KELLER Premium: bespaar 10% korting* & geen verzend- en retourkosten bij elke bestelling Meer informatie
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
301

GARMIN: DE ONRUSTIGE

Gary Burrell en Dr. Min Kao werkten samen voor de lucht- en ruimtevaart- en automobielgigant AlliedSignal voordat de twee technologieliefhebbers in 1989 besloten een eigen bedrijf op te richten. De bedrijfsnaam bestond uit de eerste drie letters van de twee stichtende voornamen ("Gar-Min"), Garmin vestigde zich eerst in Olathe in de Amerikaanse staat Kansas.

Als gevolg hiervan verhuisden de navigatiespecialisten hun hoofdkantoor eerst naar Taiwan, in 2000 naar de Kaaimaneilanden en tien jaar later naar Schaffhausen, Zwitserland. Tijdens de vele verhuizingen bleef het operationele hart echter in Olathe, waar Burrell en Kao vandaag de dag nog steeds actief zijn. Bijna vasthoudend aan hun wortels, concentreerden zij zich samen met hun medewerkers vooral op de productie van robuuste navigatieapparatuur voor maritieme en luchtvaarttoepassingen.

GARMIN-AANBIEDINGEN: IEDEREEN VINDT ZIJN WEG

Burrell en Kao wilden echter niet alleen de bovengenoemde sectoren bedienen met hun producten, maar ook hun kennis delen met de hele wereld. Hoewel er weinig aandacht werd besteed aan de buitenruimte en de bijbehorende navigatieapparatuur voor auto's, kwam Garmin al snel in de meer "openbare" ruimte terecht, zonder de zee en de luchtvaart te verwaarlozen. Garmin staat ook daar voor hoogwaardige elektronica, werd meerdere malen onderscheiden.

De Amerikanen specialiseerden zich geleidelijk aan ook in de voetgangersnavigatie. Daarnaast produceert het technologiebedrijf ook vandaag de dag nog steeds geavanceerde fietscomputers. Garmin fitness trackers en smartwatches zijn bijzonder populair bij hardlopers. Vooral de horloges en apparaten uit de Vivosport- en Vivosmart-serie en de lopende horloges uit het Forerunner-assortiment zijn hier bekend. Dus of het nu op het water, in de lucht of op de grond is - met Garmin vindt iedereen zijn weg.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1989
  • Grondleggers: Gary Burrell, Dr. min Kao
  • Vennootschappelijk Zeeat: Schaffhausen, Zwitserland
  • Aantal Medewerkers: 13.000
  • Jaaromzet: meer dan drie miljard euro
  • Website: garmin.com
  • Sporten: Running, Outdoor, Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR GARMIN

  • Techniek: Burrell en Kao worden beschouwd als pioniers en leidden Garmin naar de voorhoede van de ontwikkeling van GPS-technologie-apparaten.
  • Eigen Productie: Garmin onderscheidt zich door het feit dat zowel de ontwikkeling als de productie in eigen huis en in de eigen productiefaciliteiten plaatsvindt.
  • Billijkheid: Garmin hecht ook veel belang aan hoge normen bij haar leveranciers. Deze omvatten ethische, sociale en ecologische bedrijfspraktijken.

GARMIN-WINKEL BIJ KELLER SPORTS

Keller Sports biedt een verscheidenheid aan Garmin smartwatches, fitness polsbandjes en fietscomputers online aan. Bent u op zoek naar stijlvolle en functionele metgezellen voor uw volgende run? U wilt een apparaat dat muziek van uw pols naar uw oren brengt? Keller Sports heeft het juiste, hoogwaardige fitnesshorloge voor u in de aanbieding. Of hou je van het eenvoudiger, dunner, lichter? De stijlvolle vivosmart armbanden met Pulse Ox sensor om je zuurstofsaturatie te meten, waterdicht met 7 dagen batterijduur zijn je sportieve metgezel en ondersteunen je gezonde en actieve levensstijl.

GARMIN VERKOOP - ALLES ONDER ÉÉN DAK

Alle Garmin-producten worden sinds de oprichting van de horlogefabrikant volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen vervaardigd. Het ingenieursbureau uit Kansas produceert zonder uitzondering alle apparatuur in zijn eigen productiefaciliteiten. De consumentenelektronicaproducten, waaronder Keller Sports' smartwatches, fitness-armbandjes en fietscomputers, worden vervaardigd in de modernste fabrieken in Taiwan, de geboorteplaats van Dr. Min Kao. Uw kleine, praktische partners voor elk avontuur komen niet via moeilijk te volgen routes naar u toe, maar direct uit de handen van de navigatiekoningen.

De uitstekende kwaliteit en het overtuigende design maken de Garmin Smartwatches, hardloophorloges en fitnesstrainers tot iets heel bijzonders. Het is dan ook bijna duidelijk dat het bedrijf internationaal actief is en met zijn hoogwaardige producten een leidende positie wil innemen in alle markten. Alleen het beste is goed genoeg voor de fabrikant van navigatieontvangers. Dit is ook de reden voor de verticale integratie die Garmin in staat stelt om de productkwaliteit te waarborgen. Of u nu op het water, in de lucht of op de grond bent, de navigatiesystemen van Garmin zorgen ervoor dat u zich overal veilig voelt en altijd uw weg vindt. Overtuig jezelf en beleef spannende avonturen die je naar de meest afgelegen plaatsen brengen.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.