De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

VIJF TIEN: EEN BIJNA-CRASH ALS HET UUR VAN DE GEBOORTE

Soms zijn er dramatische ervaringen nodig om iets groots te creëren. Charles Cole kan je een paar dingen vertellen over deze waarheid als een koe. Op 30 jarige leeftijd viel de gepassioneerde klimmer bijna dood tijdens het afdalen van de uitdagende Steck-Salathe route in Yosemite National Park. De reden: Zijn schoenen hadden niet de nodige grip, de Californiër gleed weg. Op basis van deze ervaring ging de afgestudeerde ingenieur aan de slag met het ontwikkelen van schoenen die het risico op dergelijke ongelukken tijdens de opstijging en de afdaling tot een minimum zouden beperken. Cole creëerde hiervoor de zogenaamde Stealth-Sole, een speciale rubbermengsel dat door zijn bijzonder hoge wrijving een maximale stabiliteit moet garanderen. De geboorte van het merk Five Ten, dat de komende jaren de klimwereld op zijn kop zou zetten. Het woord van Coles' innovatie verspreidt zich snel. Hoewel sommige van 's werelds beste klimmers door andere bedrijven werden gesponsord, hadden sommige hun schoenen voorzien van de stealth-zool.

Reden genoeg voor Cole om zijn eigen schoenmodel, de "Vertical", te lanceren, slechts twee jaar na de oprichting van het bedrijf. Cole rustte echter niet op zijn prestaties tot nu toe, maar bleef sleutelen aan zijn Five Ten producten. De knutselaar streefde er altijd naar om nog betere, nog veiligere schoenen te produceren. Dit werd bereikt met de "Anasazi", die vanaf dat moment werd gedragen door de Franse wereldbekerklimmer Jean-Baptiste Tribaut. Met de comfortabele klittenbandschoen heeft Tribaut de eerste beklimming van "Just do it", de moeilijkste klimroute in de USA, voor elkaar gekregen. Een vuurproef, die in de loop der jaren andere klimmers van wereldklasse heeft aangetrokken, die met Vijf Tien schoenen aan hun voeten bergen over de hele wereld onveilig hebben gemaakt. Aan het begin van het nieuwe millennium breidde Five Ten zijn assortiment uit met hoogwaardige mountainbikeschoenen - als Five Ten dealer hebben we die natuurlijk op voorraad.

VIJF TIEN WORDT ADIDAS-DOCHTER

De talrijke innovaties waarmee Five Ten al meer dan 20 jaar een sensatie op het toneel veroorzaakt, zijn zelfs bij de zeer grote namen in het bedrijfsleven niet onopgemerkt gebleven. In november 2011 nam de in Californië gevestigde sportgigant adidas, die het grote potentieel in de outdoorsector al vroeg inzag, het bedrijf over. De Zwitserse frank betaalde naar verluidt 25 miljoen dollar in contanten voor Five Ten. "We zijn erg blij om met Five Ten te werken. Five Ten is een toonaangevend merk op de buitenmarkt en in de buitensportgemeenschap. Bergbeklimmers, mountainbikers en andere buitensporters over de hele wereld waarderen de producten", aldus adidas Vice President Rolf Reinschmidt, die de deal uitlegt.

Vijf Tien oprichter Cole zei: "De deal biedt vijf Tien spannende vooruitzichten. Met de steun van de adidas Groep kunnen we eindelijk het volledige potentieel van ons 'brand of the brave' realiseren. Hier bij Five Ten houden we van de filosofie van adidas oprichter Adi Dassler, die zich richtte op de kwaliteit van het product en alles deed wat nodig was om de sporter een voorsprong te geven. Een goede filosofie die wij bij Keller Sports delen en u daarom de premium schoenen van Five Ten online aanbieden.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1985
  • Grondleggers: Charles Cole
  • Vennootschappelijk Zeeat: Herzogenaurach, Duitsland
  • Aantal Medewerkers: 150
  • Jaaromzet: ongeveer 50 miljoen euro
  • Website: adidasoutdoor.com/fiveten-brand
  • Sporten: Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR FIVE TEN

  • Professionele Input: Five Ten heeft altijd nauw samengewerkt met de professionals in de klim- en mountainbike sector.
  • Techniek: Five Ten heeft met zijn stealth-zool een geheel nieuwe standaard gezet in het klimmen en mountainbiken.
  • Lange Levensduur: Vijf Tien artikelen zijn ontworpen voor extreme omstandigheden en voeren hun diensten betrouwbaar uit.

VIJF TIEN WINKELS BIJ KELLER SPORTS

Mountainbiken geniet al jaren een groeiende populariteit. Voor een veilige rit op de fiets is het verplicht om niet alleen te vertrouwen op hoogwaardige onderdelen op de fiets, maar ook op het juiste schoeisel. In de Five Ten Store van Keller Sports vinden ambitieuze mountainbikers daarom een breed scala aan schoenen met de nodige grip. Bent u op zoek naar de beste interactie tussen voet en pedaal? Haal dan een paar van Five Ten. Voor mannen biedt Keller Sports de Freeride EPS aan in de Five Ten Sale. Dit model heeft een klassiek freeride-ontwerp en is voorzien van verwarmende isolatie en waterafstotende elementen, zodat u uw passie in elk weertype kunt uitleven. Natuurlijk worden de dames ook in de Five Ten Shop van Keller Sports niet vergeten: de Freeride Pro is speciaal ontworpen voor smallere vrouwenvoeten en biedt maximale grip en comfortabele demping die schokken tijdens de landing perfect opvangt.

DUURZAAMHEID: VIJF TIEN IS ONDERWORPEN AAN STRENGE ADIDAS RICHTLIJNEN

De fabrikant van sportartikelen adidas, waarvan Five Ten lid is, is transparanter in zijn aanpak van het veelbelovende onderwerp duurzaamheid dan veel andere bedrijven. De doelstellingen zijn duidelijk gedefinieerd in de duurzaamheidsstrategie "Sport heeft een ruimte nodig" en kunnen worden bekeken op de website van de Groep. Daarom is de omgang met duurzaam materiaal- en chemicaliënmanagement ook in de duurzaamheidsverslagen gedefinieerd. Tegen 2020 hebben adidas en Five Ten ambitieuze milieudoelstellingen vastgesteld. Een verbintenis die wordt beloond: adidas en haar dochterondernemingen worden regelmatig in de top 3 van de "Dow Jones Sustainability Indexes" gestemd.

VIJF TENS STEALTH-ZOOL: EEN SUCCESVERHAAL, ZELFS OP HET PEDAAL...

De beste klimmers ter wereld hebben hun gewaagde tochten onder de knie, niet in het minst omdat de stealth-zool van Five Ten nieuwe mogelijkheden bood en voor een ongekende grip zorgde. Maar de innovatie van de Californiërs was niet alleen bedoeld om de klimsport te verbeteren. Ook mountainbikers en downhillers, die ook grip nodig hebben, werden zich bewust van Five Ten. Drievoudig downhill wereldkampioen Samuel Hill is een Five Ten rijder van het eerste uur en heeft zelfs zijn eigen model, dat nu in de derde generatie zit.

Prime Mountain Biking magazine testte de schoen en kwam tot de volgende conclusie: "Allereerst moeten we de Stealth S1-zool de grootste lof toezwaaien: deze bood altijd de beste grip, zelfs op versleten pedalen, en bracht zo controle en veiligheid over. Zelfs na één seizoen van continu gebruik is er niets veranderd in dit gripniveau - 1A! (...) Een bank op de helling en ook bewezen in Enduro gebruik, de Sam Hill 3 is een duidelijke kooptip voor alle Flatpedal Thunders die er zijn! Slechts één voorbeeld dat de hoge kwaliteit van de producten in onze Five Ten Sale onderstreept.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.