De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

HAGLÖFS PRODUCTEN: VOOR EEN AANGENAMER LEVEN IN DE NATUUR

Het was geen vrije keuze. Geen keus. Het weer, de wind, de regen, de kou van Zweden dicteerden het dagelijks leven, dicteerden het werk, de weg naar school, de levensstijl. Wiktor Haglöfs is geboren in het ruige, onstabiele deel van Zweden. De adembenemende natuurlijke omstandigheden zijn altijd al gekenmerkt door barre weersomstandigheden. Wiktor Haglöf dacht niet na uit passie, maar uit noodzaak. Zijn eigen leven en het leven van al diegenen die dagelijks aan de elementen werden blootgesteld, moet gemakkelijker worden gemaakt. Vanuit deze impuls richtte Haglöf in 1914 in het midden van Zweden zijn eigen bedrijf op. Haglöfs is geboren. Een uniek merk.

Functie, slijtvaste materialen en innovatie voor intensieve kennismaking met het buitenleven staan natuurlijk ook voor de Zweden bovenaan het lijstje. Maar niet alleen dat. Haglöfs denkt ook aan u wanneer u af en toe in de richting van de natuur begint, ook al wilt u uw dagelijks leven gewoon aangenamer en droger maken. Daarom ziet het sportmerk zijn producten meer als partners dan als apparatuur. Als een partner die je in elke situatie in het leven begeleidt.

IM HAGLÖFS WINKEL: HIGHTECH VOOR KANTOOR EN IN DE BERGEN

Natuurlijk is een stijlvolle uitstraling alleen niet voldoende om te klimmen of skiën, joggen of wandelen. Daarom gebruikt Haglöfs niet alleen materialen van GORE-TEX, maar biedt het Zweedse sportlabel ook L.I.M. PROOF. Dit ademende, waterdichte en fluorkoolstofvrije materiaal houdt je droog tijdens je tochten in de natuur. De wind blijft buiten, grotere en kleinere bewegingen zijn op elk moment mogelijk dankzij een hoog rekpercentage. Haglöfs Pertex® Microlight is volledig gemaakt van polyamide, dat winddicht, licht en duurzaam is. Om de isolatie verder te verbeteren, heeft het bedrijf een speciale langwerpige kamerconstructie aan sommige onderdelen toegevoegd in plaats van een ruitvormige kamerconstructie.

Hun naaiproces vereist slechts 2.000 steken in plaats van de gebruikelijke 100.000 steken. Minder gaten staat gelijk aan minder trekkracht en minder koude binnenin. De formule is even eenvoudig als geniaal. QuadFusion Mimic imiteert de isolerende eigenschappen van dons, maar absorbeert beduidend minder vocht en blijft in de jas zitten. Een koude betovering op de hellingen? Plotselinge sneeuwval tijdens de skitocht? Gekleed in haglöfs, heb je nog maar een vluchtige glimlach over voor zulke uitdagingen.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1914
  • Grondleggers: Wiktor Haglöf
  • Vennootschappelijk Zeeat: Järfälla (Uppland), Zweden
  • Aantal Medewerkers: 500
  • Jaaromzet: ongeveer 72 miljoen euro
  • Website: haglofs.com
  • Sporten: Outdoor, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR HAGLÖFS

  • Billijkheid: Als lid van de Fair Wear Foundation zet Haglöfs zich in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.
  • Milieuzorg: Veel Haglöfs producten hebben het Bluesign keurmerk gekregen, een certificering voor duurzame productie.
  • Multifunctionaliteit: Het doel van Haglöfs is om producten te creëren voor elke situatie in het leven, zodat de kleding van het sportmerk op veel verschillende manieren kan worden gebruikt.

MILIEUBEWUSTZIJN ONTMOET SKANDI-CHIC - IN DE HAGLÖFSHOP

Innovatieve materialen, maar ook functie, levensduur en duurzaamheid zijn doorslaggevend. Haglöfs wil u voorbereiden op elke voet die u voor de deur zet. Dat is één ding. Het andere ding is de natuur. Hoezeer Haglöfs u ook wil beschermen tegen hun stemmingen, de Zweden zijn zeer geïnteresseerd in het milieu zelf. Zij hebben een methode ontwikkeld om uit "spooknetten" hoogwaardige, slijtvaste outdoorkleding te produceren. Delen van de Bengaalse en Khione-collectie zijn gemaakt van deze visnetten, die in zee worden achtergelaten en later worden geborgen, waarin zeebewoners kunnen worden gevangen. Haglöfs ziet zichzelf als een pionier. Dit betekent ook dat dons, ondanks zijn isolerende werking, niet ongecontroleerd wordt gebruikt. Als Haglöfs het gebruik van dons gebruikt, gebruikt het bedrijf alleen afvalproducten van de voedselproductie - en controleert het bedrijf intensief de naleving van zijn richtlijn zelf. Het milieu verslaat de gemakkelijke manier.

Maar Zweden zou Zweden niet zijn als ze al die stijl zouden vergeten. Minimalisme. Duidelijke formulieren. Schone ontwerpen. Skandi-Schick past zowel in de stad als in de natuur. Haglöfs houdt zijn snijwonden dan ook smal, met vrouwen die de figuren omhelzen. Niemand hoeft echter te vrezen voor een gebrek aan bewegingsvrijheid. De functie krijgt ook een eigen hoofdstuk in de "Company Bible". Bovendien blijven de ontwerpen van de jassen, vesten en broeken schoon en leggen zo de basis voor pure ontspanning. Een Haglöfs jack wordt beschouwd als een trendsetter onder freeriders en andere beproefde buitensporters. In veel gevallen zijn de jassen ontworpen in twee kleuren, een handelsmerk zijn de ritsen in contrasterende kleuren. Het opvallende ontwerp is een blikvanger, nog belangrijker voor de drager is de kwaliteit.

De best uitgeruste Haglöfs-skijassen zijn weerbestendig en worden door freeriders gedragen, er wordt bijvoorbeeld PROOF 2-L materiaal gebruikt. De PFOS/PFOA-vrije DWR-behandeling met de Haglöfs-skijassen is absoluut winddicht en beschermt tegen het binnendringen van vocht, het hoge ademend vermogen wordt door de geborstelde netvoering bereikt. Het weer tijdens het skiën verandert snel, op elke hoogte zijn er verschillende klimatologische omstandigheden. Daarom kan de kap drie keer worden versteld, zelfs een helm past er overheen. Met een klein mouwzakje, een borstzakje, twee rugzakken in het midden en twee binnenzakken, biedt het Haglöfs ski-jack plaats aan alles wat atleten bij zich dragen. Voorgevormde mouwen en manchetten met VELCRO® klittenbandsluiting, zachte kinbeschermer, met één hand verstelbare zoom en afneembare stretch sneeuwbeschermer getuigen van de uitgebreide ervaring van de fabrikant met echte skikleding.

Voor trekking, zelfs bij onherbergzaam weer, kiezen veel atleten voor een Haglöfs donsjack, dat overtuigt door zijn zeer lage gewicht en maximale wind- en temperatuurbescherming. Het jack kan in de kleinste ruimtes worden opgeborgen en is gemaakt van scheurvast Pertex®Quantum materiaal. De fabrikant bespaart niet op het materiaal van de Haglöfs donsjack, de vulkracht van het dons bereikt de waarde van 800, wat ook vrieskou kan voorkomen. Een PFOS/PFOA-vrije impregnering rolt vocht af en schouderinzetstukken van Powerstretch® Polartec® zorgen voor optimale bewegingsvrijheid. Het HAGLÖFS donsjack biedt plaats aan alle gebruiksvoorwerpen in twee zakken en een borstzak en combineert optimale warmte-eigenschappen met een uitstekende samendrukbaarheid. Het winddichte Pertex®Quantum-buitenmateriaal garandeert wind- en vochtbescherming, ook bij zeer onaangename weersomstandigheden.

APPARATUUR IN DE ZIN VAN WIKTOR HAGLÖFS

Maar nu stopt het vuur niet meer bij kleding. Omdat Wiktor Haglöf in het begin niets te maken had met jassen, broeken en vesten. Zijn aandacht was gericht op de rugzak. Zo is het bedrijf begonnen. Zo gaat het vandaag verder. De rugzakken zijn functioneel en - zoals het Scandinaviërs betaamt - altijd stijlvol. Haglöfs biedt ook slaapzakken en tassen aan. Voor bergbeklimmen en trektochten biedt de Zweedse fabrikant zeer lichte, universeel inzetbare buitenbroeken van softshell aan, een lichte collectie is geschikt voor de zomeractiviteiten.

De filosofie van Haglöfs is gebaseerd op enthousiasme voor de bergen, de wintersport en alles wat de mensen zo leuk vinden aan de natuur. Wiktor Haglöf zet zich in om de Scandinaviërs veiligheid, warmte en comfort te bieden in hun vaak onherbergzame omgeving. Het leven in de buitenlucht moet immers in elke situatie aangenamer worden. Dit principe creëert een uitstekende basis voor het sportmerk. En last but not least, dit omvat ook degelijk vakmanschap, want alleen eersteklas kwaliteit is bestand tegen de harde Zweedse winter.

Men oriënteert zich op de moeilijkste eisen: Haglöfs kleding en uitrusting moet zelfs betrouwbaar presteren op een poolexpeditie. De medewerkers van het bedrijf zijn nooit hun oorsprong vergeten - de zuivere natuur. Daarom gaan ze er voorzichtig mee om volgens het eigen motto van het bedrijf "Take Care". Menselijke activiteiten, zoals elke voetafdruk op de sneeuw, laten altijd een spoor achter, maar dit mag niet meer dan nodig in ons milieu worden ingekort. Duurzaamheid is daarom het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Haglöfs.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.