• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Elke bestelling zonder verzendkosten en retourkosten
 • Gratis retourzending
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DE WAGNERS: EEN SCHOENMAKERSCARRIÈRE

Jetzendorf in Opper-Beieren. Hans Wagner werd geboren in 1896 in het hart van de beroemde metropool München, niet ver van de Alpen. De passie van de jongen voor het maken van schoenen was in zijn wieg gelegd: Zijn vader werkte al als schoenmaker. In München leerde Hans dit hoge vakmanschap ook, vooral het zogenaamde tweelingnaaien, dat toen nog vrij nieuw was, maar vandaag de dag nog steeds in Hanwag schoenen wordt gebruikt. Het was een verbindingstechniek van schacht tot vloer die werd gebruikt voor bijzonder robuust schoeisel.

Uitgerust met de nodige knowhow verhuisde Hans Wagner naar Vierkirchen, waar hij in 1921 zelfstandig werd en Hanwag oprichtte - de naam van het bedrijf was samengesteld uit de eerste letters van zijn voor- en achternaam. Hanwag begon zich al in het midden van de jaren '20 op bergschoenen en skischoenen te richten en ging zo een sector binnen die ondanks de wereldwijde economische crisis een hoge vlucht nam - vooral in Opper-Beieren en vooral in de Wagner-familie, omdat zijn broers Adolf en Lorenz hetzelfde deden en respectievelijk de fabrieken Hochland en LOWA stichtten.

HANDTAS: VAN BAVARIA NAAR DE WERELD

Het bedrijf bleef groeien, Hans Wagner nam nieuwe medewerkers in dienst in Vierkirchen en ontwikkelde zijn producten voortdurend verder, maar zonder de productie te veranderen. Hanwag is nog steeds de enige Duitse schoenenfabrikant die zich blijft richten op de traditionele dubbele naaimachine. Naast deze hoogwaardige, oude kunst van hoge kwaliteit, worden bij de Beiernaren alle schoenen "geknepen". Deze methode wordt gekenmerkt door het feit dat het leer over de bovenkant van de schoen wordt geplaatst en daar wordt gelijmd. De zool wordt pas achteraf vastgemaakt om ervoor te zorgen dat alle schoenen kunnen worden opgelost. Daar is tot op de dag van vandaag niets aan veranderd. In 1972 trok Hans Wagner zich geleidelijk terug uit zijn bedrijf en droeg uiteindelijk de scepter over aan zijn neef Josef, die bij hem als schoenmaker was opgeleid.

Hanwag beleefde toen een echte hausse. Ook omdat de firma Vierkirchen de "Haute Route", de eerste skitourschoen ter wereld, heeft geproduceerd. Samen met Sepp Gschwendtner, de pionier op het gebied van sportklimmen en paragliderpiloot, ontwikkelde de Beierse fabriek ook klimschoenen met zachte frictiezolen. Nadat Josef het bedrijf ongeveer 40 jaar lang succesvol had geleid, werd Hanwag in handen van Fenix Outdoor geplaatst, waaronder de merken Fjällräven en Primus. De voorwaarden voor de overname van Zweden: Het behoud van de merknaam, de productielocatie in Vierkirchen en alle arbeidsplaatsen. Hanwag is nu over de hele wereld vertegenwoordigd met zijn wandelschoenen, bergschoenen en bergschoenen.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1921
 • Grondleggers: Hans Wagner
 • Vennootschappelijk Zeeat: Vier kerken, Duitsland
 • Aantal Medewerkers: Ongeveer 2000 (Moedermaatschappij Fenix)
 • Jaaromzet: meer dan 500 miljoen euro (moedermaatschappij Fenix)
 • Website: hanwag.de
 • Sporten: Outdoor

3 GOEDE REDENEN VOOR HANWAG

 • Eigen Productie: Hanwag produceert alle schoenen in Europa en blijft altijd trouw aan zijn stijl: tweeling naaien en knijpen.
 • Lange Levensduur: Hanwag schoenen gaan langer mee dan vergelijkbare modellen van de concurrentie vanwege hun uitgebreide ontwerp.
 • Billijkheid: Het moederbedrijf Fenix zet zich in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden.

HANDTASWANDELSCHOENEN BIJ KELLER SPORTEN

Keller Sports heeft een hele reeks van Hanwag's absolute lange lopers in haar winkel. Wie op zoek is naar een trekking- of wandelschoen van de hoogste kwaliteit vindt het hier. Of je nu een fan bent van lichte outdoor activiteiten of een bergwandelaar op een uitdagende tocht met gletsjer delen, Hanwag heeft precies de juiste schoen voor je, met waterdichte maar ademende materialen die je voeten droog houden.

HANDTASSCHOENEN: "DE DIRECTE VERBINDING TUSSEN DE MENS EN DE AARDE".

Hans Wagner was niet alleen een briljante schoenmaker en directeur, hij hield ook van filosoferen: "Voor een bergbeklimmer is de schoen het belangrijkste object", zei hij ooit, en omschreef hij schoeisel als "een directe verbinding tussen mens en aarde. Maar Hanwag laat ook vandaag de dag nog zien hoeveel liefde zij voor haar producten heeft en hoe hoog haar kwaliteitsnormen sinds 1921 zijn.

Terwijl talrijke concurrenten in de outdoorsector met hun goedkopere ontwerp meer kortstondige schoenen produceren, hebben de Beiernaren zich ingezet voor de productie van producten die een leven lang meegaan met de nodige zorg. Ook hier komt de methode van de Zwiehnähens en Zwickens aan bod. En als de zool erdoorheen is gelopen, dan zet Hanwag hem gewoon weer in elkaar. Een procedure die niet mogelijk is bij normale, goedkopere productie. Gebroken zool betekent nieuwe schoenen kopen? Niet in Hanwag.

LAAT ALLEEN HET BESTE VAN HET LEER ACHTER...

Hanwag besteedt veel zorg aan het gebruik van alleen het beste leer voor haar schoenen. De Beiernaren werken daarom met verschillende leersoorten van verschillende leveranciers. Het is vooral belangrijk waar de elementaire grondstof vandaan komt. Nubuckleder, splitleder, voeringleer of Terracare Zero, geproduceerd door de Duitse Heinen-looierij, die volledig CO2-neutraal is - alleen met de hand uitgekozen experts, die hun vak van oudsher net als Hanwag uitoefenen, behoren tot de leveranciers van de schoenenfabrikant. Met uitzondering van het hoogwaardige yakleder, dat uit Tibet wordt betrokken, bevindt de gehele toeleveringsketen zich in de EU.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.