige paden. Bovendien zijn er varianten die niet alleen intensieve grip bieden, maar ook een bijzonder doeltreffende demping.
  • Opnieuw: Hoe goed je zool ook is, op een gegeven moment is het profiel zo versleten dat hij je niet meer de grip kan geven die je nodig hebt. Met HANWAG schoenen, betekent dit niet het einde. In feite kunt u de modellen van het merk laten resolveren en zo uw wandel- of trekkingschoen wat langer dragen.

De bijzonderheden van de HANWAG wandelschoenen

De pasvorm is een uniek verkoopargument. De HANWAG zelf omschrijft het zelfs als legendarisch. Hoe dan ook, het merk gebruikt zijn ervaring van bijna een eeuw schoenen maken en ontwikkelde zijn speciale leest. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende geslachten en voetanatomieën, zelfs voor verschillende toepassingen zoals wandelen of trektochten maken. TREK-schoenen van HANWAG zijn daarom comfortabeler dan ALPINE-varianten, die meer steun nodig hebben. En in het geval van HANWAG schoenen, natuurlijk, ook subsidie.

Zo krijgt u altijd precies die HANWAG schoen die aan uw voet past en tegelijkertijd voldoet aan de belangrijkste criteria voor uw eigen bergtocht. Dit voorkomt op zijn beurt onaangename drukpunten en, natuurlijk, blaren. Vooral omdat het merk de voering zo ontwerpt dat er zich geen vocht in verzamelt. Dit voorkomt dat de huid week wordt en de voorwaarden schept voor de vorming van blaren.

Het bovenmateriaal is natuurlijk ook ademend - en voor extreme omstandigheden vindt u bij HANWAG ook schoenen met een GORE-TEX® membraan. Tegelijkertijd ontwikkelt het merk gripvaste zolen samen met VIBRAM® en MICHELIN®, en brengt het ook eigen setups op de markt met Integral Light en TubeTec. Samen bieden ze uitstekende grip op verschillende ondergronden en in verschillende omstandigheden.

Populaire schoenen HANWAG

Vooral degenen die zich aangetrokken voelen tot veeleisende bergpassen maken graag gebruik van de HANWAG Makra Low. De zool van deze schoen heeft een bijzonder agressief profiel, zodat u ook stevig op rotsen kunt stappen. Het bovenwerk van de Makra Low is ook ademend en waterdicht. Voor nog intensievere tochten naar de gletsjer produceert HANWAG de Makra ook in een hoog uitgesneden versie, waarmee u ook op ijspassages veilig kunt stappen. Beide versies zijn ook verkrijgbaar met een GORE-TEX® membraan.

Hetzelfde geldt voor de HANWAG Banks, die is ontworpen voor lichte wandelingen en berghuttentochten. Gemaakt van nubuck, biedt het u een hoog niveau van comfort. Tegelijkertijd een vaste vetersluiting en natuurlijk precies de steun die je nodig hebt voor een wandeltocht. Voor trektochten, bijvoorbeeld, kunt u de ongelooflijk lichte, maar toch hoog gesneden en robuuste Tatra Light onder uw voeten binden. Ademend vermogen, optimale demping en bescherming tegen water behoren hier natuurlijk ook tot de basisuitrusting.

De HANWAG schoenenwinkel - Online bij Keller Sports

HANWAG schoenen online kopen? Bij Keller Sports vindt u een groot assortiment, dus u hoeft niet naar de stad. In plaats daarvan kunt u zich concentreren op het plannen van uw trekkingtocht, huttentocht of hooggebergtewandeling en uw HANWAG schoenen online bestellen. In de HANWAG schoenenwinkel van Keller Sports kunt u uw persoonlijke favoriet kiezen uit de populairste modellen van het Opper-Beierse merk.

U kiest de opstelling die het beste bij u past en laat vervolgens Makra Low of High, Tatra of Banks bij u thuis afleveren. Misschien profiteert u zelfs van een van onze regelmatige HANWAG schoenaanbiedingen, waarvan u via onze nieuwsbrief op de hoogte wordt gehouden en die u kunt combineren met onze populaire premiumkorting.