De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DUNLOP: DE WEG VAN DE FIETSBAND OVER DE BAL NAAR HET RACKET

Niet dat het noodzakelijk was. Het publiek kende de winstgevende rackets van Dunlop al. Dus John McEnroe hoefde zijn racket niet te gebruiken om de bekers leeg te maken en hardnekkig de vloer te bewerken om zijn woede uit te drukken. Hij deed het nog steeds regelmatig en schilderde er een symbool mee. De vleermuis in het midden. Dunlop in focus. De Amerikaan en zijn niet altijd ontspannen temperament wonnen in totaal zeven keer een Grand Slam toernooi, waardoor hij een van de vier belangrijkste spelers in het tenniscircus is en bijdraagt aan Dunlop's droombalans.

Uiteindelijk heeft geen enkele andere racketfabrikant zijn atleten geholpen om meer Grand Slam-overwinningen te behalen dan het Engelse merk. In Birmingham in het begin van de 20e eeuw had niemand aan tennisrackets gedacht. In 1910 was een bedrijf dat zich aanvankelijk specialiseerde in rubberproducten en de eerste luchtgevulde fietsbanden ontwikkelde, uitgegroeid tot een fabrikant van rubberen golfballen. De geelvilten bal volgde in 1924. En toen het bedrijf een jaar later de fabrikant van tennisrackets FA Davis kocht, was het eindelijk duidelijk dat Dunlop zich ook in tennis zou vestigen.

EEN VLIEGENDE D VOOR DE TOP VAN DE TENNISWERELD...

Dunlop beschikte over de nodige expertise, produceerde nieuwe soorten sportuitrusting en beïnvloedde zo meerdere sporten tegelijk. Toch ontbrak er iets. Zes letters, mooi en goed, maar nog beter, zijn ze gecombineerd met een onmiskenbaar logo; een logo dat de dynamiek van vliegende ballen en swingende clubs weerspiegelt zonder al te kunstmatig te zijn. Dus Dunlop nam de grote D in 1960, zette hem in een cirkel, aan de rechterkant waarvan een pijl de richting aangeeft. Eenvoud en dynamiek komen samen.

De beroemde "Flying D" is geboren en vliegt sindsdien door de tennisarena's van de planeet. De grootste toernooien gebruiken Dunlop ballen, de beste spelers Dunlop clubs. Steffi Graf. Martina Navratilova. "Zenmeester John McEnroe. Allemaal vierden ze veel van hun successen met de vriendelijke hulp van Dunlop rackets. Decennia van succes betekent natuurlijk ook tientallen jaren ervaring. Ervaring waarvan niet alleen de geneigde professionele winsten. Dunlop rackets en tennisballen ondersteunen van oudsher uw surf en volley, topspin en backhand slice.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1889
  • Grondleggers: John Boyd Dunlop
  • Vennootschappelijk Zeeat: Leatherhead, Engeland
  • Aantal Medewerkers: 150
  • Jaaromzet: ongeveer 580 miljoen euro
  • Website: dunlopsports.com
  • Sporten: Tennis

3 GOEDE REDENEN VOOR DUNLOP

  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Dunlop vormt het tenniscircus met zijn producten, rust professionals en toernooien uit. Daar profiteert u ook van.
  • Professionele Input: Dunlop werkt al tientallen jaren samen met de beste tennissers en verwerkt hun inbreng in nieuwe producten.
  • Techniek: Dunlop werkt nauw samen met materiaalexperts zoals BASF om nieuwe producten te optimaliseren.

TENNISRACKETS EN -BALLEN IN DE DUNLOPSTORE

Eerst kwam het hout, later het lichtere, stabielere materiaal. Net als Dunlop zelf heeft het tennisracket een ontwikkeling doorgemaakt die heeft geleid tot de huidige CX-serie van Dunlop. Hun sonische kerntechnologie bevordert hardere, schonere schoten. Dankzij het unieke Infingery-materiaal dat BASF heeft ontwikkeld, dempt het racket ook de terugslag van je pons en worden de trillingen van het frame met 37 procent verminderd. Het resultaat is dat je de bal comfortabeler en nauwkeuriger slaat en de bal nog effectiever versnelt.

Het Box Frame daarentegen biedt meer kracht en controle dankzij de verbeterde aerodynamica. Dit alles kan nog verder worden verbeterd met behulp van de bijpassende ballen. Met ballen die ook gebruikt kunnen worden in professionele toernooien - en dat klopt. Dunlop gebruikt hoogwaardige materialen om een consistente prestatie en duurzaamheid van de tennisballen te garanderen. Dunlop's rackets en ballen behoren tot de beste die de tenniswereld te bieden heeft - en bij Keller Sports kunt u uw favoriet kiezen uit de nieuwste modellen en ook de juiste tennisbag voor uw racket vinden.

DUNLOP EN HET ATP EN DE ATP

Tennis stelt bepaalde eisen, Dunlop levert. Betrouwbaar. En dat al bijna een eeuw lang. Dit is al lang bekend tot aan het ATP. Zo bindt de mannenfederatie begin 2019 het legendarische vuur nog meer aan zich vast. Vijf jaar lang verzorgt Dunlop officieel de ballen van de ATP Tour en de Nitto ATP Finals. De geelvilten ballen van de "Flying D" varen over de netten van alle belangrijke herentoernooien weg van de Grand Slams. Ze hebben hun eigen partners, waarbij Dunlop bijvoorbeeld de officiële ballen voor de Australian Open levert. Professioneel materiaal voor uw eigen rechtbank? Geen probleem met Dunlop en Keller Sports.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.