De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ELLESSE: VAN DE SKIPISTE TOT AAN DE WIMBLEDON

Met zijn armen steil omhoog gescheurd, kantelt Boris Becker naar het net. Kevin Curren had geen andere keuze dan de Duitse serve per frame naar de tribune te vervoeren. Game, Set and Match, Becker. De finale van Wimbledon. Op de leeftijd van 17 jaar. Niemand was jonger. Niemand kleedt zich beter. Want toen Boris Becker zijn armen omhoog scheurde, presenteerde hij zich door de manier waarop hij voor zijn stijlvolle verschijning had gezorgd. De subtiele boodschap: als het op kleding aankwam, had de tiener expertise en ervaring opgedaan op het heilige gazon. In tegenstelling tot Becker had Ellesse al in 1985 een schat aan ervaring tot zijn beschikking. Opgericht in 1959 door Leonardo Servadio in Perugia, was het merk aanvankelijk gewijd aan het skiën. Maar de bergen waren één ding, de tennisbaan de andere, de tweede pijler van het vuur. Een vergelijkbare winstgevende. Becker, Mats Wilander, Pat Cash, enkele van de grootste legendes van de witte sporten, gebruikten de stijlvolle ontwerpen van Ellesse. Uiterlijk en spel moeten samensmelten tot een eenheid - en het is gelukt....

TWEE LETTERS, TWEE SPORTEN, ÉÉN MERKPICTOGRAM

Ellesse deed pionierswerk. Waar anderen nog op zoek waren naar manieren om hun weg te vinden in de sport OF mode, combineerde het Italiaanse merk gewoonweg beide. Het was niet voldoende om alleen functionele kleding voor de tennisbaan te produceren. Ook moet de weg zich omdraaien zodra Ellesse producten de geasfalteerde catwalk binnenkomen. Voordat iemand zelfs maar over vrije tijd sprak, combineerde het merk al straatstijl en mode met functie. Altijd bij u: het iconische logo. Een halve tennisbal, halve tips van ski's. Terwijl andere merken in de jaren '70 en '80 hun logo nog schuw verborgen hielden, verplaatste Ellesse zijn twee hoekstenen naar het midden van het bewustzijn. Tennis en skiën, plus Leonardo Servadio, een L en S, gesproken Ellesse. Twee initialen, één vuur. Een belofte. Daarom plaatsten zij als een van de eerste merken hun logo op hun Ellesse-artikelen op een grote, centrale en goed zichtbare manier, en in de jaren '80 publiceerden zij ook iconische advertenties, commercials en zelfs kalenders. Het ontwerp was echter slechts één kant, de technologie de andere kant. Vorm en functie lopen samen. Met zijn "Pneu System" ontwikkelde Ellesse een innovatief dempingssysteem voor tennisschoenen en maakte hij herhaaldelijk de juiste stoffen voor intensieve duels op het veld. De functionele toevoeging aan elegantie en stijl.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1959
  • Grondleggers: Leonardo Servadio
  • Vennootschappelijk Zeeat: Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Aantal Medewerkers: > 50
  • Jaaromzet: EUR> 158 miljoen
  • Website: ellesse.com
  • Sporten: Tennis

3 GOEDE REDENEN VOOR ELLESSE

  • Multifunctionaliteit: Ellesse wordt beschouwd als een van de pioniers van het atletische idee.
  • Onderscheidingen: Ellesse's Jet Pant werd in de jaren tachtig tentoongesteld in het Centre Pompidou in Parijs.
  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Tennisbaan of straat. Andere producten werken zowel in de sport als in de vrije tijd.

ELLESSE BIJ KELLER SPORTS

Met Ellesse artikelen brengt u een klein deel van de straatstijl naar de tennisbaan. De iconische ontwerpen van het merk schommelen vakkundig tussen sport en straat, tussen mode en functie. Bijzonder belangrijk: in het oog springende maar nooit verbluffende kleurencombinaties, retro-ontwerpen die ook in de straten van Londen en New York positieve aandacht trekken. En bij Keller Sports kunt u de stijlvolle tenniskleding van Ellesse online krijgen. Je trekt de Ellesse trainingsjas over het shirt of de polo, beschermt jezelf tegen de zon met een vizier of pet, schuift de bijpassende tennisrok aan of de juiste short. Functionele panty's, lange broeken, damestoppen, tennisjurken en sportbeha's vindt u ook in de Ellesse Shop van Keller Sports - in de Ellesse Sale - vaak tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen.

ELLESSE-ARTIKEL PENDELEN TUSSEN HOF EN STRAAT

Sportprominenz en Ellesse gaan al tientallen jaren samen. Becker, Wilander and Cash, Anna Kournikova en Arantxa Sánchez Vicario richtten zich natuurlijk op het hof. Je gaat nog een stap verder. Dinsdag in het duel tussen de basislijn en de T-lijn, zaterdag op de ontspannen avond in de bar. Ellesse producten spelen met de afwisseling tussen sport en vrije tijd. Vooral omdat de kleding van het vuur al lang een icoon is en nu bijna een cultuurgoed is. Athleisure in pure vorm - dat is precies wat elke Ellesse-stijl u biedt.

ELLESSE IN HET CENTRUM VAN DE POMPIDOU

De mode- en sportwereld had Ellesse al snel overtuigd van zijn stijl - en zelfs de kunstwereld nam er nota van. En terecht, want de Jet Pant vuur is er daadwerkelijk in geslaagd om zo'n perfect gevormd stuk stof te maken dat het in een van de meest gerenommeerde kunsthuizen ter wereld werd tentoongesteld. Er was geen andere manier. Zo maakte het Paris Centre Pompidou Ellesses in 1979 Jet Pant deel uit van een evenement om het Italiaanse design te vieren. Kunst kwam samen met sport en mode. Een ander onderdeel dat het Italiaanse merk gemakkelijk beheerst.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.