• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Elke bestelling zonder verzendkosten en retourkosten
 • Gratis retourzending
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

GOREWEAR: OUTDOOR "TO GO" MATERIAAL

Toen Vieve en Bill Gore in 1958 W.L. Gore & Associates stichtten in de kelder van hun huis, hadden ze een visie - waarschijnlijk niet deze. Het begin van het bedrijf had relatief weinig te maken met sport en misschien wel de meest innovatieve materialen in de sportkledingindustrie. De focus lag op elektronica. Tot 1969, toen zijn zoon Bob een veelzijdig polymeer ontdekte dat Gore's weg effende naar een grote verscheidenheid aan industrieën. De producten van het bedrijf zijn zelfs in de ruimtevaart terechtgekomen, maar het is vooral bekend om zijn medische technologie en sportkleding. Tegenwoordig is GOREWEAR synoniem voor weerbestendige, ademende, innovatieve outdoorkleding.

VAN HET LAB, NAAR DE GOREWEAR WINKEL

GOREWEAR is een team van atleten en wetenschappers. Het hoofdkantoor is gevestigd in de buurt van de Duitse Alpen - de thuisbasis van enkele van de meest uitnodigende duursportterreinen ter wereld. Het brede scala aan weersomstandigheden biedt de verscheidenheid aan testmogelijkheden die ze nodig hebben - om producten te maken die werken, en om de duursportervaring te verbeteren.

Het begint allemaal in het lab vandaag. Er is zelden ruimte voor toeval. Het doel van GOREWEAR was en is om producten te ontwikkelen die een toegevoegde waarde bieden. Dit is de focus. Daarom worden alle nieuwe producten, alle nieuwe materialen onderworpen aan intensieve tests in het laboratorium. Door de meest uiteenlopende weersomstandigheden te simuleren, zetten sporters onder reële omstandigheden de laatste innovaties tot het uiterste. Op deze manier zorgt GOREWEAR ervoor dat wat je aan het einde van de race krijgt, de perfecte metgezel is voor je runs.

GORE zelf omschrijft zijn aanpak als "form follows function", maar gaat niet voorbij aan het uiterlijk en de stijl. Discreet ontwerp past in elk leven en elke run situatie, zodat je er goed uitziet, zelfs tijdens snellere en intensere runs in de stad. Onder het motto "Revolutionize your Run" blijven we onderzoek doen en werken we verder aan de ontwikkeling van robuuste en nog comfortabelere kleding voor topsporten om u te motiveren tot topprestaties. Merkambassadeur Fabian Cancellara (Zwitserland) - met respect voor zijn topnaam "Spartacus" genoemd - heeft in zijn wielercarrière vier keer de wereldtitel van wereldtijdritkampioen behaald en is sinds 2016 uitsluitend op fietskleding van GOREWEAR aangewezen.

Merkambassadeurs Agnes Fischer (Duitsland) en Fredrik Stormo (Noorwegen) zijn ook volledig gekleed door GOREWEAR. Op het gebied van hardlopen zijn ultralopers en extreme atleten Zac Marion (USA), Michael Arend (Duitsland) en Florian "Flow" Neuschwander (Duitsland) uitgerust met GOREWEAR. Met een afstand van 100 km is de Ultra-Run zeker de zwaarste uitdaging in het hardlopen en stelt hij extreme eisen aan uitrusting en sporters.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1958

 • Grondleggers: Bill Gore, Gore Vieve

 • Vennootschappelijk Zeeat: Newark (Delaware), Verenigde Staten

 • Aantal Medewerkers: > 10.000

 • Jaaromzet: > 2.5 Mill. EUR

 • Website: gorewear.com

 • Sporten: Running, Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR GOREWEAR

 • Onderscheidingen: In 2017 ontving GORE de prijs "Great Place to Work Legend" van Fortune Magazine.

 • Milieuzorg: GOREWEAR vertrouwt op duurzame materialen die voldoen aan de eisen van de Oeko-Tex Standard 100.

 • Billijkheid: Verantwoordelijkheid, integriteit en ethiek staan centraal in de bedrijfsfilosofie van GORE.

GOREWEAR BIEDT: SYNONIEM VOOR FUNCTIE

Het meest centrale onderdeel van het DNA van bedrijven is echter het streven naar innovatie. Gelukkig voor mij. Alleen op deze manier was het mogelijk voor het bedrijf, dat vandaag de dag een van de 200 grootste particuliere Amerikaanse bedrijven is, om enkele van de bekendste en populairste functionele materialen voor outdoorkleding te ontwikkelen. GORE-TEX® is bijvoorbeeld niet alleen te vinden in de eigen producten van het merk. Andere bedrijven gebruiken ook het water- en winddichte, maar tegelijkertijd ademende membraan. Ze zijn 20.000 keer kleiner dan waterdruppels, maar 700 keer groter dan een molecuul waterdamp.

Het resultaat: de regen blijft buiten, het zweet verdampt, je geniet van je hardlopen, ongeacht de externe omstandigheden. GOREWEAR Windstoppers voorkomen dat er een intense wind door de poriën van uw kleding fluit, terwijl het transpiratievocht ongehinderd kan ontsnappen. GOREWEAR biedt altijd en overal materialen aan die het kijken uit het raam overbodig maken en u beschermen tegen regen, wind en kou. Daarom vertrouwen zowel ultrarunners als professionele en recreatieve atleten op GOREWEAR als het gaat om het vinden van de juiste kleding voor hun volgende run.

GORE-TEX® -VERZORGING - AANBEVELING

GOREWEAR geeft de volgende informatie en tips voor de verzorging van kleding en textiel (zie https://www.gore-tex.de/node/2941)

 • GORE-TEX® -wassing: Was de bovenkleding in de wasmachine op max. 40°C in het zachte wasprogramma (gemakkelijk schoon te maken), centrifugeren op lage snelheid, niet bleken, gebruik een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Stomerij mag niet worden gebruikt.

 • GORE-TEX® in de droger: Droog de bovenkleding zachtjes in de droger op lage snelheid. Impregnaties kunnen worden gereactiveerd door een voorzichtig droogproces van maximaal 20 minuten. GORE-TEX SHAKEDRY textiel mag niet in de droogtrommel worden gedroogd.

 • Impregneer GORE-TEX®: Als de impregnering moet worden vernieuwd, breng dan een geschikte impregnatiespray aan op de kleding en droog het onderdeel vervolgens gedurende 20 minuten bij lage snelheid en lage temperatuur. Textiel met GORE-TEX Active SHAKEDRY en SHAKEDRY-technologie is uitgesloten van deze behandeling.

 • Als speciale service biedt GOREWEAR ook een premium reinigings- en impregneringsservice voor haar kledingstukken (zie fabrikant: https://service.gore-tex.de/shop/de/).

GOREWEAR ONLINE - VOOR UW PERFECTE LOOP - VOOR UW PERFECTE RUN

Bij de ontwikkeling van haar outfitsystemen denkt het succesvolle bedrijf ook vooral aan de behoeften van sporters op het gebied van loopkleding. Of het nu gaat om stads-, trail- of langeafstandslopers, GOREWEAR is in zijn ontwerpfilosofie gebaseerd op de ontwikkeling van innovaties. Water- en winddichte materialen beschermen net als gisteren tegen koude en natte loop van vandaag. Ze passen strak als een tweede huid en vertegenwoordigen dus geen luchtweerstand. De pasvorm van GOREWEAR fietskleding is aangepast aan de behoeften van fietsbewegingen. Maar niet alleen de aerodynamica is goed, ook de gebruikte materialen zijn even robuust en resistent - atleten willen onder alle weersomstandigheden buiten kunnen trainen.

Dit is belangrijk voor je eigen conditie en geeft je tegelijkertijd de vrijheid om te doen wat je wilt en wanneer je het wilt doen. Dit betekent dat fietskleding alleen efficiënt en functioneel is als het je bij alle weersomstandigheden beschermt. De fietskleding van GOREWEAR voldoet precies aan deze criteria: Het is winddicht, waterdicht en ademend. De Running Wear voor vrouwen en mannen is geschikt voor een verscheidenheid aan verschillende soorten lopers. In de GOREWEAR Shop vindt de triatleet of extreme loper zowel zijn hardloopoutfit als de fitness- en weekendloper.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.